mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 16. 6. 2024 15:35

Jediný fail mi přijde, že mBanka tyto uživatele předem neinformovala (pokud je tomu tak) a nezapnula jim SMS ověření, když jim přestane app fungovat. Jinak za mě v principu zcela v pořádku. Je to stejné, jako používat Windows 7 bez servisních a bezpečnostních aktualizací. Přináší to svá rizika. To si spíše zaslouží kritiku výrobce daného telefonu, dnes již má plno výrobců slib, že od uvedení dostane 3 další verze Androidu.

Chápu, že telefon je stále funkční, ale jak sám píšeš, těch aplikací je už daleko více, co už tam nefungují. Možná by stálo za to investovat ty 3 tisíce (Motorola G24 Power 8GB RAM/256GB/Android 14) a máš na dalších 5+ let klid. A určitě si polepšíš.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 6. 2024 18:09

No to nejsou jen 3 tisíce.
Prvně, nečínský mobil s výměnnou baterií je za cca desítku, v tomhle mám už asi dvanáctou.
Zadruhé dost starých věcí přestane fungovat, třeba nahrávání hovorů, multiwindow mód atd.
Zatřetí to vůbec nemusí být na 5 let, a třeba jen na tři.
Sumasumárum, vyhodit desítku za to, abych se podíval na zůstatek v mbank, to je radši pustím k vodě.
A nejlepší na tom bude, že to je určitě to samé co v Trinity.
Tam taky vyžadují pro vstup do IB jen 'podporovaný' prohlížeč. Jenže to kontrolují jen přes user-agent, takže když se jim podstrčí správná hlavička, jede to v čemkoli, protože javascriptu je tam minimum.
Čili se zase jenom někdo v korporaci dobře vyspal, a řeklsi, dneska s někým vy*jebu.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 6. 2024 18:17

Rop píše:yndezit: s windows 7 už toho moc nenaděláš. Jeden můj klient tak dlouho odkládal výměnu počítač, až se nedostane ani do bankovnictví (ČS) ani do datové schránky a je z toho úplně v ....

Dá se, mám stroj ještě s XP.
A běží v pohodě, kancelářskou práci zvládne.
A jestli na to, aby jeden poslal zprávu datovou schránkou, potřebuje něco víc než W7, tak je něco špatně.
Režie toho systému je příliš vysoká.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 16. 6. 2024 18:45

Leeroy Jenkins píše: Je to stejné, jako používat Windows 7 bez servisních a bezpečnostních aktualizací. Přináší to svá rizika.

Zrovna včera jedna takova aktualizace pro W7 vyšla :)
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod 12341234 16. 6. 2024 18:59

Si pamatuji, kdyz jsem presel na Win10, po startu se spustil ten samy PC asitak 10x rychleji nez s Win7.
:D
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 16. 6. 2024 19:12

Nedošlo k tomu zrychlení hlavně z důvodu, že jsi měl čisté Windows? :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod LaNov 16. 6. 2024 19:29

yndezit píše:Dá se, mám stroj ještě s XP.
A běží v pohodě, kancelářskou práci zvládne.

Tak toto už není ani směšné: srovnávat psaní dokumentů s internetovým bankovnictvím? Mimochodem nejsme dost OT?
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 6. 2024 19:39

Jsme OT, a podívat se, zda došla platba, patří imho do kancelářské práce, a závisí spíš na prohlížeči, než systému, aspoň u stolních počítačů.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 16. 6. 2024 20:38

yndezit píše:Tam taky vyžadují pro vstup do IB jen 'podporovaný' prohlížeč. Jenže to kontrolují jen přes user-agent, takže když se jim podstrčí správná hlavička, jede to v čemkoli, protože javascriptu je tam minimum.
Čili se zase jenom někdo v korporaci dobře vyspal, a řeklsi, dneska s někým vy*jebu.
Cíl je ochránit uživatele před hacky. Pokud uživatel aktivně, vědomě a odborně ochranu obejde, ať si dělá co chce, to už není problém banky. Ale pokud pak bude hacknut, nakonec se na to asi přijde, a pak ať si nestěžuje.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod octaviampi 16. 6. 2024 20:50

Jenze pro noviny bude takovy clovek doslova pozehnani. Jak chudak prisel o prachy.

Mimochodem, vymenna baterie je neco, co jsem nikdy nepotreboval a nechci. Dvanacta baterka mluvi za vse.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 6. 2024 21:09

Je mi líto chlapci, ale bezpečnost nezvýšíte tím, že odříznete staré systémy.
Ty nové mají také pořád spoustu 0day zranitelností, jen na ně ještě (skoro) nikdo nepřišel.
Ořezávání předchozích verzí není o bezpečnosti, to je o nákladnosti vývoje, o udržování vícero verzí. Kdyby to alespoň přiznali narovinu, řeknu ok.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 16. 6. 2024 21:58

Takovych zakazniku, co prisli o data pres derave historicke verze, tech mam dost.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 6. 2024 22:09

A o peníze v bance skrz starý systém?
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 18. 6. 2024 10:29

mBank dnes zverejnila pravidla letni urokove bonusove akce u sporaku od 1.7.:

https://www.mbank.cz/osobni/sporeni/msporeni/
https://www.mbank.cz/informace-k-produk ... ec2024.pdf

Zjednodusene, garance cervenec+srpen (bez dalsich podminek):
mSporeni 5% (puv. 5.5% do 30.6.) -> do 8x100t