mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 9. 2022 14:18

Klíčové z toho příkladu mého popisu je to, že jde o část vlastních úspor, ne že to tam posílám kvůli lepšímu úroku :). Ale jinak ano, nepomůže to vždy, ale zrovna u přesunu vlastních úspor, kdy to napíšu vždy a jejich řetěz lze tak dohledat, to pomoci může (určitě tím nikdo nic nezkazí).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Fox21 21. 9. 2022 14:29

Fox21 píše:Řešili jste někdy ? Výsledek ?

Šlo o 5 převodů z jedné banky tam zpět kvůli lepšímu úročení. Žádné dokumenty nemám a dotazník byl při odesílání platby normálně vyplněn. Jde o rodinné finance naspořené za spousty let, popř. dar od rodičů apod. Převádíme mezi jinými bankami i větší částky v mnohonásobně vyšším počtu a pravidelně a nikdo mě s tím nikdy neobtěžoval.

Kontrola klienta dle § 9 zákona č. 253/2008 Sb.

na základě uvedeného zákona č. 253/2008 Sb. musí banka provádět kontrolu účtů a transakcí svých klientů. V případě nestandardních obchodů či v případě nutnosti získání informací potřebných k posouzení transakcí na účtu, jsme povinni požádat klienta o poskytnutí součinnosti a Klient je dle zákona povinen součinnost poskytnout, včetně předložení příslušných dokladů.

Z tohoto důvodu si Vás dovolujeme požádat o spolupráci v rámci této kontroly.

Dne xxxx , byl založen účet xxxx který je určen pro nepodnikatelské účely.

Na tomto účtu probíhají transakce, které jsme vyhodnotili jako nestandardní, a z toho důvodu Vás žádáme o vysvětlení účelu těchto transakcí.

Jelikož nejsme schopni určit původ těchto prostředků, musíme splnit požadavek uvedený v zákoně (kontrola klienta) a dle § 9 Vás požádat o sdělení původu a účelu těchto peněžních prostředků.

Sdělte nám prosím původ peněžních prostředků zaslaných na Váš účet a svá tvrzení doložte příslušnými dokumenty. Pokud prostředky pochází např. z prodeje, doložte prosím kupní smlouvu, pokud prostředky pochází z podnikání, doložte podklady prokazující příjmy z podnikání, faktury apod., případně jinou dokumentaci prokazující původ těchto prostředků. Zároveň Vás žádáme o sdělení účelu těchto převodů.

Informace a doklady zašlete prosím z e-mailové adresy, kterou máte evidovanou ke svému účtu v mBank, na adresu cz.compliance@mbank.cz, případně na níže uvedenou adresu mBank S.A., oddělení Compliance.

V případě marného uplynutí této lhůty budeme nuceni postupovat v souladu se zmíněným zákonem a platnými Obchodními podmínkami.

Tak vyřešeno. Postačilo vysvětlení o jaké peníze šlo a proč se převáděly tam a zpět. Nicméně i tak mě to trochu překvapilo, když při převodu vyšší částky vždy v mBank vyplňuji povinné údaje bez kterých platba odeslat nejde - původ peněžních prostředků i důvod převodu.
Fox21
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 9. 2022 14:30

Nj, takže ani vyplnění políček "původ" a "účel" nepostačovalo a vyplnění téhož do informace pro příjemce by to vytrhlo. :D Ach ty spekulace ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 21. 9. 2022 14:47

Náš účetní má klienta, co jen napsal do poznámky platby na celnici větu "úhrada celního dluhu", následně mu banka zablokovala účet a odblokovala až asi po 14 dnech kdy musel oběhnout FÚ, sociálku, zdravku,... a nechal si potvrdit bezdlužnost.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 9. 2022 16:25

Která banka?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 21. 9. 2022 16:32

Netuším, pokusím se zjistit.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod milanBrno 21. 9. 2022 16:36

Minarjo, ja mel presne opacnou zkusenost. Diky vyplnenym Zpravam pro prijemce (Poznamkam) mi volali a chteli dokladat puvod penez a proc ty platby probehly. Od te doby zadne popisky neuvadim a mam klid...Takze to co tu porad dokola omylas v nekolika vlaknech, bohuzel neni pravda. Clovek si naopak muze problemy pridelat (viz. ja nebo jak pise Akciovy Klokan)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 21. 9. 2022 16:43

Vážení,

založil jsem téma AML + evidence skutečných a banky. Prosím v tématu AML pokračujte tam. Děkuji.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 9. 2022 13:55

Jupí, tak i na mě se usmálo štěstí a v pondělí 19.9. mi mBank připsala 500 Kč za vylosování v soutěži nákupů v Penny (všiml jsem si až včera v historii, protože o této bonus transakci nedorazila z appky žádná notifikace). Tedy vyhrát se dá, nákupy nad 500 Kč tam teď dělám každý týden jeden (jinak bych kupoval sice jinde, ale za cca stejné peníze), takže to vyšlo asi na třetí či čtvrtý pokus, už to nepočítám. Je tu ještě někdo, kdo také pravidelně soutěží a ještě nevyhrál, nebo naopak někdo už vyhrál více než jednou? Ať vidíme ty šance, i když pravda to už brzy skončí.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 27. 9. 2022 10:23

..Minarjo: gratuluji .. já jsem k těmto soutěžím dosti skeptický, nikdy nevyhraji,.. poslední dobou potraviny nakupují především v Polsku..apropo,dostanu ještě odměnu 10%, když tam budu nakupovat posledního září?
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Finmxpert 27. 9. 2022 10:52

Nakup, odměnu dostaneš :)
Finmxpert
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kajer 27. 9. 2022 11:32

Vim dobre ze limit na OP je ctyristatisic? plati stale?

...Diky.
Naposledy upravil kajer dne 27. 9. 2022 12:32, celkově upraveno 1
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 27. 9. 2022 11:44

Ano, limit pro okamžitou platbu je 400tisíc (vedle toho je ještě denní souhrnný limit 1milion), poplatek za okamžitou platbu je 1Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod obbr 30. 9. 2022 20:46

Zítra budu převádět z mSpoření do RB. Mám dilema - zvolit OP za 1Kč a nebo zdarma standard platbu s tím, že dojde až v pondělí.
Z hlediska úročení by asi dávalo smysl zvolit OP, ale zase na druhou stranu se mi nechce podporovat banku, co má jako jediná zpoplatněné OP (ikdyž symbolicky).

Co radíte?
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 30. 9. 2022 21:01

Doporucuji to poslat tesne po pulnoci jako std. platbu (zdarma), melo by to tam dojit ten samy den.
Oficialne to lze poslat i behem dopoledne, ale jistota je jistota :-)
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka