Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
...
Již nyní ale pracujeme na přípravě speciální nabídky, díky níž budeme schopni všem našim klientům nabídnout letní bonusovou sazbu. Ta bude dostupná zcela bez podmínek a zvýší celkové úročení vašich spořicích produktů. Brzy se dozvíte více!
Milos píše:regin píše:Já mám Svět Visa, platím s ní na internetu a vždy (aspoň co si pamatuju / zapisuju) tak zaúčtovaná částka je stejná jako blokovaná a je přesně na haléř podle jejich kurzu. Takže když něco kupuju, pošlu si na mKonto přesně danou částku (+ 1 haléř pro jistotu) a vždy mi to vyjde.
Jinak už nějakou dobu sleduju kurz Svět Visa a Svět MC. Ze 79 porovnání byl kurz MC lepší 33x. Ale ty rozdíly jsou hodně malé.
O těch kurzech VISA vs MC se zde diskutovalo už v lednu viewtopic.php?p=13663541#p13663541. Malé jsou rozdíly v kurzech EUR a USD, u ostatních měn jsou rozdíly větší.
V obchodních podmínkách https://www.mbank.cz/informace-k-produk ... -osoby.pdf v bodě 7.5.8 se uvádí:
mBank zúčtovává karetní transakce provedené v jiné měně, než je měna účtu, ke kterému byla karta vydána, pomocí vlastního směnného kurzu, jenž se skládá ze směnného kurzu karetní asociace, pod jejíž značkou byla karta vydána, a obchodní marže mBank. Změna aktuálního kurzu karetní asociace má tak za následek změnu směnného kurzu mBank. Pro převod se použije kurz, který je platný v den zaúčtování platební transakce, což může být jiný den než den vykonání transakce. Finální zaúčtovaná částka se tedy může lišit od částky, která je na účtu po vykonání transakce zablokována. Směnný kurz používaný pro jednotlivé typy karet se může lišit v závislosti na tom, jaká obchodní marže je pro ně zvolena. Konkrétní směnný kurz, který byl při transakci použit, lze ověřit na webových stránkách mBank v rubrice Kurzovní lístek nebo v historii transakcí v mobilní aplikaci či internetovém bankovnictví.
Osobně mám mKartu Svět MC, díval jsem se na nějaké platby v zahraničí a je u nich použit kurz platný v den zaúčtování platby a nikoliv v den provedení platby. Takže u mě to sedí s tím, co píšou v obchodních podmínkách.
Ano, cizí měnou (dolarem) platím dnes už jen na AliExpressu, ale dříve to bylo i na jiných.vpe píše:Regin asi mysli eshopy typu aliexpress? Tam jsem si to taky párkrát porovnal a nejspíš to zprocesuji okamžitě a proto to sedí přesně.
hannys85 píše:Mám v PC placený security balíček a žádný malware či vir v něm nemám.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků