mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 123123123 28. 5. 2024 06:12

Jen aby to meli tak vychytane, ze o to nebudou zadat ty, kteri zadnou kartu nemaji.
:hm
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod peter23p 28. 5. 2024 07:23

No nedivil bych se kdyby nakonec ano.
Promo kód pro získání odměny 1000Kč v mBank, odkaz v profilu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod kajer 28. 5. 2024 07:32

Jak to ma fungovat? NFC? Camera? mam 3.76.0 a novou na android 14 mne to nenabizi
U jake verze ti to vyskocilo?
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zivan 28. 5. 2024 07:45

To napadlo banku jeste pred tim, nez to zacali pouzivat i podvodnici nebo az potom?
https://www.policie.cz/clanek/pozor-pod ... ystem.aspx

Fajn je taky tohle:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... atu-249167
Před podvodníky varovala své klienty už také Raiffeisenbank. „Podvodník po Vás může chtít, abyste si do mobilu pomocí falešného odkazu nainstalovali aplikaci, která se propojí s NFC Vašeho telefonu, a následně k telefonu přiložili svoji platební kartu. Kartu přikládejte pouze k platebním terminálům obchodníků nebo bankomatům. Banka Vás k přiložení své karty k Vašemu telefonu nikdy vyzývat nebude,“ napsala svým klientům.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 28. 5. 2024 15:05

verze 3.77
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod 123123123 28. 5. 2024 19:24

Je to takove zpatecnicke v dnesni dobe, marne vzpominam, kdy jsem platil fyzickou kartou, nevzpomnel jsem si, protoze co si pamatuji, tak uz nekolik let platim jen mobilem.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod P_H_ 28. 5. 2024 21:44

zivan píše:To napadlo banku jeste pred tim, nez to zacali pouzivat i podvodnici nebo az potom?
https://www.policie.cz/clanek/pozor-pod ... ystem.aspx

Fajn je taky tohle:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... atu-249167
Před podvodníky varovala své klienty už také Raiffeisenbank. „Podvodník po Vás může chtít, abyste si do mobilu pomocí falešného odkazu nainstalovali aplikaci, která se propojí s NFC Vašeho telefonu, a následně k telefonu přiložili svoji platební kartu. Kartu přikládejte pouze k platebním terminálům obchodníků nebo bankomatům. Banka Vás k přiložení své karty k Vašemu telefonu nikdy vyzývat nebude,“ napsala svým klientům.

V duchu jejich aktuální kampaně na FB dodám jen toto:
#NaBezpečnostiZáleží
:lol:
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kajer 29. 5. 2024 08:30

Rop píše:verze 3.77

Ted sem koukal a stale novejsi verzi nez mam 3.76 ze 2.5.2024 to nenabizi.
Jeste nekdo komu tohle vylepseni uz doslo?
(kdyby radeji nabidli black tema pro oledy... vola se po tom dlouho)
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 09:41

Nejnovější verze 3.77 je dostupná od 27.5., ale zatím jen pro některá zařízení. Mám telefon s Androidem 13 a k dispozici mám zatím jen předposlední verzi 3.76
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kajer 29. 5. 2024 11:11

Ok, no ja se ptam jen tak ze zvedavosti jestli se da nejak odvodit na jake zarizeni se to uvolnuje nejdriv. Mne na xiaomi mi11(vlajka 2020) s androidem 14 zatim nic.
Tak sem myslel ze @Rop by treba nastinil nac mu to dorazilo: treba nejbeznejsi znacka samsung, stredni trida, android xy... -pokud by nechtel zverejnit konkretni...
Ale v podstate je to sumafuk...
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 11:27

Rop taky klidně může mít nějaký iPhone, čísla verzí appky mBank jsou na iOS i Android tak nějak stejná :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 29. 5. 2024 11:32

Rop psal o Androidu.
Já verzi 3.77 pro iPhone mám, ale o přiložení karty kvůli ověření tam není ani slovo. Otázka je, jestli v iOS může aplikace získat takováto oprávnění, přece jen ten operační systém je mnohem více restriktivní.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 11:42

Použít telefon jako NFC čtečku přece není žádné bezpečnostní riziko. Nebo snad pro iOS neexistují žádné appky pro načtení informací z různých bezkontaktních karet a čipů?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 29. 5. 2024 12:03

Tady bude hodně záležet na implementaci v aplikaci. Základní skenování NFC tagů iOS podporuje. Ale Apple blokoval API pro NFC v bankovních aplikacích a peněženkách, vyhradil si to pouze pro sebe. Důvod je jasný: aby si nikdo jiný nemohl rozjet vlastní systém na bezkontaktní placení, tím by Apple přicházel o peníze. I tohle se však začíná měnit, Apple musel ustoupit Evropské unii a zpřístupnit NFC API pro bankovní aplikace a peněženky. To vyžaduje:
- iOS 17.4 nebo novější
- aby telefon běžel v Evropském hospodářském prostoru
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod kajer 29. 5. 2024 12:18

-no tyhle veci zde asi nevyresime nehlede, ze sem nepatri..

-a ktere datum je tedy spravne?
Rop píše:
Aktualizace aplikace mBank 24. 5. 2024 pro Android píše:Zavádíme ...

Milos píše:Nejnovější verze 3.77 je dostupná od 27.5., ale zatím jen pro některá zařízení...
kajer
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka