mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Noxik 25. 11. 2007 11:18

Tak jsem se koukal na jejich www a mel bych dotaz pro mistni odborniky:

Myslite, ze by eMax mohl nahradit ING konto? Jako vyhody bych videl pripisovani uroku mesicne, 3% misto 2,5 , snad bez omezeni odesilani penez jen na 3 ucty, karta Visa Classic - bohuzel 19Kc za vyber, tudis nepouzitelna.

Co myslite, melo by cenu prejit?

Jinak k te karte Visa Classic jsem nenasel, zda ma cip, magneticky prouzek nebo oboji. Pouze pisou, ze neni embasovana. Taky me zarazil poplatek za zmenu PIN 25Kc - kdyz uz masji vse ostatni zdarma ...

Dale je v ceniku polozka "Nepovolený debetní zůstatek je úročen sazbou 22 % p.a." - vi proboha nekdo, co to ma byt???

Naprosto fascinovala me jejich hypoteka - usetrit 10 -20 000 za vyrizeni a 1800 rocne za vedeni, pritom uroky pruzne dle PRIBORu, to by se dala vzit i nejaka mensi (300 - 400 000) aniz by to zabily poplatky.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod KDante 25. 11. 2007 11:44

No, tak timto pada muj studentsky cestovni ucet u CSOB a zacina era mBank. Ucet u KB a ING zatim necham, preci jen nemam odvahu jim zatim poslat vsechny penize...
Nejlepsi je mit tam ucet a vzit si hypoteku :) kdyz by krachli, tak se to nejak srovna :)
KDante
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .hombre 25. 11. 2007 12:04

Jo platební karta u eMax není zdarma a nejsou u ní výběry zdarma, tu jsem hned zavrhl. Ale u mKonta to je zdarma. Pokud se týče ING-konta, tak to neumožňuje žádnou platební kartu. Nevidím žádnou výhodu ING-konta oproti eMax. A nevidím v ČR žádný výhodnější účet, než je mKonto.
°

Hej Ombrééé.

Héééj...., Hombrééééé..., tak vidíš, Ty tvrďáku, měl ses fakt starat jen o své a nenechat se ukecat.

Héééy Ombrééééé, dostals mě, jsi fakt skvělej střelec Ombré.
.hombre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod manas 25. 11. 2007 12:19

Lidi lid, ja vam do toho nechci kecat, sice jsem si zalozil ucet take, na zkousku kdyz je to zdarma, ale kdyz vidim to vase jasani, jak koncite u sve banky a okamzite prechazite k mBank, tak ja bych jim zatim sve penize nesveril. Ono se staci podivat na jejich web, na zakladani uctu a podobne. Prijde mne vsechno narychlo, staci se zacist do jejich fora. Pri zalozeni uctu nic neprijde, zadne info, takze nemate poneti jestli zadost opravdu v poradku prochazi zpracovanim. I ten nejposlednejsi e-obchod vam posle na meil info o tom ze prijal vasi objednavku a co se bude dit dale, tady nic. Nikde jsem nenasel info kdy mne bude kuryr informovat a kdy prijede....dnes, zitra, za tyden ci po novem roce?
I v informacich maji dost nepresnosti, jedno info odporuje druhemu, odkaz Dulezite dokumenty kde neni zadny dokument...atd atd...

Tim nerikam ze mBank je spatny, ale nebudi to dobry dojem hned na zacatek...
Nikon D300s,
Sigma 17-70, Nikkor 50mm f/1,8, Sigma 28-70 f/2,8,Tamron 70-210 f2,8, Blesk Sigma EF DG 500 Super.....
manas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KDante 25. 11. 2007 12:24

V otazkach a odpovedich pisou, ze kuryr kontaktuje do 1 tydne.

A jinak co se tyce treba v mem pripade ruseni uctu, ten ucet jsem pouzil naposledy v lete na cestovani (preci jen s sebou nebudu vozit kreditku k beznemu uctu nebo dokonce sporicimu ustu :shock: do zemi jako je Turecko, JAR, nebo Bolivie), zrusit jsem ho chtel tak jako tak, jen byla otazka kdy a timto jsem si dal tu skvelou prilezitost :)
KDante
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bojler 25. 11. 2007 12:35

Ja teda nevidim zadnou vyhodu ING konta a obzvlast ne po spatnych zkusenostech s chovanim a zalozenim ING konta. Docela su zvedavej, jak ING zareaguje, jestli dorovna, nebo ne. Co teda postradam za info je, jestli je ta karta cipova nebo ne (coz by v negativnim pripade znamenalo pomerne dost zasadni problem).
bojler
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hlava 25. 11. 2007 13:27

Ty 3 výběry z jakéhokoli bankomatu jsou zajímavé, přeci jen u FIO mi trochu vadí to hledání bankomatů ČSOB a ke vší smůle ve svém okolí ani žádný nemám. Na druhou stranu zas tak často nevybírám, 1-2x do měsíce, ale i tak. Trochu mi u FIO chybí i autorizační SMS, přeci jen je to IMHO větší zabezpečení než jen podpisový certifikát, u mBank je koukám autorizační SMS zdarma.
Jak je to s úročením zůstatku na účtu? Našel jsem jen jakýsi úrokový lístek, ale moc chytrej z toho teda nejsem. Mám-li u FIO 1% p.a., kolik to dělá u mBank u mKONTA?
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Worm 25. 11. 2007 13:34

Hlava: U mKonta to je 0,3 % p. a.
Worm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bojler 25. 11. 2007 13:57

na druhou stranu s okamzitou prevoditelnosti z toho sporiciho - tzn. v podstate 3%
bojler
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 25. 11. 2007 14:47

Nevypadá to zle, zvlášť ta visa classiczdarma potěší. Akorát tam nevidím nic o zahraničních platbách a službách pro firmy.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod 4honza 25. 11. 2007 15:05

mikicz: Nevidis to tam, protoze to ZATIM nenabizeji.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 25. 11. 2007 15:15

4honza: fakt? to by mě nenapadlo :D no uvidíme, asi je vyzkouším, ať mám reference...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod .hombre 25. 11. 2007 15:22

manas píše:Lidi lid, ja vam do toho nechci kecat, sice jsem si zalozil ucet take, na zkousku kdyz je to zdarma, ale kdyz vidim to vase jasani, jak koncite u sve banky a okamzite prechazite k mBank, tak ja bych jim zatim sve penize nesveril. Ono se staci podivat na jejich web, na zakladani uctu a podobne. Prijde mne vsechno narychlo, staci se zacist do jejich fora. Pri zalozeni uctu nic neprijde, zadne info, takze nemate poneti jestli zadost opravdu v poradku prochazi zpracovanim. I ten nejposlednejsi e-obchod vam posle na meil info o tom ze prijal vasi objednavku a co se bude dit dale, tady nic. Nikde jsem nenasel info kdy mne bude kuryr informovat a kdy prijede....dnes, zitra, za tyden ci po novem roce?
I v informacich maji dost nepresnosti, jedno info odporuje druhemu, odkaz Dulezite dokumenty kde neni zadny dokument...atd atd...

Tim nerikam ze mBank je spatny, ale nebudi to dobry dojem hned na zacatek...

Máš samozřejmě pravdu, je třeba tu novou banku nejdřív vyzkoušet, než zruším účet u té současné. Počítám s tím, že všechno nepůjde od začátku, tak jak má, jsou tu jistě nějaké ty "porodní bolesti", související se spuštěním nového systému a nové banky. To je vidět už dnes, při zakládání účtu si člověk není jistý, jestli je jeho žádost vůbec odeslaná a přijatá nebo ne, žádné potvrzení na email se nekoná, jak je zvykem např. u každého internetového obchodu. V jejich fóru nereaguje na dotazy klientů žádný zaměstnanec mBank, možná to je tím, že je neděle. Chce to prostě ještě trochu vypilovat, ale to mě nemůže zase znechutit, jsou to věci, které se dali očekávat, při spuštění něčeho nového. Jinak jejich internetové stránky se mi zdají dobré, přehledné a rychlé. A vlastní fórum nebo blog nemá v ČR asi žádná banka.
°

Hej Ombrééé.

Héééj...., Hombrééééé..., tak vidíš, Ty tvrďáku, měl ses fakt starat jen o své a nenechat se ukecat.

.hombre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .hombre 25. 11. 2007 15:32

bojler píše:Ja teda nevidim zadnou vyhodu ING konta a obzvlast ne po spatnych zkusenostech s chovanim a zalozenim ING konta. Docela su zvedavej, jak ING zareaguje, jestli dorovna, nebo ne. Co teda postradam za info je, jestli je ta karta cipova nebo ne (coz by v negativnim pripade znamenalo pomerne dost zasadni problem).

Jo jestli ING nedorovná na 3 %, tak má u mě smůlu. Pokud dorovná, tak tam nechám půlku peněz a druhou půlku hodím na eMax. Na mKontu budou pouze peníze na provozní výdaje.
Na druhou stranu ale s tím dorovnáváním to bude mít ING těžké, protože mBank prohlašovala už před spuštěním služeb, že bude mít na svém spořícím účtu vždy výhodnější úrok než ostatní banky a že když nějaká banka dorovná, tak mBank zvýší. Bude to boj mezi bankami v kterém nakonec zákonitě vyhraje klient.
°

Hej Ombrééé.

.hombre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukes 25. 11. 2007 16:11

Nevite nekdo co to znamena?
Kód: Vybrat vše
Nepovolený debetní zůstatek je úročen sazbou 22 % p.a
Lukes
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka