mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DoubleSix 16. 10. 2009 07:02

PatrikChrz píše:Ale i o praktičnosti a pohodlnosti. Mě z principu vadí, proč má banka omezovat limity na DEBETNÍ kartě? Proč nemůžu mít přístup ke VŠEM penězům co mám aktuálně na účtě, a to i když se tam takováhle částka objeví jen výjimečně, protože na nové auto (nábytek, dovolenou,..) mi přispěli rodiče (sourozenci, prarodiče,...).
Možná tím banka chrání své klienty před tím, aby jednou nerozvážnou platbou nerozfofrovali všechny svoje úspory. :-D
BTW jak často potřebuješ zaplatit kartou 300tisíc? Jednou za 10 let? :hm
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 10. 2009 07:12

Jenže ono nemusí jít ani o tak velkou částku, naposledy jsem na limit narazil v květnu, když jsem potřeboval zaplatit dovolenou. Ale to nebyla moje karta, využil jsem známého, co má kreditku u HSBC. A to jsem si kupoval dovolenou jen pro sebe, kdyby to byla rodina, tak na ten limit narazí u většiny základních karet.
Nakonec jsme to vyřešili zaplacením ze dvou karet.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod memorix 16. 10. 2009 08:38

Jako priklad k diskuzi o zlatych kartach uvadim CS, ktera ke zlate karte (krome limitu) neposkytuje vubec NIC.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 16. 10. 2009 08:59

Tak si ten limit mas nechat navysit alespon na vysi tveho zustatku.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 16. 10. 2009 09:04

PatrikChrz píše:Jenže ono nemusí jít ani o tak velkou částku, naposledy jsem na limit narazil v květnu, když jsem potřeboval zaplatit dovolenou. Ale to nebyla moje karta, využil jsem známého, co má kreditku u HSBC. A to jsem si kupoval dovolenou jen pro sebe, kdyby to byla rodina, tak na ten limit narazí u většiny základních karet.
Nakonec jsme to vyřešili zaplacením ze dvou karet.
Rodinou dovolenou v ceně 100 tisíc nebudu platit kartou, ale bankovním převodem na základě faktury. Stejně jsem platil i při koupi auta. Žádná hotovost na ruku nebo platba kartou, ale bankovní převod.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 10. 2009 09:10

Já jí taky většinou platím bankovním převodem (dostanu lepší kurzy, než při platbě kartou), ale tentokrát šlo opravdu o lastminute a jiná možnost, než zaplatit kartou nebyla.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 16. 10. 2009 09:10

To me tak napada, kolik ta dovolena Patrika stala. V kombinaci s tim, ze je kolenovrt teda nechapu, ze ma tak nizke limity na karte :mrgreen:

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 10. 2009 09:20

Karta nebyla moje - byla to kreditka HSBC (a zbytek doplacen kartou od Rajfky, taky nebyla moje) a měla limit jen 30 000 Kč, ta dovolená byla jen o kousek dražší.
Mohl jsem sice zaplatit kartou od mBank, ale tak dlouho na sluníčku jsem nebyl :D, při těch jejich kurzech.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 16. 10. 2009 09:28

Proboha a proc platis kartama, co nejsou tvoje? :mrgreen: :mrgreen:

Takze tu celou dobu resime situaci, ze Patrika stve to, ze si nejaky CIZI clovek nenastavil na sve karte dostatecny limit na to, aby Patrik mohl zaplatit svou dovolenou ve vysi 30k Kc. Co to bylo za zoufalce, ze nema na karte ani limit 50 tisic? To uz snad davaj i studentum, ne? :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 16. 10. 2009 09:31

Přece nebude platit svojí kartou, když najde cizí, na které je ještě navíc napsán PIN, ne :-D?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 10. 2009 09:56

S474N píše:Proboha a proc platis kartama, co nejsou tvoje? :mrgreen: :mrgreen:

Protože je na nich lepší kurz, než na kartách mBank i ČSOB
S474N píše:Takze tu celou dobu resime situaci, ze Patrika stve to, ze si nejaky CIZI clovek nenastavil na sve karte dostatecny limit na to, aby Patrik mohl zaplatit svou dovolenou ve vysi 30k Kc. Co to bylo za zoufalce, ze nema na karte ani limit 50 tisic? To uz snad davaj i studentum, ne? :mrgreen:

No ona zrovna HSBC ty limity na kreditce moc ochotně nezvedá.

Každopádně teď to mám částečně vyřešeno žádostí o kartu k Červenému kontu (která by mi měla každým dnem přijít) s limitem 100 000 Kč, to by mělo na podobné případy postačovat.
Ale chtěl jsem jen upozornit na to, že u debetních karet, nemají banky naprosto žádný důvod omezovat jejich limity - kromě snahy prodat dražší karty s vyššími limity.

Edit: právě mi pošťačka přinesla PIN ke kartě, takže karta by měla dorazit co nevidět :D
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 16. 10. 2009 09:59

A proc si sam nezaridis ucet tam, kde je lepsi kurz?

Aha, takze sice super kurzy, ale v realu na nic nepouzitelne, protoze maji nizke vyse limitu. To maji dobre osefovany :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 10. 2009 10:05

S474N píše:A proc si sam nezaridis ucet tam, kde je lepsi kurz?

Bo buď 750 Kč měsíčně poplatek a nebo mega na účtě (ne moc dobře úročeném)

Aha,
S474N píše:takze sice super kurzy, ale v realu na nic nepouzitelne, protoze maji nizke vyse limitu. To maji dobre osefovany :mrgreen:

No, myslím, že ta kreditka jde "přeplatit", ale jak je to tam pak s limitem nevím.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 16. 10. 2009 10:22

PatrikChrz: no takze vymyslis nesmyslne kombinace, variace a permutace jenom proto, abys nezaplatil nahodou o par haleru vice :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 16. 10. 2009 10:24

No vždyť je to on co někde psal že platí nákupy kartou nebo hotově podle toho jak by byla cena zaokrouhlena?
myšpulín
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka