mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mareka 9. 3. 2024 09:19

Platil jsem online platbu na zahraničním portálu, platba odmítnuta mBankou a následné mi přišla SMS, že mám z bezpečnostních důvodů blokovanou kartu a musím volat mLinku.
Při telefonátu jsme museli projít něco jako investiční dotazník (zda znám rizika, zda už jsem byl někdy kontaktován podvodným bankéřem... ) a karta byla údajně odblokována.
Pokus o platbu opět neprošel, ale obratem volali z mBank, ověřili že platbu opravdu realizuji a poté platba konečně prošla.
A dnes ráno mail z mBank: "Ucet MKONTO xxx byl uspesne aktivovan."
Číslo účtu, které mělo být nově aktivováno, odpovídá původnímu (dávno aktivnímu) účtu.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 9. 3. 2024 17:39

Tak za rok 2023 se mBank v mém bankovním portfoliu stala vítězem v kategorii "Nejdražší banka". Jak jsem procházel roční výpisy poplatků, tak všechny banky minulý rok za krásnou 0 Kč poplatků, mÚstav mě stál celé 3 Kč ... rozšoupnul jsem se a třikrát zaplatil za okamžitou platbu ... se snad po tolika letech mUtrpení na stará kolena z toho předraženého ústavu přesunu do levnější české šiditelny :D 8-P 8-)
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 123123123 9. 3. 2024 17:51

Je to tragédie, co se z mBank stalo, ale zažili jsme tam i dobré časy před více než 15 lety.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 3. 2024 22:07

BTW koukám že letos došlo ke zdražení Certisu:
- standardní platba šla nahoru z 9 haléřů na 10 haléřů (+1)
- okamžitá platba šla nahoru z 10 haléřů na 11 haléřů (+1)

Z toho pohledu můžeme být rádi, že mBank nezpoplatnila i standardní platby.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Matlal 13. 3. 2024 18:58

Utekly mi nějaké změny v ceníku? Včera mi byl naúčtován poplatek 59Kč za kreditní kartu. Přitom s plněním limitu 4000Kč problém určitě nemám.
Matlal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 13. 3. 2024 19:38

Žádná změna ceníku nenastala. Pokud jsi splnil obrat 4000Kč, tak ten poplatek reklamuj.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 13. 3. 2024 19:50

to je ten problém u mB, rozdíl mezi zúčtovacím obdobím KK a měsíčním plnění limitu...
taky už me to nachytalo
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod 123123123 14. 3. 2024 10:03

Dá se tomu vždy vyhnout, pokud splatíš vše před koncem zúčtovacího období.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 14. 3. 2024 17:40

To jako když se mKreditky nepoužívají, poplatek za vedení se u nich neúčtuje?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 14. 3. 2024 18:20

Tak.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 14. 3. 2024 22:43

Tak to je tedy jejich skrytá vlastnost. Nebo to je u nich někde oficiálně uvedeno? A týká se to všech typů mKreditek?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 15. 3. 2024 05:31

Předpokládám, že to je u všech stejné, já mám jen mKredifku Eshop. Dozvěděl jsem se to na pobočce mBank v HK, pracovnice tvrdila, že když není úvěrový rámec čerpán (nulová splátka), tak není poplatek. Bohužel ta kreditka má pohyblivé zúčtovací období, takže se musí každý měsíc v IB kontrolovat, kdy začíná a končí zúčtovací období, v appce to ani zobrazeně nikde není, jen v IB. Pak je třeba splatit vše a přesně nejpozději poslední den zúčtovacího období, což může být také problěm, když se např. člověk spolehne na Fio a to mu na den zablokuje okamžité platby.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kajer 15. 3. 2024 08:52

U mne je to kolem 16. Pisu kolem protoze kdyz jsem volal na mLinku bylo mireceno ze se to odviji dle delky mesice + So/Ne takze to muze byt plusminus 3 dny...
Neresim mam "ritual" a kazde rano u kafe)) dorovnam a vim ze mam klid...
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 15. 3. 2024 09:34

Obdobi se meni v pripade nepracovnich dnu, jinak je to pevny den v mesici. Pokud mam napr. obdobi do 22. prosince a je to sobota, protahne se az do 27. prosince.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 3. 2024 10:15

Tak tak, jinak konec zúčtovacího období je v appce u kreditky ve Více... Ukázat detaily smlouvy, u mě je to u eShop i Plus 20. v měsíci. Pokud to při víkendu či svátku mBank protahuje dál, pak postupují Poláci přesně opačně než Rakušané :). Protože u Raiffeisenbank víkend/svátek účetní období kreditky naopak zkracuje datově vzad. Např. moje kreditka má v RB zlom období 16. v měsíci, to je teď sobota, takže mi nové období začíná už dnes 15. v pátek (totéž by bylo při neděli). Mnoho jiných bank víkend neřeší, např. u běžných kreditek ČS je zlom období z 10. na 11. v měsíci a ani nepracovní den to nemění.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka