mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dalich 23. 1. 2024 10:58

kecinzer píše:Zrovna jsem se chtěl zeptat, jestli má mKarta Svět lepší kurzy jak Revolut nebo ne?

O víkendu může být lepší, ale v pracovních dnech Revolut vede. mBank má jednu hlavní výhodu: je "naše" = nejsou potíže při platbách.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 1. 2024 11:15

beet píše:Mít dvě karty svět je zdarma?

Ano v pohode, jen pozor pokud ma nekdo starou kartu Delfina, musi kartu nejdriv zrusit.
Jinak prijde oznameni, ze zadost nemohli zpracovat.
Tedy mam tam Visa Svet a vedle toho jsem mel neaktivni MC Delfina (tu jsem neaktivoval a jen je v supliku).
Tim vznikl problem a musel jsem je kontaktovat.

-- 25. 1. 2024 11:16 --

vpe píše:
beowafle píše:Já chci jen tu kartu Svět na platby v EUR o víkendu, pokud se k ní teda dostanu...

Nemá náhodou revolut lepší kurzy? To jsi na klikáš a můžeš si to přidat do mobilu hned a platit

Revolut ale ma prisnej AML, dochazi tak casteji k blokaci penez a dokladani.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 25. 1. 2024 12:05

Teď jsem volal na mLinku ohledně zrušení karty Visa Svět. Budu si objednávat Mastercard Svět kvůli lepším kurzům. Paní mě nabádala, ať to nedělám, že Visa Svět i Mastercard Svět mají totožné kurzy. Snažil jsem se jí vysvětlit, že praktické testy ukazují něco jiného. Moc mi nevěřila, tak jsem jí poslal na Měšec. :mrgreen:
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 25. 1. 2024 12:07

Praktické testy ukazují dlouhodobě, že kurzy MC jsou lepší než Visa. (Nevím, zda to platí úplně pro všechny měny.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 1. 2024 12:16

hyper9: me co hloda ze neni zadna kreditni karta jako je debit Svet. Nekdy kdyz platim letenky, nabizi se me tam sleva klidne 500czk ale podminka je zaplatit kreditni kartou Visa :(
Kreditku i takovou mam, ale od UCB nebude zadna vyhra a nebo od Sporky :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 25. 1. 2024 12:18

hyper9 píše:Teď jsem volal na mLinku ohledně zrušení karty Visa Svět. Budu si objednávat Mastercard Svět kvůli lepším kurzům. Paní mě nabádala, ať to nedělám, že Visa Svět i Mastercard Svět mají totožné kurzy. Snažil jsem se jí vysvětlit, že praktické testy ukazují něco jiného. Moc mi nevěřila, tak jsem jí poslal na Měšec. :mrgreen:

Vždyť mají ty kurzy i na svém webu. Když jsem objednával kartu, tak jsem si to podle nich porovnával a na základě toho právě vybral MC, kde mi to přišlo lepší.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 25. 1. 2024 12:35

Nevím jak jiné měny, ale mne zajímá dolar a tam za posledních 19 dnů byl MC kurz lepší jen 10x. Navíc to bývá rozdíl haléř nebo ještě méně. Jinak třeba zrovna dnes má MC stejný kurz, jako Visa včera.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 25. 1. 2024 12:40

Vlastně není problém mít obě verze najednou, je to zdarma, a použít tu aktuálně výhodnější.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod kajer 25. 1. 2024 14:17

No mne uz tedy dorazila i fyzicky(viz.predchozi strana) a v sobotu testnu nakupem dvou kartonu cigar pokazde jinou. Tak dam vedet vysledek...
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DoubleSix 25. 1. 2024 14:26

Dnes MC = 25,0428Kč, Visa = 25,0367Kč
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 25. 1. 2024 14:31

Jj, zrovna dnes je výhodnější VISA než MC. Ale podle jednoho dne nejde dělat nějaké závěry, která karta je výhodnější :-) Z dlouhodobého hlediska má výhodnější kurzy MC než VISA.

Ještě pozor na to, že mBank používá kurz platný v den zaúčtování platby a nikoliv v den provedení platby.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 1. 2024 14:45

VISA vychází tak nějak dlouhodobě o fous lépe. Prý jsou ale rozdíly mezi měnami a nejhorší je v latinské Americe.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod regin 25. 1. 2024 15:50

Milos píše:Ještě pozor na to, že mBank používá kurz platný v den zaúčtování platby a nikoliv v den provedení platby.
U mne vždy používá kurz platný v okamžiku platby.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 25. 1. 2024 16:04

V obchodních podmínkách https://www.mbank.cz/informace-k-produk ... -osoby.pdf v bodě 7.5.8 se uvádí:

Pro převod se použije kurz, který je platný v den zaúčtování platební transakce, což může být jiný den než den vykonání transakce.

Jestli máš kartu typu MC, tak to bude asi tím, že MC vyhlašuje kurzy až večer po 21:00 (pro dnešní den proto ještě není kurz vyhlášený). Takže když platbu provedeš třeba dnes 25.1. dopoledne a zaúčtovaná bude zítra 26.1., tak zaúčtovaná bude kuzem platným pro 25.1., protože jiný kurz zítra 26.1. před 21:00 nebude ještě k dispozici. V kolik hodin přesně provádí mBank zaúčtování plateb kartou, to ale nevím.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 25. 1. 2024 17:10

Mám Visu. Když s ní něco platím, převedu si na účet přesnou částku + 1 haléř podle aktuálního kurzu v danou chvíli. Po platbě mi na účtu zůstává 0 až 0,02 Kč podle toho, jak zaokrouhlí.
regin
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka