mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kajer 16. 12. 2023 09:45

vpe píše:uz jde :-)

-asi nejak castecne. Na datech(vodafone) ne, na wifi doma ano.
Pro vylouceni pokazde vymazana pamet. Na datech stale nejde.
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 16. 12. 2023 11:44

Na hlavni webove strance uplne nahore maji nyni nasledujici cervene upozorneni:

Vážení klienti, v současnosti může docházet k problémům při přihlašování do internetového bankovnictví/mobilní aplikace. Na nápravě usilovně pracuje celý náš IT tým a běžnou funkčnost zajistíme v nejbližším možném čase. Omlouváme se za způsobené komplikace a děkujeme za pochopení.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod octaviampi 16. 12. 2023 12:43

Ted jsem nezaplatil pres Apple Pay
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod kajer 16. 12. 2023 13:10

Zedna1 píše:Na hlavni webove strance uplne nahore maji nyni nasledujici cervene upozorneni:

Vážení klienti, v současnosti může docházet k problémům při přihlašování do internetového bankovnictví/mobilní aplikace. Na nápravě usilovně pracuje celý náš IT tým a běžnou funkčnost zajistíme v nejbližším možném čase. Omlouváme se za způsobené komplikace a děkujeme za pochopení.

-to je sice pekne, ale takhle dlouho jim to nemelo trvat(i kdyby jim bylo od "opravaru" slibeno ze to opravi rychle) minimalne kdyz zjistili ze se nepovedlo pres noc, tak to tam melo viset od rana...

Ale jo nakonec ok a uz budou lidi v klidu...
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chas 26. 12. 2023 11:11

Ahoj, nevíte jestli lze v internetovém bankovnictví mBank zjistit číslo virtuální karty? (mKarta svět)
V návodech odkazují jen na mobilní aplikaci :⁠-⁠\ Psal jsem dotaz na podporu a nikdo mi neodpověděl.
Chas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlaju 26. 12. 2023 11:35

V IB to nelze. Už jsem na to kdysi narazil, že detaily karty tam zjistit nejdou (číslo a cvv kód), zřejmě z bezpečnostních důvodů asi. Nebo to prostě už neimplementovali, když to dali do aplikace. Ani u plastové karty to teď nevidím. I jejich návod na použití nové karty to zmiňoval - jestli chcete používat kartu než přijde fyzicky, můžete ji dokonce přidat do Google Pay, ale číslo zjistíte pouze v aplikaci, v IB ne.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 26. 12. 2023 11:36

Já to v IB tedy mám. Kliknu na virtuální kartu, je tam odkaz ZOBRAZIT ÚDAJE, autorizuju to pomocí mobilu a vidím všechno.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 26. 12. 2023 11:39

Ty máš ale na mysli virtuální kartu eKartu a nikoliv virtuální (neplastovou) verzi mKarty Svět, že?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 26. 12. 2023 11:46

Dobrá připomínka, to bude tím, dík.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Chas 26. 12. 2023 11:58

Jo, eKartu taky zobrazím, ale "běžné" virtuální karty ne. Škoda no.
Díky za potvrzení.
Chas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 12. 2023 14:24

Internetové bankovnictví je postupně u více a více bank pro nové funkce "mrtvé", a když kouknete do vlákna Partners banka, tak se dozvíte, že oni ho už ani nebudou zavádět, rovnou jen appku. Ostatní banky, mBank nevyjímaje, asi postupně půjdou podobnou cestou, tedy nové funkce spíše už jen v appce. Zobrazením čísla karty to tedy spíše jen začíná...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod khonsun 26. 12. 2023 15:40

Fin. instituce tim, ze se event. "omezi na aplikace", ztizi radove statisicum napr. ophtalmohendikepovanych lidi, pouzivani nabizenych sluzeb. Tito lide vidi na velky monitor, na maly bud jen s lupou, nebo vubec ne. Ti kteri trpi parkinsonem zase nejsou schopni bezproblemove ani ovladat dotykovou obrazovku, ...
Naposledy upravil khonsun dne 26. 12. 2023 17:48, celkově upraveno 1
Za 21 let mi bude 100.
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 26. 12. 2023 17:07

Tihle stari lide se musi spolehnout na mladsi pribuzne, jinak to nepujde.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod regin 26. 12. 2023 17:19

Proč by to jinak nešlo? V 99 % případů se za tím, že "něco nejde" skrývá jen, že někdo něco nechce. V tomto případě, že finanční instituce už nechce poskytovat služby jako doposud.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 26. 12. 2023 17:43

Mobily, aspoň některé mají spoustu technologií pro usnadnění přístupu slabozrakým i slepým. Přinejmenším srovnatelně s PC s Windows – spíš víc, protože mají o 30 let míň potřebu udržovat kompatibilitu.

Kdo to potřebuje, tak si to najde. Kdo to nepotřeboval, ale jen hledá výmluvy … tak si je taky najde.

-- 26. 12. 2023 17:45 --

(Jiná věc je, že velká část „mobilních aplikací“ je často beztak dělaná webovými technologiemi, tj. dost z toho (ale možná ne potvrzování plateb a jiné… drobnosti) by „snadno“ mohla být na webu. Ale stejně firma ušetří, když podporuje jen svoji aplikaci a ne desítky divných prohlížečů.)
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka