mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pulmann 15. 5. 2024 07:19

včera večer jsem založil dva
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 15. 5. 2024 07:20

Problémy se založením má více lidí, diskutuje se o tom ve vlákně mBank viewtopic.php?p=13722238#p13722238
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 15. 5. 2024 23:39

Na blogu z 25.4. kde oznamovali zmenu typu sazby sporicich uctu od 1.7. (navaznost na REPO sazbu) je na konci zajimava informace:

https://www.mbank.cz/blog/post,1023,od- ... duktu.html

...
Již nyní ale pracujeme na přípravě speciální nabídky, díky níž budeme schopni všem našim klientům nabídnout letní bonusovou sazbu. Ta bude dostupná zcela bez podmínek a zvýší celkové úročení vašich spořicích produktů. Brzy se dozvíte více!
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hyper9 16. 5. 2024 04:23

Takže jen klasická bonusová sazba, která má za cíl neoznamovat změny v předstihu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 16. 5. 2024 06:51

Milos píše:
regin píše:Já mám Svět Visa, platím s ní na internetu a vždy (aspoň co si pamatuju / zapisuju) tak zaúčtovaná částka je stejná jako blokovaná a je přesně na haléř podle jejich kurzu. Takže když něco kupuju, pošlu si na mKonto přesně danou částku (+ 1 haléř pro jistotu) a vždy mi to vyjde.

Jinak už nějakou dobu sleduju kurz Svět Visa a Svět MC. Ze 79 porovnání byl kurz MC lepší 33x. Ale ty rozdíly jsou hodně malé.

O těch kurzech VISA vs MC se zde diskutovalo už v lednu viewtopic.php?p=13663541#p13663541. Malé jsou rozdíly v kurzech EUR a USD, u ostatních měn jsou rozdíly větší.

V obchodních podmínkách https://www.mbank.cz/informace-k-produk ... -osoby.pdf v bodě 7.5.8 se uvádí:

mBank zúčtovává karetní transakce provedené v jiné měně, než je měna účtu, ke kterému byla karta vydána, pomocí vlastního směnného kurzu, jenž se skládá ze směnného kurzu karetní asociace, pod jejíž značkou byla karta vydána, a obchodní marže mBank. Změna aktuálního kurzu karetní asociace má tak za následek změnu směnného kurzu mBank. Pro převod se použije kurz, který je platný v den zaúčtování platební transakce, což může být jiný den než den vykonání transakce. Finální zaúčtovaná částka se tedy může lišit od částky, která je na účtu po vykonání transakce zablokována. Směnný kurz používaný pro jednotlivé typy karet se může lišit v závislosti na tom, jaká obchodní marže je pro ně zvolena. Konkrétní směnný kurz, který byl při transakci použit, lze ověřit na webových stránkách mBank v rubrice Kurzovní lístek nebo v historii transakcí v mobilní aplikaci či internetovém bankovnictví.

Osobně mám mKartu Svět MC, díval jsem se na nějaké platby v zahraničí a je u nich použit kurz platný v den zaúčtování platby a nikoliv v den provedení platby. Takže u mě to sedí s tím, co píšou v obchodních podmínkách.

Regin asi mysli eshopy typu aliexpress? Tam jsem si to taky párkrát porovnal a nejspíš to zprocesuji okamžitě a proto to sedí přesně.

Nějaký stánkový obchodník v cizině může zaúčtovat klidně za 14 dní, v extrému mohla být blokace i 30 dní.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kajer 16. 5. 2024 15:10

V Polsku casto... Nevim jak nejaky stankovy prodejce ale treba benzinky/cigara, biedronka a jine "kamenne" nyni uz delsi dobu(asi vic nez rok?) co blokovano to zauctovano a zedne rozdily nejsou. Pred tim asi vic nez rokem jsem to mel jak popisovano, treba po tydnu se zactovala jinna castka.
Tak nem zda neco menili nebo je to vyvoj...

-doplneni ... -jde o karty svet visa/mc stridam je a halerove rozdily pri cca 1000Kc
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomi V 16. 5. 2024 16:00

V úterý jsme reklamoval, že nejde založit Msapoření, ale zatím žádná odpověď od banky.
Je tady někdo, komu nešlo Mspoření založit a třeba mu už jde?
A jaké kroky byli učiněny (v případě že se to někomu "rozběhlo")?
Trochu se bojím, že to bude trvat třeba 14 dnů (na reklamaci mají 14 dnů), a možná budu rád, že to vůbec někdy půjde.
Tomi V
Návštěvník

Odeslat příspěvekod regin 16. 5. 2024 16:09

vpe píše:Regin asi mysli eshopy typu aliexpress? Tam jsem si to taky párkrát porovnal a nejspíš to zprocesuji okamžitě a proto to sedí přesně.
Ano, cizí měnou (dolarem) platím dnes už jen na AliExpressu, ale dříve to bylo i na jiných.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod hannys85 16. 5. 2024 21:40

Stala se mi "super" věc. Včera jsem tomu ještě nevěnoval pozornost, ale dnes znovu ta samá chyba.
Včera jsem chtěl v SB zaslat platbu na účet do jiné banky a skončilo to touto chybou: "Litujeme, účet odesílatele nebo příjemce není plně aktivní."
Dnes jsem to chtěl zkusit v IB, tak i přesto, že jsem zadal správné přihlašovací údaje od IB, tak přihlášení skončílo tím, že jsem zadal špatné údaje a došlo ihned k blokaci přístupu! Odblokoval jsem si tedy přístup a chtěl provést platbu a znovu to skončil os hláškou: "Litujeme, účet odesílatele nebo příjemce není plně aktivní." Dal jsem si tady vyhledat tuto hlášku a ripper6 psal, že se mu to stalo kdysi taky a že údajně mu nešly posílat platby, protože banka detekovala v PC malware.
Mám v PC placený security balíček a žádný malware či vir v něm nemám. V mobilu mám už nějakou dobu nainstalován program pro nahráívání hovorů (jediný funkční a spolehlivý - placený program Cube ACR), musel jsem však povolit v nastavení telefonu usnadnění přístupu, jinak by nahrávání nefungovalo. Při vstupu do mbank aplikace se mi zobrazuje upozornění, že na pozadí běží aplikace pro usnadnění přístupu a že aplikace nůže snížit bezpečnost dat. S touto aplikací však funguju už asi 2 měsíce a nikdy problém nebyl..
Co to má jako znamenat ? Nesetali jste se s tím někdo ??
Zítra budu samozřejmě volat do banky.
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 17. 5. 2024 05:37

K tomu programu - to hlásí aplikace vždy, pokud jiná aplikace může něco ovládat v telefonu.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 17. 5. 2024 05:52

hannys85 píše:Mám v PC placený security balíček a žádný malware či vir v něm nemám.

Ta jistota
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 17. 5. 2024 05:53

Mbank poslala upozornění, že mám moc starý Android, a tudíž přijdu o jejich appku. Mám prý používat web.
Po Seznamu s jejich emailem a mapama další.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hannys85 17. 5. 2024 07:14

Tak jsem volal na infolinku a důvodem je nová instalace a jejich citlivý kontrolní mechanismus z důvodu toho, že je teď plno podvodů, kdy se snaží podvodníci spárovat cizí bankovnictví se svým telefonem. Každopádně jestli znáte zabezpečenou složku u Samsungu, tak já si aplikaci akorát instaloval navíc do této složky. Tzn. instalace probíhala na stejném telefonu. Mám to jako jakýsik další level ochrany v připadě nejaké krádeže či zneužití telefonu, kdy na "ploše" mám banky, kde mám pár korun a v zabezpečené složce banky, kde mám větší částky. Jinak jsem se ptal jestli se někdo zabývá i mou reklamaci na nemožnost založení mspoření a prý to stále řeší..
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 17. 5. 2024 08:16

Ta nemožnost založit mSpoření se týká jenom těch, kdo ho měli v minulosti a rušili?
Anebo je tu i někdo, kdo ta mSpoření neměl, a stejně to nejde založit?
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod technikus 17. 5. 2024 08:18

@yndezit
To je co za přístroj s jakým Androidem?
V Google Play se uvádí Android 8.0 a vyšší. Ten byl představen v 2017.
technikus
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka