mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tokram 3. 1. 2010 09:41

Nemy_bobes: Jestli nechtěli CVV2 kód, tak to taky mohla být MO/TO platba, která má limity zvlášť a zrovna v USA bych se tomuto typu platby nedivil.
tokram
Návštěvník

Odeslat příspěvekod btw 3. 1. 2010 12:33

Nemy_bobes - a kde přesně platils? Není to jen pro US karty? V historii email push se nic neobjevilo?
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4honza 3. 1. 2010 13:32

tokram píše:Nemy_bobes: Jestli nechtěli CVV2 kód, tak to taky mohla být MO/TO platba, která má limity zvlášť a zrovna v USA bych se tomuto typu platby nedivil.

V zemích mimo EU není povinné zadávání CVC2/CVV2 při MO/TO či internetových transakcích, takže třeba při platbě v USA se s tím lze běžně setkat. Delfínem na netu neplatím, ale spousta lidí z fóra ano a fungovalo to :)

Jinak, se lze podívat do Internetového bankovnictví do historie Email pushe (pokud je zapnutý) a tam je vidět, zda se pokus o platbu usutečnil a případný důvod zamítnutí.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 3. 1. 2010 13:59

Email Push je Přehled blokovaných transakcí? Tam nic není.

platil jsem to na http://discountcontactlenses.com/

mají tam international shipping, takže předpokládám, že berou i non US karty
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ency 3. 1. 2010 14:25

V pushi je vidět, že se třeba provedla blokace nebo proč se nepovedla, pokud je zapnutý a dobře nastavený.
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi
Majkl má rád garáž, ale stydí se za to. :mrgreen:

Nenesu odpovědnost za následky, které mohou vzniknout či vzniknou aplikací mé rady! :D
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 3. 1. 2010 14:28

A kde se zapíná?
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4honza 3. 1. 2010 14:29

Ne, to je úplně něco jiného - je to takový log událostí, které můžete sledovat.

Nastavení -> Notifikace -> Email push a musí se to nejprve aktivovat a pak to posílá emailem jednou denně transakce, které chcete sledovat. Historie těch zpráv je pak ještě pod odkazem E-mail push historie a je dostupná hned po transakci.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 3. 1. 2010 14:52

Kdyz si clovek uvedomi, co bezne znamena pri dnesnich moznostech technologie PUSH, tak mi jednodenni souhrn nasledujici den prijde velmi usmevny :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod code 3. 1. 2010 15:48

Kdyz mam u Mbank nekolik sporicich uctu, predpokladam ze vedeni uctu je stale bezplatne?
code
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 1. 2010 15:54

Jo, vedení všech účtů u mBank je stále bezplatné.
Maximálně můžeš mít:
1 x mKonto
4 x eMax (někteří klienti mají díky dřívější chybě v internetovém bankovnictví eMaxů pět)
4 x eMax+

Karta k mKontu je zdarma, k eMaxu se platí 100 Kč za vydání, dále je ale vedena zdarma a znovu se neplatí ani při obnově.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod libol 3. 1. 2010 23:42

4honza píše:Nastavení -> Notifikace -> Email push a musí se to nejprve aktivovat a pak to posílá emailem jednou denně transakce, které chcete sledovat. Historie těch zpráv je pak ještě pod odkazem E-mail push historie a je dostupná hned po transakci.

No nevím, mám zapnuto "všechno" a zamítnuté transakce mi to nepošle - nepříjemné
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod 4honza 4. 1. 2010 09:26

libol píše:No nevím, mám zapnuto "všechno" a zamítnuté transakce mi to nepošle - nepříjemné

Je tam i zaznamenano, pokud dojde k neuspesnemu pokusu o autorizaci transakce na karte - ale ten pozadavek musi opravdu dorazit do mBank. Pokud napriklad nedojde ke spojeni s autorizacnim centrem z duvodu vypadku spojeni nebo maji nejaky vypadek (at uz acquirer nebo mBank), tak se to nikam nemuze ani zaznamenat.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod voshi 4. 1. 2010 21:39

Nemluví tu včetně mě, každý o něčem jiném? Zpráva o neprovedené operaci se ukáže ve zprávách z banky. Datum, druh operace a množství, důvod/chyby proč se operace neprovedla.

Email push je trošku mimo, protože mi zprávy chodí až 2. den, resp. když dnes dopoledne odešlu, email mám ve středu někdy i později.
voshi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ency 4. 1. 2010 23:08

My mluvíme o pushi, ten se posílá druhý den mailem, ale je online k nahlédnutí v IB. Zamítnutí platby kartou není ve zprávách z banky.
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi
Majkl má rád garáž, ale stydí se za to. :mrgreen:

Nenesu odpovědnost za následky, které mohou vzniknout či vzniknou aplikací mé rady! :D
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 5. 1. 2010 07:27

Nevím, ná jsem mluvil o neprovedených oparecích, které v pushi nejsou - což je nepříjemné. Příkaz není uhrazen, ale vy o tom nevíte.
libol
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka