mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gaabi 1. 1. 2023 14:47

mBank připsala úroky na mSpoření už 30.12. Jsem zvyklá si vždycky první den v měsíci připsané úroky nad 100tis převést jinam, ale tohle mi dnes překvapilo. Znamená to, že díky tomu jsem přišla za 31.12. o úroky?
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 1. 2023 15:01

Určitě nepřišla, navíc by tam měl být i nějaký limit nad tu částku 100tisíc, který mBank toleruje :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SenseiJirka 1. 1. 2023 15:04

Úroky za 31.12. si dostala už v těch připsaných 30.12. (stejně to dělá třeba UCB, že připisuje úroky poslední pracovní den v měsíci dopředu včetně úroků za ty víkendové dny).

Navíc údajně (ale vyzkoušené to nemám) jsou tam prý nějaké rezervy, než se to přestane úročit celé (pár "korun" přes 100k), zřejmě možná právě na to aby člověk kvůli úrokům na které zapomene se to nepřestalo úročit....ale jak řikám, jen jsem to slyšel/četl...takže je to spekulace.
SenseiJirka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hannys85 16. 1. 2023 20:16

Lze u mbank přes IB vyřídit snížení úvěrového rámce na kreditce ?
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 16. 1. 2023 20:19

Ne.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod retron 16. 1. 2023 21:33

kapříci připluli
retron
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 17. 1. 2023 22:09

hannys85 píše:Lze u mbank přes IB vyřídit snížení úvěrového rámce na kreditce ?
domnívám se, že ani na pobočce
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 17. 1. 2023 22:28

Proč by neměl jít snížit úvěrový rámec KK? Ostatní banky to umožňují.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 1. 2023 23:02

To už se tu myslím kdysi řešilo, u mBank jedině uzavření úvěrového účtu (výpovědí či jinak) a nová žádost samosebou s tím rizikem, že nemusí být už schválena. Tedy prakticky (bezpečně) fakt asi nelze.
@Milos:
Ostatní banky nejsou polské, anomálií má mBank jistě více, viz třeba jejich "úchylný" prefix 670100 snad u všech čísel účtů, že :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Aldadol 18. 1. 2023 12:57

Nemám to zatím vyzkoušeno v reálu, ale když jsem si před par měsíci pořizoval KK u mBank, tak mi pak volal pán z pobočky, jestli opravdu chci tak velký limit a začal mi vysvětlovat rizika, kdybych to náhodou nevěděl. Po té přednášce to uzavřel s tím, že kdybych to chtěl snížit, tak za nim mám zajít, ale jestli je to pro mě takhle OK, tak samozřejmě je to moje volba. Jestli to tedy jde nebo je třeba zrušit a požádat znovu, to nevím.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 18. 1. 2023 14:52

Je rozdíl limit snížit PŘED definitivním uzavřením smlouvy a vydáním kreditky (to by jen po hovoru s tebou to snížil a teprve pak odklikl k definitivnímu zpracování) a PO, tedy když už je dávno vydaná a nějakou dobu existuje. Ale třeba se to mBank už naučila i takto u existujících kreditek.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Aldadol 23. 1. 2023 09:33

Tak jsem udělal pokus a zavolal přes aplikaci na support. Tam mi slečna potvrdila, že ani v appce ani IB to změnit nejde. ALE nabídla mi, že za mne udělá "reklamaci" na změnu limitu a někdo kompetentní tu žádost následně vyřídí. Lhůta je 14 dní, ale může to být i dříve.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aldadol 23. 1. 2023 11:36

A už mám i odpověď na "reklamaci" - že mi nemohou vyhovět, jelikož neumí technicky limit karty snížit, jen zrušit kartu a udělat novou, jak už tady psal minarjo. Zkrátka ještě pořád ne všechny banky toto umí.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 23. 1. 2023 17:59

Nezačala vám aplikace mBank v posledních dnech posílat notifikace o každé platbě kartou? Mám to záměrně vypnuté, notifikace jsem aktivoval jen u příchozích plateb. Ale když teď žena platí svou kartou k našemu účtu, v telefonu mi pokaždé vyskočí upozornění. Nedaří se mi toho v iOS zbavit.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 23. 1. 2023 18:02

Ano, taky mne to dela.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka