mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 4honza 5. 1. 2010 10:31

voshi píše:Nemluví tu včetně mě, každý o něčem jiném? Zpráva o neprovedené operaci se ukáže ve zprávách z banky. Datum, druh operace a množství, důvod/chyby proč se operace neprovedla.

Ne, o tom tu nikdo nemluví :-) Zprávy o neprovedeném jednorázovém nebo trvalém příkazu se objeví ve zprávách z banky a zároveň ještě v push zprávách.

Vypadá to v pushi např. takto:

mBank: Zamitnuti prev. z uc. 00XXXXXX na uc. ...76224/6800 castka XXXX,00 CZK; AV:SPLATKA ...; Z DŮVODU NEDOSTATEČNÝCH PROSTŘ. :

voshi píše:Email push je trošku mimo, protože mi zprávy chodí až 2. den, resp. když dnes dopoledne odešlu, email mám ve středu někdy i později.

To závisí na tom, kdy se provede transakce, protože push zaznamenává odeslání platby do ČNB a nikoliv zadání příkazu do IB. Pokud platbu zadáš po 8.hodině, platba se odešle až následující den a proto bude v emailovém souhrnu až třetí den.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 5. 1. 2010 22:47

Nemůže být u mě zakopaný pes v tom, že mám ve jméně "š" a ti amíci při bilování neuměj to "š" poslat jako jméno majitele karty?
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 1. 2010 22:52

Jo, není nad to, mít jméno bez háčků a čárek :D. To moje sice taky žádnej cizinec nevysloví, ale aspoň ho napíše.

Ale podle mě by to nemělo vadit, platba kartou projde i bez zadání jména.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 7. 1. 2010 13:04

Tak to bylo tím, že na kartě jsem měl nastaven počet denních plateb přes internet 0. Je to parametr, který se nikde v IB nezobrazuje a dá se změnit jen přes tel linku. Maj to kluci polský nějaký nedomyšlený :(, ale co, je to zadarmo :D
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4honza 7. 1. 2010 13:14

A dalo se to zjistit v tom pushi? Jinak tohle nastavení měly defaultně jenom první vydané karty, pak se to nastavovalo lidem, co chtěli blokovat platby přes Internet (a ti museli kvůli tomu volat na mLinku)

To protože neexistoval samostatný limit pro platby MO/TO a přes internet, což se asi před rokem definitivně změnilo. I když se to dá pořád nastavit přes telefon - samostatný denní limit počtu plateb na POS, ATM nebo přes Internet)
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 7. 1. 2010 14:38

V tom email pushi to napsalo: 291- Nedostatecny denni

Takže napsalo, ale pochopit se to nedalo :)

Asi to bude tím, že jsem před dvěma lety možná zvolil záměrně neembosovanou kartu a možná jsem někde zaškrtnul, že nechci platby přes internet. Teď mi vydali kartu novou a asi to tam zůstalo.
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4honza 8. 1. 2010 11:46

Němý_bobeš: U mBank žádné varianty výběru karty nejsou a nebyly :-) Do 1.1.2009 byly všechny neembosované, od té doby jsou všechny karty k mKontu embosované a kdo chce kartu bez reliéfu, tak si musí pořídit kartu k eMaxu nebo podnikatelský účet.

Jinak s tím denním limitem to odpovídá, limity se přenáší pro obnovenou kartu z té původní.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod Noxik 9. 1. 2010 12:33

V souvislosti s davnym prechodem z eMaxu na eMaxPlus me napadla jedna myslenka. Puvodni eMax byl omezen prevodem penez pouze na jedno cislo uctu. Dnesni eMaxPlus je navic limitovan zpoplatnenim 2. a dalsi platby v mesici. Nemyslite, ze to prvni omezeni je dnes jiz zbytecne? Myslite ze by melo cenu hromadne napsat do mBank, zda by v pristi aktualizaci systemu nemohli dat eMaxPlusu moznost vice sablon prijemcu? Ekonimicky by na tom nic netratili a zvysila by se ergonomie IB. ucinneho varovani pred 2. a dalsi platbou v mesici se asi nedokame nikdy.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod btw 9. 1. 2010 14:15

ad 1 - podle mě zbytečnost
ad 2 - ten statický nápis při platbě z eMax+ ti nestačí?
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Noxik 9. 1. 2010 16:31

btw píše:ad 1 - podle mě zbytečnost
ad 2 - ten statický nápis při platbě z eMax+ ti nestačí?

1. Me by to docela usetrilo cas a doufam ze nejen me.
2. Nestaci, protoze mi nerekne, zda jsem tento mesic jiz platbu provadel nebo ne. Samozrejme se muzu podivat do historie, ale to je jen dalsi ztrata casu. Jsem toho nazoru, ze IB by mel slouzit me a ne ja jemu. Ale chapu, ze v dnesni dobe se ergonomie zasadne neresi.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod SocPredator 9. 1. 2010 17:26

Já myslím, že u nízkonákladové banky toto nemůžeš očekávat. Realizace této feature bance nepřinese ani korunu, spíš naopak. Takovéhle věci bych chtěl od banky, která si bere měsíční paušál, ale od mBank to nepotřebuju.
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Noxik 9. 1. 2010 19:25

SocPredator píše:Já myslím, že u nízkonákladové banky toto nemůžeš očekávat. Realizace této feature bance nepřinese ani korunu, spíš naopak. Takovéhle věci bych chtěl od banky, která si bere měsíční paušál, ale od mBank to nepotřebuju.

No ja osobne bych to spis ocekaval u male banky. IB u CS, kde mam taky ucet, take neni zrovna ergonomicky (nabidnuti stazeni vypisu pri prvnim prihlaseni v mesici, behem vyplnovani platebniho prikazu neni videt aktualni zustatek, jako to ma mbank).
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 10. 1. 2010 22:10

Noxik píše:Myslite ze by melo cenu hromadne napsat do mBank, zda by v pristi aktualizaci systemu nemohli dat eMaxPlusu moznost vice sablon prijemcu?
Asi určitě by to nemělo žádnou cenu. MBank má v mFóru dost různých návrhů na různé změny a vylepšení které tam téměř denně pišou klienti, ale že by jich to nějak příliš zajímalo a byli ochotni to vše realizovat není poznat. Myslím, že nejen mBank ale asi i jiné banky si dělají to co oni chtějí a co jim vyhovuje a na to co by chtěli klienti příliš ohled neberou.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Pedro1981 11. 1. 2010 11:25

Mbank a jejich Mkonto se mi libi, az budou podporovat mobilni GSM bankovnictvi, velice rad opustim PS. Skoda, ze stale nespustili GSM banking.
Pedro1981
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 1. 2010 11:29

...a podle mě ani nepustí. S rozšiřováním internetu do mobilů (smartfounů) klesá důležitost tohoto kanálu. Dneska máš Interent doma, v práci, přes GPRS nebo wi-fi se připojíš v každé kavárně. Podle mě by se implementace nezaplatila.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka