mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 7. 5. 2024 12:35

Při zakládání Cílů u mSpoření doporučuji zvolit formu spoření jako pravidelnou měsíční platbu 1Kč. Po založení lze jednotlivé Cíle jednoduše naplnit převodem 8 x 100.000Kč z BÚ.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 7. 5. 2024 14:58

Já teda volím zaokrouhlování útraty kartou protože jejich kartu nepoužívám a cíl pak stejně pozastavím.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 7. 5. 2024 15:07

Já mám dvě kreditky mBank a používám je celkem dost, takže pro mě je nejlepší ta trvalá platba 1Kč měsíčně.

Ještě info pro mBank nováčky, když na BÚ nejsou žádné peníze, tak se ta trvalá platba nebo zaokrouhlená částka z platby vůbec na mSpoření nepošle :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 7. 5. 2024 15:13

Pokud to tu ještě nezaznělo - pro nové klienty:
Akce probíhá v období od 22. 4. 2024 do 31. 7 .2024 nebo do otevření 7 000 nových účtů
https://www.mbank.cz/informace-k-produk ... a_2024.pdf
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomi V 8. 5. 2024 07:55

peter23p píše:Já teda volím zaokrouhlování útraty kartou protože jejich kartu nepoužívám a cíl pak stejně pozastavím.

Jestli pozastavíte cíl, pozastavíte funkce, takže myslím že i úročení...Na to pozor
Tomi V
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 8. 5. 2024 08:24

Pozastavením cílů se zastaví jen další spoření ale úročení jede dál.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomi V 8. 5. 2024 09:09

No nebyl bych si tím tak jistý...Před několika lety jsem řešil něco ohledně Mspoření a paní na lince mi to myslím říkala...Nemůžu to říci na 100 procent, ale raději bych si to ověřil, nebo zkusil u jednoho cíle s menší částkou
Tomi V
Návštěvník

Odeslat příspěvekod EmPí 8. 5. 2024 11:21

6.4.19 Pozastavení pravidelného spoření znamená přerušení Majitelem vybraných možností spoření.

6.4.28 Peněžní prostředky uložené na Účtu Cíle jsou zhodnocovány aktuálně platnou úrokovou sazbou uvedenou v Úrokovém lístku na denní bázi s tím, že úroky jsou připisovány k poslednímu dni v měsíci.

https://www.mbank.cz/informace-k-produk ... -osoby.pdf

Pozastavení možnosti spoření nemůže mít na úročení Účtu Cíle dle platných VOP žádného vlivu ;-)
EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 8. 5. 2024 11:32

Tomi V píše:No nebyl bych si tím tak jistý...Před několika lety jsem řešil něco ohledně Mspoření a paní na lince mi to myslím říkala...Nemůžu to říci na 100 procent, ale raději bych si to ověřil, nebo zkusil u jednoho cíle s menší částkou
Mám pozastavený cíl už asi 2 roky a pořád se mi úročí. :roll:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 8. 5. 2024 11:48

Jestli si dobre pamatuju, tak pozastaveni ma negativni vliv jen na nepripsani bonusu za kreditku.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 8. 5. 2024 11:59

Přesně tak, při pozastaveném mSpoření se nepřipisují bonusy z kreditek. Nicméně stačí mít nepozastavený první cíl (primární mSpoření), ostatní cíle můžou být pozastavené.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod curvecardik3 8. 5. 2024 12:45

Do kdy je na mSpoření 5,5 %?

Už jsem to našel:
Zhodnotí vaše peníze s výhodným úrokem 5.5 %, který garantujeme do konce června .....tak jdu zítra založit.

To dá asi 425 Kč za 1,5 měsíce oproti 5% jinde.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vtde295 8. 5. 2024 13:30

Nevite prosim, jestli je moznost si ucty/cile mSporeni pripnout na uvodni stranku int. bankovnictvi? Abych se k tomu nemusel vzdy proklikavat a videl je hned po prihlaseni, na hlavni strance je moznost videt jen BÚ. Mel jsem za to, ze by to jit melo, ale nenasel jsem zpusob.
vtde295
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 8. 5. 2024 14:23

Nejde to.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod EmPí 8. 5. 2024 15:37

peter23p píše:Já teda volím zaokrouhlování útraty kartou protože jejich kartu nepoužívám a cíl pak stejně pozastavím.

Na to pozor, nelze volit jen platbu kartou ;-)
Stručne ve FAQ nebo rozepsané v VOP 6.4.9 a 6.4.16

https://www.mbank.cz/osobni/sporeni/msporeni/
Z jakých transakcí se mi připisují peníze na mSpoření?
Částky na mSpoření se připisují z odcházejících transakcí z běžného účtu:
platby kartou – debetní i kreditní karta (u obchodníka, v e-shopech...)
převody (vnitrobankovní i mimobankovní, domácí, jednorázové)
výběry z bankomatů

Za platbu kartou se považuje i platba prostřednictvím Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay nebo Xiaomi Pay.

Nejsou zahrnuty:
trvalé příkazy, SIPO a inkaso
platby s budoucím datem odeslání
převody mezi vlastními účty
EmPí
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka