mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DoubleSix 24. 5. 2024 14:01

JakubAsgard píše:Curve... případně běžné nákupy online
To asi ne, 1% je za platby mobilem nebo hodinkami.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 24. 5. 2024 14:33

Takže mi těch 200 za eShop KK dávají špatně... to asi taky ne :D
Na internetu se mobilem nebo hodinkama platí blbě...
JakubAsgard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 24. 5. 2024 14:52

Tak ono je nutno rozlišovat KK eShop (vrací 1% z internetových plateb) a KK Plus (vrací 1% z plateb mobilem a hodinkami).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 24. 5. 2024 19:10

Na internetu platím mobilem nebo hodinkama (apple pay) úplně běžně.

Edit: což teda nutně neznamená, že se to uznává u té karty. Já jí dřív měl a měnil jsem jí právě na eshop, protože mám dojem, že tam je specificky omezení a-/ gpay a na terminálu.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tulum 25. 5. 2024 08:53

Milos píše:To jako když se mKreditky nepoužívají, poplatek za vedení se u nich neúčtuje?

Poplatek se bohužel účtuje. Respektive jsem za duben žádný rámec na mKreditce nečerpal a teď v květnu naúčtovaný poplatek 59 Kč za vedení karty, tak bacha na to :-|
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kajer 25. 5. 2024 10:04

kajer píše:Mne cil nejde ani upravit stale(zalozene mam dlouho) -jak SB tak IB...

Tak uz neplati a opraveno. Editace funguje.
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 25. 5. 2024 12:37

tulum píše:
Milos píše:To jako když se mKreditky nepoužívají, poplatek za vedení se u nich neúčtuje?

Poplatek se bohužel účtuje. Respektive jsem za duben žádný rámec na mKreditce nečerpal a teď v květnu naúčtovaný poplatek 59 Kč za vedení karty, tak bacha na to :-|

Člověk si bacha dávat nemusí, stačí se jen řídit podmínkami, které jsou k mKreditkám jasně uvedeny.
Bohužel jsi asi uvěřil tomu, co tady v březnu uvedl @123123123 viewtopic.php?p=13693190#p13693190
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 25. 5. 2024 15:47

Me to suverenne tvrdila pracovnice mBank na pobocce v HK.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod retron 25. 5. 2024 17:53

akorat u obyč mKreditky není minimální obrat
jo a další špek je, že se to vztahuje na daný měsíc nikoliv zúčtovací období!
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 25. 5. 2024 18:15

Pro bezplatné vedení obyčejné mKreditky je povinný minimální obrat 1000Kč
Přílohy
mBank-mKreditky-obraty.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 26. 5. 2024 04:19

retron píše:akorat u obyč mKreditky není minimální obrat
jo a další špek je, že se to vztahuje na daný měsíc nikoliv zúčtovací období!

Má mBank u kreditek pevné období, nebo začínají období různě? Úplně si nedovedu představit, že by zúčtovací období bylo třeba k 5. v měsíci a za těch pět dnů by se musel udělat předepsaný obrat.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod 12341234 26. 5. 2024 05:06

To se pocita za minuly kalendarni mesic, ne ten soucasny, ja jsem chtel mit zuctovaci obdobi co nejblize kalendarnimu mesici, a nejblizsi moznost byla treti den v mesici jako zacatek zuctovaciho obdobi, takze jsem si to tak vybral. Mam pocit, ze byl vyber jen asi ze tri nebo ctyr terminu. Me zuctovaci obdobi byva tedy standardne od 3. do 2. dne v mesici, pokud to vychazi na pracovni dny. V nepracovnich dnech se to bohuzel opozduje, takze na to neni zadny spoleh.
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod retron 26. 5. 2024 09:30

no tak ten předepsaný obrat uděláš v předešlém měsíci
já mám zúčtovací den 23. a když jsem obrat udělal mezi 24. a 31. už jsem 2x dostal flastr
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod vpe 26. 5. 2024 10:38

Predepsany obrat se pocita za predchozi kalendarni mesic stejne, jako bonus 1%. Po vydani karty myslim byly prvni 3 mesice bez poplatku (pri prevodu z jine banky). Anebo alespon ten jeden. Datum zuctovani se take voli asi ze 6 moznych datumu pri objednani, ale to nema na nic vliv, pouze na datum splatnosti splatky. Vsechno ostatni je na kalendarni mesice.

123123123 píše:Předpokládám, že to je u všech stejné, já mám jen mKredifku Eshop. Dozvěděl jsem se to na pobočce mBank v HK, pracovnice tvrdila, že když není úvěrový rámec čerpán (nulová splátka), tak není poplatek. Bohužel ta kreditka má pohyblivé zúčtovací období, takže se musí každý měsíc v IB kontrolovat, kdy začíná a končí zúčtovací období, v appce to ani zobrazeně nikde není, jen v IB. Pak je třeba splatit vše a přesně nejpozději poslední den zúčtovacího období, což může být také problěm, když se např. člověk spolehne na Fio a to mu na den zablokuje okamžité platby.

To jste si asi nerozumeli, myslela ze se neplati urok kdyz to zaplatite v bezurovnem obdobi asi a nejspis se ji to pomichalo :-)

Poplatek pri nesplneni obratu se neuctuje, pokud je mkreditka DOCASNE ZABLOKOVANA na neurcito (klidne na furt). Takze kdyz vite ze ji nebudete pouzivat, staci docasne zablokovat. Vyzkouseno.
Přílohy
IMG_7101.jpeg
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 28. 5. 2024 06:00

Aktualizace aplikace mBank 24. 5. 2024 pro Android píše:Zavádíme další změny na obrazovce s mKlíčem. Ve vybraných případech vás můžeme požádat o přiloložení aktivní karty mBank k vašemu telefonu. Uděláme to, když budeme mít pochybnosti, zda aplikaci nepoužívá někdo neoprávněný
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka