mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dalich 5. 11. 2024 13:04

kecinzer píše:Taky mi to přijde divné, proč by se to mělo danit. To si všichni daní ty vratky u Monety třeba?

Já jo.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pulmann 5. 11. 2024 13:11

Škoda, že účet nejde založit i pro právnické osoby.

-- 5. 11. 2024 13:12 --

Asi tak do hodiny.

kecinzer píše:Žádal jste už někdo o to business konto? Jak dlouho to trvá? Já si požádal, napsalo mi to, že mi přijdou informace do mailu, ale stále se nic neděje.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 5. 11. 2024 13:20

dalich píše:
kecinzer píše:Taky mi to přijde divné, proč by se to mělo danit. To si všichni daní ty vratky u Monety třeba?

Já jo.

A u podnikatelské kreditky je zdaňuješ dle paragrafu 7 (příjmy z podnikání) nebo dle paragrafu 10 (ostatní příjmy)?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Persbrandt 5. 11. 2024 14:23

Rop píše:Jenom bych ten bonus viděl jako příjem z podnikání. Takže s odvodem daně, zdravotního a sociálního pojištění.

To je ovšem slovo do pranice, pokud to tak je. Protože si myslím, že velká část těch lidí zde, kteří zvažují založení toho podnikatelského účtu čistě jenom kvůli bonusu, mají sice zivnosťák a IČO, ale mají třeba přerušené podnikání, takže by určitě z toho bonusu nechtěli odvádět daň nebo dokonce zdr. a soc. pojištění...
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 11. 2024 15:12

Řekl bych, že si toto banka ověřuje a OSVČ s přerušenou živností podnikatelský účet vůbec nezaloží.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Roman1989 5. 11. 2024 15:22

Milos píše:
dalich píše:

Já jo.

A u podnikatelské kreditky je zdaňuješ dle paragrafu 7 (příjmy z podnikání) nebo dle paragrafu 10 (ostatní příjmy)?

Kecinger: my budeme ty 1% cashbacky od Monety určitě danit, zatím jsem se s účetní ale nebavil jak přesně, resp. kloníme se k tomu paragrafu 10. Určitě ne 7. Takže se přidávám s dotazem k Milošovi.
Jinak DPPO zvedli na 21%, takže pětinu od té Monety vrátíš státu, hrůza na čem všem tě oholí.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 5. 11. 2024 16:03

Kacířská myšlenka, má smysl se s tím drbat kvůli pár korunám?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 5. 11. 2024 17:16

To záleží na odvaze každého soudruha. Trestný čin se z toho asi neudělá.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lenka_2 5. 11. 2024 17:59

aaaa píše:Takze si takove ico muzu zaridit i ja? Nekde proste reknu, ze chci byt umelec, kouzelnik, a oni mi jen tak prideli ico?

Podle § 303 odst. 4 zákoníku práce pak zaměstnanci uvedení v odstavci 1 cit. ustanovení, a tedy i strážníci, mohou podnikat, ovšem jen s předchozím písemným souhlasem zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 11. 2024 21:11

Me se tyka zakon o sluzebnim pomeru, ne zakonik prace, a nepotrebuji podnikat, jen bych potreboval ico, to mi zakon urcite nezakazuje.

https://www.policie.cz/clanek/vzdelani-a-podnikani-prislusniku-policie.aspx
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod dalich 5. 11. 2024 21:37

aaaa: OT: V Ostravě máme borce, který je u PČR a jezdí taxíkem (Boltem) na IČO. Že dostal výjimku od nadřízeného :-) :-) :-)

-- 5. 11. 2024 21:39 --

Milos píše:
dalich píše:A u podnikatelské kreditky je zdaňuješ dle paragrafu 7 (příjmy z podnikání) nebo dle paragrafu 10 (ostatní příjmy)?

Mno, vzhledem k tomu, že mé měsíční obraty jsou okolo 3 mega, tak ne, normálně to sypu do finančnich služeb, odpočet nákladů (prokazatelně je mám) a SP+ZP.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Persbrandt 5. 11. 2024 22:10

Milos píše:Řekl bych, že si toto banka ověřuje a OSVČ s přerušenou živností podnikatelský účet vůbec nezaloží.

No možné to je, těžko říct. Asi by se vidělo, až kdyby to někdo s přerušenou živností vyzkoušel. Ale za nějaký pokus o podvod bych to nepovažoval..
Vemte si, že spousta lidí má přerušenou živnost, stát to ví, a stejně byli státem donuceni zřídit si tu podnikatelskou datovku, resp. přesněji řečeno stát jim tu datovku zřídil a pohlíží se na ně, jako že ji mají aktivovanou.
Takže i stát se na ně dívá tak trochu jako na aktivní podnikatele...
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 11. 2024 22:20

To chceš vážně srovnávat přístup státu a přístup banky? :hm Pokud má podnikatel pozastavenou činnost, tak bance musí být hned jasné, že takový klient chce jen odměnu, účet nebude používat a tudíž z něj banka nebude nic mít :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 6. 11. 2024 07:08

Ono je to hlavně nesrovnatelné. Přerušený podikatel je pro stát stále podnikatel. Ale vlastně nevidím důvod, proč by přerušený podnikatel nemohl mít účet. Je to snad nějak vyloučeno z odměny v podmínkách?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 6. 11. 2024 08:00

Tak mi to mBank (nejspíše kvůli pozastavené živnosti) zamítla. Alespoň nemusím řešit danění.
kecinzer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka