mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FRENKY33 1. 4. 2025 14:05

Tak to už dává smysl..půl roku už to bylo...
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod outlier 1. 4. 2025 14:13

obbr píše:
technikus píše:Proč jde vlastně mBank touto cestou a jsou okamžité platby zpoplatněné? Platí se ještě někde jinde?

Ne, jinde je to zdarma. mBank musí mít vždycky něco spešl. Kolik na tom rejžujou by mi docela zajímalo, ale asi to nebude nezanedbatelná částka.
Teď to naučí všechny používat zdarma a pak to zase zpoplatní.

Nevím, zpoplatněné okamžité platby jsou podle mě businessově negativní, vede to lidi jen k tomu, posílat si výplatu jinam. Stejně tak šílenost mSpoření místo obyčejného spořáku atd. Tahle banka měla vrchol v letech 2008 a 2009 a od té doby to s ní jde od desíti k pěti. Snad ještě má nějaké klienty z té doby, kteří tam měli nastavené inkasa a trvaláky a byli líní utéct, ale nové klienty asi nenalákají.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jirka.2 1. 4. 2025 15:16

Přišla soutěž o prsten za 1kč pro oslovené. 500 klientů dostane poukaz každý měsíc. Ti kteří zaplatí kartou nejvíckrát. Ale akorát nevím jestli se to vztahuje i na kartu k firemnímu účtu, k osobnímu kartu nemám.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 1. 4. 2025 15:23

outlier píše:Nevím, zpoplatněné okamžité platby jsou podle mě businessově negativní

Naprostý souhlas. V době, kdy i velké banky mají účty a platby zdarma, by mě nenapadlo účtovat si 1 Kč za okamžitou platbu. Tak asi si mBank hodně věří, že to nebude mít vliv na funkci úspěšné banky. :-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 1. 4. 2025 15:29

Jirka.2 píše:Přišla soutěž o prsten za 1kč pro oslovené. 500 klientů dostane poukaz každý měsíc. Ti kteří zaplatí kartou nejvíckrát. Ale akorát nevím jestli se to vztahuje i na kartu k firemnímu účtu, k osobnímu kartu nemám.

Ta soutěž není jen pro oslovené, ale je pro všechny stávající klienty https://www.mbank.cz/prsten/#klient
Platí ale pouze pro účty mKonto nebo mKonto #navlastnitriko, neplatí tedy pro účty mKonto Business, viz. pravidla akce https://www.mbank.cz/informace-k-produk ... en2025.pdf
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 1. 4. 2025 17:03

A my zasloužilí soudruzi se stranickým odznakem 0000xxxx vstoupivší 25. 11. 2007 zase nic :roll:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 4. 2025 17:19

@FRENKY33:
Zrovna dnes se mi v mobilní appce mBank v Centru informací (i v pravém horním rohu, možná jsi to tam tehdy přehlédl i když je to i při nepřečtené zprávě zvýrazněno) objevila zpráva, že moje mKarta Svět Visa má 30.6. expiraci a jelikož jsem ji 6 měsíců nepoužil, nebude v plastové podobě obnovena. Byly tam dvě možnosti řešení - buď do konce dubna plast použít a tím ji oživit pro novou výrobu, nebo (klidně hned) provést bezplatnou konverzi na kartu virtuální. Toto jsem udělal a tím té kartě zůstalo její číslo, jen se změnila (prodloužila) platnost a změnil CVC kód (tj. plast byl hned zablokován, vtipně tam píšou že lze použít jako záložka do knihy nebo vyhodit). A koukám že stejná možnost je i u obou kreditek, když bych se chtěl zbavit plastů, šikovná věc! (V Produkty - Karty - dole Všechny karty - Změna formy karty). Ano plast u žádné mBank kreditky fakt nepotřebuji (k čemu, když u Plus se pro odměnu musí platit mobilem a u eShop zase online), takže konverze na virtual udělám u všech, až se bude blížit expirace plastu (nebo klidně i dřív).
Naposledy upravil minarjo dne 1. 4. 2025 17:30, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod FRENKY33 1. 4. 2025 17:29

Paradoxne u mbank prave prilozenim plastove karty autorizujete aktivaci aplikace na novem telefonu (ano, jde to i jinak, ale jedna z metod..mmch velmi pohodlna a rychla.. je prave prilozeni fyzicke karty k telefonu).
Nejsem si uplne jisty zda na to lze vyuzit tokenizovanou kartu, ale pochybuju..snizila by ze bezpecnost.

Ale spis mne ted trapi, ze si nemuzu zazadat o novou kartu. Ta expirovana tam furt visí a nejde zrusit.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 1. 4. 2025 17:41

Řesil jsem přes chat. Vyřešeno za 2 minuty.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod LaNov 1. 4. 2025 21:07

hyper9 píše:
outlier píše:Nevím, zpoplatněné okamžité platby jsou podle mě businessově negativní

Naprostý souhlas. V době, kdy i velké banky mají účty a platby zdarma, by mě nenapadlo účtovat si 1 Kč za okamžitou platbu. Tak asi si mBank hodně věří, že to nebude mít vliv na funkci úspěšné banky. :-)

Třeba v ČSOB má část účtů poplatek za okamžitou platbu 6 Kč.
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 4. 2025 21:13

Řekl bych, že je to ale pouze velmi malá část ČSOB účtů. U standardních/současných ČSOB účtů jsou okamžité platby zdarma.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod zivan 1. 4. 2025 23:04

Rop píše:A my zasloužilí soudruzi se stranickým odznakem 0000xxxx vstoupivší 25. 11. 2007 zase nic :roll:

Ja mam cislo uctu taky 220000xxxx a zucastnit se muzu, ale kdyz vidim, jak nekteri rozdeluji platby na pokladnach a vygeneruji tak klidne desitky plateb denne, tak je to asi bez sance.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ninaa 2. 4. 2025 08:26

outlier píše:Tahle banka měla vrchol v letech 2008 a 2009 a od té doby to s ní jde od desíti k pěti. Snad ještě má nějaké klienty z té doby, kteří tam měli nastavené inkasa a trvaláky a byli líní utéct, ale nové klienty asi nenalákají.

Jsou lidé, kteří preferují společný účet jako spolumajitelé. mBank jediná u nás uměla společný účet pro 2 spolumajitele, je to rozdíl oproti disponentství, které běžně nabízejí ostatní banky a vedení je bez poplatku.Teď se přidala jako druhá Partners Banka, ta malý poplatek má.
Detaily: https://www.penize.cz/osobni-ucty/45275 ... rovnocenny
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FRENKY33 2. 4. 2025 08:48

Rop píše:Řesil jsem přes chat. Vyřešeno za 2 minuty.

Taky jsem to tak udělal. Expirovanou kartu mi pres chat behem minuty zrušili a obratem jsem požádal v IB o novou.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 4. 2025 11:43

outlier píše:Tahle banka měla vrchol v letech 2008 a 2009 a od té doby to s ní jde od desíti k pěti. Snad ještě má nějaké klienty z té doby, kteří tam měli nastavené inkasa a trvaláky a byli líní utéct, ale nové klienty asi nenalákají.

Dovolím si nesouhlasit. Dřív jsem míval důvody do mBank různě rýt. Hlavně když jsem u nich měl hypotéku, v té době pořád něco chtěli řešit, měl jsem s nimi i nějaký spor kvůli podmínkám předčasného splácení, kdy to spočítali jinak než já.

Ale v posledních deseti letech... já o té bance v podstatě nevím. Funguje, vcelku mi vyhovuje prostředí i aplikace. Jsem tam nejspíš zapsaný jako „Proboha, tomu nevolejte“, takže je od nich úplné ticho. Debetní karta Svět má výborné kurzy. Už zmíněné spoluvlastnictví účtu.

Snad až na tu korunu za okamžitou platbu si vážně nemůžu stěžovat.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka