PS Díky peter23p za tip na pozastaveni převodů na Mspoření. Snad to nebude mít žádný vliv na připisování úroku...
-- 9. 5. 2022 22:46 --minarjo píše:Touto cestou (autorizace IB operací v appce místo SMS) jde valná většina bank, nejprve dobrovolně, teď už přitvrdily (viz zpoplatnění SMS varianty autorizací u RB a od července i u ČS, s výjimkou důchodců). Takže mBank není jediná.
Jinak appku bys na cizí telefon nikdy instalovat neměl, vždy jen na svůj, takže proto to banky považují za bezpečnější než SMS, které už řada podvodníků na svých obětech vylákala atd.
Díky, Minarjo. Aha, to je pro mne novinka, takže říkáte že i Spořitelna od července hodlá zpoplatnit autorizační smsky, kromě důchodců. Zajímavé, jak asi ty důchodce banka identifikuje, kdo si nepožádá tak stejně asi bude cálovat. Ale RB byla ještě tvrdší, ta ty smsky zpoplatnila pro všechny, bez výjimek.
Jinak jen upřesním, že jsem appku instaloval samozřejmě na svůj mobil, dnes je běžné mít několik telefonů. Dosud se držím bezpečnostní zásady (a co vím nejsem sám), že autorizační smsky si vždy posílám na "hloupý" mobil, což dává podle mne logiku, protože na něj mi nikdo nemůže nainstalovat nějaký malware, který by tu autorizační smsku přeposlal útočníkovi. Proto jsem taky tu appku nemohl nainstalovat na stejný mobil, na který mi chodí smsky, a je pro mě tudíž nepříjemné, že zatímco dosud mi na práci v IB stačil vedle počítače ten malý hloupý mobil (který zároveň potřebuju pro přístup do jiných bank), tak teď budu muset s sebou vždy tahat i smartphone.
Navíc z případné krádeže chytrého telefonu mám teda větší strach než z krádeže hloupého, právě kvůli přístupům do bankovnictví...