mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pavel Smolík 25. 6. 2024 07:17

jen taková má hloupost, tak kdyby někdo dělal stejnou chybu: stěhoval jsem peníze do jiné banky a vybíral pět-šest mSpoření. Z lenosti jsem je zavíral místo vybíral, tím jsem se nejspíš připravil o dosud nepřipsaný úrok. Asi správný postup je vybrat maximum a rušit až o měsíc později.

Vůbec tahle jejich prapodivnost, že nemůžu mít jeden spořák ale x mi leze krkem: teď jsem je při stěhování zpět zase všechny musel znovu zřizovat...
Pavel Smolík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 12341234 25. 6. 2024 07:48

Spis vybrat vse a az pak zrusit, urok nejspis vyplati ihned pri zruseni, ale ty nezjistis kolik, kdyz ti ho vyplati najednou se zustatkem.
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 6. 2024 07:48

Hlavně je pak problém ta mSpoření znovu zřídit, viz historická diskuse zde (nutnost jim psát, aby to nějak ručně v jejich systému opravili, ten počet založených, protože i mrtvá se tváří v počtu někdy jako živá a vadí to tomu maximu 8ks apod.). Proto rušení skutečně často není ideální řešení.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Pavel Smolík 25. 6. 2024 07:59

@minarjo: no dnes jsem zřizoval šest nových (celkem na osm) a ty staré rušil cca měsíc a půl zpět (nechával jsem jeden).
Dnešek prošel ok. Akorát musím vždy počkat, až mi potvrdí zřízení toho předchozího, nelze mít více žádostí, tu novější při souběhu zamítnou.
Pokud to tedy dělá problémy, tak asi ten měsíc a půl byl dostatečnou časovou mezerou, aby nenastaly.
Pavel Smolík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 321 29. 6. 2024 05:33

Uroky na mCile pripsali jiz vcera, tak jsem overil, ze i castku 104626,88 Kc uroci vyssi sazbou. Mel jste tam nekdo vic?
To asi pripisuji posledni pracovni den v mesici i budouci urok za vikend v tom samem mesici?
Pripsanim vcerejsiho uroku mi ale zustatek presahl 105000 Kc, tak asi budu mit urok za jeden den nizsi a zpetne mi ho pristi mesic odectou, kdyz jsem zustatek na stav pod 105000 Kc odcerpal az dnes? Protoze mi ten urok vlastne pripsali dopredu, jako bych 105000 Kc neprekrocil, i kdyz jsem to pak na jednu noc prekrocil.
321
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod octaviampi 29. 6. 2024 05:50

A pritom by stacilo nebalancovat na hrane a mit tam treba 102k.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod 321 29. 6. 2024 06:16

Kdovi, mozna ani 105000 Kc neni ta prava hrana na nizsi urokovou sazbu?
321
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ninaa 29. 6. 2024 06:21

Není nižší úroková sazba, při překročení se neúročí vůbec (resp. celá částka 0,01%) - to je jasně sděleno v oficálních podmínkách. To, že si v systému nastavili nějaké toleranční pásmo, je jejich dobrá vůle. Ale adrenalin je holt adrenalin.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 321 29. 6. 2024 07:01

Kdyz je sazba 0,01 %, tak to je stale jen nizsi sazba, ne ze se neuroci vubec. To ze se ta sazba vztahuje zakerne na cely zustatek, je jasne, k takovym smejdskym podminkam uroceni sporiciho produktu se tu zadna jina banka neuchylila.
:D
321
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ninaa 29. 6. 2024 12:06

Když už jsme u toho upřesňování:
Šmejdská praktika by podle mě byla, pokud by to na webu jednoznačně neuvedli.
A mají to tam jednoznačně uvedené i v části "Nejčastější otázky" na webu.

Vzpomněla jsem si na slavné akce ING bank, s jejich obálkami a maximálně složitě a nepřehledně psanými podmínkami.
To bylo jiný kafe, tady na foru byly kvůli tomu popsány celé strany a výklady se zpočátku i pěkně různily.
Proti tomu nemůže mSpoření soupeřit, tam každý vidí, jak to je, hned.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 6. 2024 13:28

U produktu mSpoření jsou ty podmínky nejen jasně vidět, ale z pohledu banky jsou i logické. Cílem banky je směřovat lidi ke splnění si svých cílů těmito obálkami, i proto se tam dá definovat doba a potřebná částka odkládání pro splnění cíle do limitu 100 tisíc Kč. Když je cíl splněn (částka 100k či nižší, nastavená při definici cíle, je dosažena), klient částku vybere a cíl si realizuje (100k tedy nemá důvod v žádné z osmi obálek/cílů/mSpoření překročit), tak ten produkt je zamýšlen. Že ho většina klientů (a odtud z fóra asi všichni) využívají zcela jinak, tedy jako běžný spořicí účet bez potřeby konkrétního cíle (kdy nastavení cíle spíše lidi odtud obtěžuje), to už není problém banky, ona ten význam produktu už při zakládání mSpoření jasně ukazuje :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 29. 6. 2024 13:35

Ono to působí tak, že mBank se snaží mít ve svém bankovnictví "moderní" vychytávky, ale často se to nepotkává se zájmy nebo potřebami klientů. V aplikaci jsem takových věcí našel víc. Snaha se cení, v reálu raději používám více intuitivní věci. V každém případě jsem moc rád za aktuální úrokovou sazbu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 30. 6. 2024 13:58

Prosim, napiste sem pak nekdo (ze stavajicich klientu mBank), kdo v soutezi vyhral/vyhraje ten platebni prsten NiceBoy za 1 Kc.

Dnes 30.6. by melo byt oznameni prvnich vyhercu ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod octaviampi 30. 6. 2024 14:42

Bohuzel se pocitaji jen debetni karty => 0 platnych pokusu.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka