mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Noxik 11. 1. 2010 19:06

vlazy: To same plati i u potvrzovani plateb pres sms, vytvoris/provedes platbu, a hned ti poslou sms, ikdyz treba jeste kontrolujes spravnost udaju. CS ma na teto druhe strance odkaz, po jehoz odklepnuti se sms odesle. Usetri se tak spousta sms a tudiz parne i penez. Ale nevim, kolik takove velke instituce za to plati, kdyz v normalni tarifu se clovek dostane i na 1 Kc bez DPH za sms.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 1. 2010 19:59

Noxik:
To potvrzování plateb kódem ze zaslané SMS chápu a nevadí mi to. Má to určitý význam i když některým klientům se to nelíbí. Samozřejmě, že ta SMS s kódem je zasílaná trochu předčasně a spíše by měla být zaslána až po potvrzení správnosti těch zadaných údajů. Tak už to ale v mBank je, že nad tím co dělají příliš logický nepřemýšlejí. Ani já nevím kolik mBank za SMSky platí. Asi budou mít na to nějaký smluvně stanovený levnější tarify. Nějaké peníze by na těch zbytečných SMSkách mohli ušetřit, ale ukazuje se, že jim na nějakém šetření příliš nezáleží a je jim to jedno. U těch zbytečných SMS nejde pouze o šetření ale také i o to, že tím při nastavování karetních limitů a pushů zbytečně obtěžují klienty.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod lemming 12. 1. 2010 09:37

vlazy: To je otázka názoru. Mně by třeba prudilo, muset klikat ještě jednou zbytečně navíc. Správnost údajů si přece kontroluju hlavně při zadávání platby a potom ještě ze SMS (což je její smysl). A, mimochodem, nepamatuji se, že bych po poslání SMS musel kdy jít zpět a poslat si ji znova.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod Bernhard 14. 1. 2010 11:13

Emaxplus 1,85% od 15.1.10
Bernhard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Noxik 14. 1. 2010 15:17

1,85%, to uz je teda pekna bida, to uz aby radsi clovek drzel penize v hotovosti. Myslite ze INGkonto vydrzi na 2,5%? Nerad bych zase zakladal neco, co po tydnu snizi uroky a ja tim jen ztratil cas.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 14. 1. 2010 15:20

Noxik: Sníží, ale podle mne i po snížení budou jedni z nejlepších na trhu.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 14. 1. 2010 15:27

Títmo se ING otevřel prostor poslat úrokovou míru na 2,1-2,2%. LBBW je bude následovat, nemůže si dovolit držet úroky takhle vysoko.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod capellen 15. 1. 2010 00:08

Bernhard píše:Emaxplus 1,85% od 15.1.10

Myslím, že eMax Plus tímto spěje do háje. Holt, nůžky se rozevírají stejně jako v obchodech. Je třeba klienta přinutit utrácet, nezaberou-li slevy, tak vyšponovat ceny. Banky ochotně sekundují.
capellen
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joshua_ 16. 1. 2010 11:29

Když klesnou úrokový sazby pod úroveň inflace, je lepší nechat peníze ležet na účtu nebo pod polštářem? :-)
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Joshua_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 1. 2010 11:37

pod polštářem nemáš žádnou úrokovou sazbu :(.
Lepší něco než nic (popř. se poohlédnout po něčem jiném, buď banku (spíše záložnu) s vyšší úrokovou sazbou a nebo úplně jiném produktu (ale tam už to může být také o jiném riziku)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Joshua_ 16. 1. 2010 11:46

A jak často se mění úroková sazba?

A u mBank můžu vybírat 3x z jakéhokoli bankomatu co najdu v čr?

A ještě jeden dotaz, doporučili byste mBank?
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Joshua_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 1. 2010 12:00

Joshua_ píše:A jak často se mění úroková sazba?

Plus mínus vždy, když jí změní ČNB s různě dlouhým zpožděním
Joshua_ píše:A u mBank můžu vybírat 3x z jakéhokoli bankomatu co najdu v čr?

ano, 3 x v každém měsíci a neomezeně z bankomatů v zahraničí
Joshua_ píše:A ještě jeden dotaz, doporučili byste mBank?

Jak na co. Já mám 16 různých účtů u celkem 3 bank a 4 záložen a každá mi má co nabídnout.
Takový přehled různých účtu zdarma, jsem psal zde: http://www.mesec.cz/clanky/jak-vybrat-nejlevnejsi-ucet/
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Czulibrk 16. 1. 2010 12:05

Ono se to s ohledem na aktuální vývoj nezdá, ale úrokové sazby bank např. na spořících účtech jsou (téměř) vždy pod úrovní inflace.

Jaká byla inflace v roce 2008? Až 6%? A bankovní úrokové sazby? Pod 3-4%?
Jakou máme inflaci teď? Kolem 1%? A úrokové sazby bank? I 2,5%?

Najednou to nevypadá tak zle, co? Lidé mají krátkou paměť.

edit:

Tady je hezky vidět ten zlom na konci r. 08:

Obrázek

Mezi Inflací a REPO sazbou je pokud se nemýlím přímý vztah...
Naposledy upravil Czulibrk dne 16. 1. 2010 12:22, celkově upraveno 2
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hadna3 16. 1. 2010 12:09

Jo.
hadna3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod capellen 16. 1. 2010 12:32

Pro platební styk ano, pro úspory nikoli.
capellen
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka