mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod libol 18. 10. 2009 15:15

Byl jsem jednoznačný zastánce embosky - do té doby než ji známému ve španělsku ukradli a než se vzpamatoval, vybrali mu 200k Kč.
Neřeším jestli je potom dostal vráceny, ale v té chvíli byl reálně bez peněz.
Jednoznačně preferuji online změny limitu - běžně 10k, když očekávám nákupy 50k, když jedu na zahraniční dovolenou aspoň 100k - moje představa, ale momentálně nerealizovatelná.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 18. 10. 2009 15:25

libol: ukradli jakoze kradez nebo jako loupez? V kazdem pripade je dostal vraceny a tva poznamka o tom, zdali byl nebo nebyl bez penez - ma pouzivat kreditku a tu kdyz mu vezmou, tak se napakuji z penez banky a on muze byt dal v klidu.

BTW stejnou logikou bychom mohli tvrdit, ze nosit klice je nebezpecne, protoze kdyz ti je nekdo ukradne, tak ti muze vybilit byt. Proste to jsou veci takove, jake jsou a je nutno k nim tak pristupovat a hlavne maji slouzit ony tobe, ne ty jim.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 18. 10. 2009 18:18

S474N: sorry, ale nejsi brácha memorixe?
- řekl jdem co a jak vyhovuje mi, nebráním nikomu, aby měl jiné potřeby a tomu se přizpůsobil - a podle toho si vybral svou banku
- nechápu proč svoje vzorce chování musíte vnucovat ostatním

- já si třeba myslím, že je hlavně bl.ec, že nosil celou šrajtofli se vším všudy pohromadě
- taky si myslím, že je svéprávný, takže typ karet bych nechal na něm

. tvoji logiku ti neberu, mi by se prostě líbilo, kdybych na kartě mohl mít nastaven limit na drobné výdaje a dle potřeby ho zvýšil - to mi částečně umožňuje mBank, ale ne v zahraničí, protože kurzy
- je jaksi jasné, že kreditka mi hýbání s limitem jen tak neumožní, proto bych to chtěl po debetce
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 10. 2009 18:44

Myslím, že ideálním doplňkem k mBank je Poštovní spořitelna. Má lepší kurzy, než mBank a je rovněž zdarma. Karta Visa Electron k Postžiru zadarmo má limit 50 tisíc týdně, karta Visa Classic k Červenému kontu má limit 100 tisíc.
Navíc umožňuje dobíjet předplacenou kartu, což chybí rom35.
Takže před dovolenou na ní převést potřebný zůstatek a po dovolené zase "vycucnout" zpět :D
Já jsem to začal využívat na poslední dovolené a pokud se nerozhodnu pro Cetelku (dle info na fóru mBank to vypadá, že pokud se na ní protočí ročně 30 tisíc a všechny spláty se platí v bezúročném termíny, tak je opravdu zdarma a ještě vrací až 150 Kč měsíčně (1 % při obratu do 5000 Kč, a 1,5 % při obratu 5 až 10000 Kč)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Zdenek73 18. 10. 2009 18:59

Ta Cetelem karta je fakt super, mám ji jako jedinou kreditku k placení a skutečně s ní platím většinu nákupů, kde to lze, takže na ní posílám cca 12 až 15 tisíc měsíčně, a skutečně naprosto bez poplatků a 1.800 Kč za rok doma. Také jsem si na infolince ověřoval, zda se skutečně neplatí žádný poplatek, pojištění karty a tak, a opravdu, pokud se karta vyrovná do dvacátého dalšího měsíce, neplatín se vůbec nic. Problém byl s limitem - dali mě 30.000 Kč, za rok zvedli na 40.000 Kč a později na 60.000 Kč. Je ale fakt, že mi ji poslali sami po nákupu na bezúročné splátky, nežádal jsem o ní, takže možná se dá zažádat o vyšší limit, ale neřeším to.
Zdenek73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 18. 10. 2009 19:02

libol: uhodl si, nejsem :wink: :mrgreen:

No nevim, osobne zadnou srajtofli ani nenosim - drobaky neprozivam a papirovy muzu mit u dokladu. Svoje vzorce chovani nikomu nevnucuji, jenom to proste "nechapu" a nepripadam si jako UFO.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 18. 10. 2009 19:28

Pro zjednodušní říkejme tomu, kde nosíš doklady a peníze šrajtofle ;-) i když chápu, že to není zcela přesné.
On to měl stejně jako ty - pokud u těch dokladů máš ještě VŠECHNY karty co sis s sebou vzal. Já tam s ním nebyl, ale počítám, že to nebylo velké, aby si nekazil linii. Každopádně, stačilo sáhnout jednou, aby měli všechno (já třeba vždycky nějakou kartu nechám na hotelu, ne že by ho nemohli vykrást, ale dělím riziko).
Vzhledem k tomu, že mu těch cca 200 000Kč vytáhli (prý) za hodinu, tak asi věděli co a jak. Věřím, že jestli požádal, tak ty prachy dostal zpátky, ale dovolenou měl zkaženou - platila manželka ;-)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 18. 10. 2009 19:43

libol: no vidis, ja to zase nazyvam dokladovkou. Jedno sahnuti - tzn. klasicka kradez? No pokud se necha pri vedomi okrast, tak je hlupak predevsim on sam, ze si neumi davat pozor na sve veci. Prave proto jsem se predtim ptal, jestli to byla kradez nebo loupez.

BTW co mel zkazeneho na dovolene, penize dostane zpatky a naopak usetri, protoze caluje stara :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 18. 10. 2009 20:44

Fakt, tak z toho pohledu jsem se na to nedíval - příště zkusím na začátku dovolené ohlásit ztrátu ;-)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod voshi 2. 11. 2009 12:42

Nový zákon o platebním styku ukládá posílat zdarma výpisy i papírově? To vážně nebo maji na blogu chybu, celkem šupa pro banky - konkrétně pro mBank - to bych je i litoval. Když evýpisy chodí skoro v polovině měsíce tak si nedovedu představit kdy bych obdržel obálku. Nehledně na výdaje s tím spojené.
voshi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod srato 2. 11. 2009 13:07

Tak jsem se na ten blog podival a nejak nechapu tvuj dotaz ...

Výpisy z účtů – banky mají nově povinnost informovat klienty o stavu účtu jedenkrát měsíčně
zdarma, a je přitom jedno, jestli papírovým výpisem nebo elektronicky./ mBank standardně klientům zasílá elektronický výpis z jejich účtů zcela zdarma, v tomto ohledu se proto nic nemění.
srato
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod voshi 2. 11. 2009 13:24

To sem si taky uměl přečíst, otázka je jestli se něco změní když si budu chtít papírový výpis každý měsíc do schránky, v sazebníku mají pořád staré údaje.
Temi výdaji myslím výdaje banky, na tisk a rozesílání obrovského množství výpisů v případě, že by se klientela mbank splašila..
voshi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bernhard 2. 11. 2009 13:47

V sazebníku by měl být nový údaj za papír. výpis 30Kč ( předtím bylo 25Kč)
Bernhard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 2. 11. 2009 13:49

http://ekonomika.idnes.cz/podvodnici-ro ... ebitel_spi

Obrázek

Pročpak si podvodníci vybrali právě mBank? Že by ten účet založili na falešné doklady?
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 2. 11. 2009 14:37

myšpulín: ono založení účtu v mbank na falešné doklady je jednodušší než jinde? Nebo už upustili od osobní návštěvy kurýra a kontroly totožnosti?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka