mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Žulda 20. 5. 2009 07:31

Zdravím pánové. Jak to bude s výběrem z bankomatu v Maďarsku z mKonta? Bude zadarmo a bude tam ten 2% poplatek za konverzi na €uro, nebo co si tam přidávají mimo €zónu?
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 20. 5. 2009 07:58

Pochopitelne, ze tam bude.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod srato 20. 5. 2009 09:03

pokud ti z bankomatu nevylezou Eura platis konverzni poplatek vzdy. Vne ci mimo eurozony s tim nema co delat (mam mnoho bezpoplatkovych vyberu z bankomatu v Kosovu a to rozhodne v eurozone neni, jen tu proste lezou z bankomatu eura)
srato
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Žulda 20. 5. 2009 11:56

Ok, dík. Forinty mají v ČS, tak jich pár koupím tady a zbytek podle potřeby až na místě.
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod voshi 20. 5. 2009 15:55

**** píše:pokud ti z bankomatu nevylezou Eura platis konverzni poplatek vzdy. Vne ci mimo eurozony s tim nema co delat (mam mnoho bezpoplatkovych vyberu z bankomatu v Kosovu a to rozhodne v eurozone neni, jen tu proste lezou z bankomatu eura)
V Kosovu? Nemáš nějakou zelenou kartu? Bankomaty pro vosjko :)
voshi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 20. 5. 2009 18:57

Kosovo a Černá Hora jsou EUR-země a platí se tam nízké daně 9 % :-)
Zjišťuji to, ale zatím nevím, jak jim tam funguje obchodní rejstřík.
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 6. 2009 00:58

Žulda píše:Zdravím pánové. Jak to bude s výběrem z bankomatu v Maďarsku z mKonta? Bude zadarmo a bude tam ten 2% poplatek za konverzi na €uro, nebo co si tam přidávají mimo €zónu?

Mohu posloužit výběrem v jiné zemi mimo Eurozónu (Dominikánská republika):

Datum uskutečnění transakce 02-06-2009
Datum zaúčtování transakce 04-06-2009
Číslo transakce 283
Typ transakce VÝBĚR Z BANKOMATU
Číslo použité karty xxxx XXXX XXXX xxxx
Místo transakce Ofic. Municipio Lupe REPUBLIC, DO
Původní částka -900,00 214
Částka v zúčtovací měně -18,06 EUR
Částka připsaná na vrub 497,96 CZK

Poplatek mi (zatím) žádný zaúčtován nebyl a vyšlo mě to výhodněji než si směňovat USD (před odjezdem jsem je nakupoval ve směnárně za 19,90 až 20 Kč) na DOP (kurz v hotelu 35 DOP za 1 USD + 3 % poplatek, na letišti ještě horší). V obchodě karty nebrali, posílala mě kamsi (do jiného obchodu? - celkem jsem měl problém se s ní domluvit), kde prý ale chtějí poplatek 10 % - stejnou zkušenost udělal známý v hotelu, když si nechal vyměnit peníze "z karty", také mu byl naúčtován poplatek 10 %)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Koby 8. 6. 2009 09:18

ted koukám, že na mkontu mám nezaučtovaný poplatek 40,19,- a popis je tam THE P GROUP LLC New Ulm

neví někdo o co jde????
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Havers 8. 6. 2009 09:41

Že by zneužitá karta? Nebyla náhodou registrována u PayPay?
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod Koby 8. 6. 2009 10:30

byla no...
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koby 8. 6. 2009 10:32

co s tim doprčic? Ale že to bylo až ted a takhle malá částka?

Du přesunout peníze na emax...
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Havers 8. 6. 2009 10:42

Kartu zablokovat (IB nebo mLinka) a požádat o vydání nové - mLinka. Vše bude zdarma.
Platbu po zaúčtování reklamovat přes mLinku (pokud se to vůbec vyplatí kvůli hovornému).

Proč ta malá částka? Prvotní test funkčnosti karty. Dále můžou následovat vyšší částky.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod btw 8. 6. 2009 19:03

koby - no máš dvě možnosti, buď kartu bloknout (viz, předchozí příspěvky), nebo nechat internetové limity na nule a zvednout je jen bezprostředně před platbou (tak to dělám já). Pár pokusů o zneužití u mě proběhlo také, ale kvůli nulovému limitu byly odmítnuty (informace z email Push).

Ale primárně používám na platby na netu kartu k eMaxu, kam převedu těsně před nákupem požadovanou částku. Ikdyž bude mít někdo mé údaje z karty, tak s ní díky nulovému zůstatku stejně nezaplatí. A že by se někdo trefil do momentu mezi převodem na eMax a samotným zaplacením, nepředpokládám :-)
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod voshi 8. 6. 2009 19:29

S kartou u mkonta to ani jinak nejde, když je tam 0% úročení. Přece si tam nebudu nechávat prostředky...
voshi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koby 8. 6. 2009 21:18

už jsem to bloknul a čekám na novou kartu... prej až 15 dní...

No, já to měl skoro všechny peníze na emax a když sem potřeboval neco platit, hodil sem to na m konto a k tomu sem měl kartu....

Jenže ted emax postrádá smysl a čekám na zavedení emax+.. Tam mužu peníze přesouvat mezi svýma učtama mbank kolikrát chci nebo je zdarma jen první převod v měsíci i v rámci mých učtu mbank?
Koby
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka