Chtěl jsem založit nové vlákno, ale teď vidím, že se na podobné téma mluví v tomto vláknu, a ono je to vlastně o mBank, tak nebudu zakládat nové téma a vyliju si srdce tady

V květnu jsem se rozhodl po roce a půl Spořitelno-mBankové schizofrenie konečně skoncovat s Č.Spořitelnou, a tak jsem konečně změnil SIPO z ČS na mBank. Psali tam, že se změna provede od července, což mi přišlo za dlouho (až za dva měsíce), no ale co člověk nadělá, poštovní mlýny melou pomalu.
Květnové i červnové SIPO se tedy mělo zaplatit ještě ze Spořky a na květnovém rozpisu nebylo nic co by nasvědčovalo tomu že se to nestalo. Ale na červnovém rozpisu byly 2x televizní a rozhlasové poplatky. Tak jsem to na poště reklamoval a bylo mi řečeno, že moje banka v květnu neumožnila inkaso a proč to (ne)udělala, to se prý mám ptát tam - v mBank! Takže mBank už v květnu dala vědět Poště, že má SIPO inkasovat od ní, ale inkaso ještě nepovolila.
Teď jsem zvědavý, jestli se inkaso povolí až v červenci jak bylo původně řečeno, tím pádem červnové SIPO se zase neprovede, anebo jestli se už v červnu inkaso povolí, když už se mBank od květná chlubí na Poště že jsem její klient

Vtipné taky je, že nezaplacení každé platby se řeší jinak:
* nezaplacené květnové ČRo/ČT poplatky se bez jediného slova posunuly do červnového SIPA
* na elektřinu a vodu mi prý Pošta vystaví upomínku
* plyn, kabelovka atd. si mám vyřídit s konkrétními institucemi sám