mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 2. 2013 21:08

Tak musí se jim nechat, že mi obratem poslali zprávu, že to bude stát 300 Kč a jestli to fakt chci.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Zabak.kuk 4. 2. 2013 23:16

Patriku, tak cena nic moc, ale jednání skvělé, to se musí nechat zase :-) A myslíš že tam ty peníze přijdou celé - tj, to co jsi odeslal nebo to bude taky očesané???

Přišla zpráva od chorvata - na eurogiro nic nenamítá, tož zase zavítám na poštu nooooo

A slovinsko půjde tedy přes mBank - ohledně PK by chtěli poslat krom pdajů i cvc kod a to nejsem blázen, samo že nedám. Ještě poslední mejl s dotazem jestli jim to skutečně nestačí jako vloni - stačilo číslo PK, pokud ne tak se holt bude koncem týdne platit :-P
Zabak.kuk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 15. 2. 2013 21:19

To si snad z lidi delaj srandu, ne? Ale pobavilo moc :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dinkylinky 15. 2. 2013 21:41

Taky snížily úroky na Mvklady
3 měsíce 2,10 % p.a.
6 měsíců 2,20 % p.a.
12 měsíců 2,30 % p.a.
dinkylinky
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gandalf007 16. 2. 2013 20:04

Tak tím mVklad celkem ztrácí smysl... no dlouho jim to nevydrželo :roll: Ještě, že strkám peníze jinam ;-)
Gandalf007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Franklin 16. 2. 2013 20:35

Můžete mi vysvětlit, jak ústav jménem mBank vůbec může existovat a vyvíjet nějakou činnost?

1. Na webu mBank jsem si přečetl, že roční mVklad má úrok 3%, ale v internetbankingu mi to v té samé minutě napsalo 2,3%.
2. Kolegovi strhli poplatek 1 Kč za SIPO, přestože není uveden v sazebníku.
3. mBank slíbila ten poplatek vrátit, ale ani po půl roce kolegovi nic nevrátili.
4. Nezaslali mi e-mail o odstávce 10.2., přestože jsem k odběru přihlášen.

a zlatý hřeb:

5. Naúčtovali mi poplatek za výběr z bankomatu v nesmyslné výši, přestože jsem kartu mBank nepoužil už rok.

Není to na odebrání bankovní licence?
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 16. 2. 2013 22:32

Já bych řekl, že při dostatečné konkurenci v tomto oboru je to důvodem ke změně banky, ovšem každý svého štěstí strůjcem...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod garrulax 16. 2. 2013 23:09

To snížení úroků u mVkladu platí pro nově uzavřené smlouvy, nebo pro všechny, tedy i dříve založené?
garrulax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Franklin 16. 2. 2013 23:11

Samozřejmě jen pro nově uzavřené mVklady.

Ale v případě mBank doporučuji extrémní obezřetnost vzhledem k obrovskému bordelu v bance. Jak jsem už psal, na webu byly uvedeny staré výhodnější sazby, zatímco v bankovním systému už byly nastaveny sazby nové. Bude banka nahrazovat škodu těm klientům, kteří si mVklad uzavřeli v dobré víře v platnost starých sazeb? Další kauzou je to, že v době platnosti sazby 3% si mBank ve svém systému omylem nastavila sazbu 2%, a i když na to klienti rychle přišli, pracovníci banky tomu z počátku nevěřili. Z toho plyne závěr, že veškerá čísla si klienti mBank musí neustále přepočítávat, aby je banka neokradla.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod msimcard 16. 2. 2013 23:57

5. Naúčtovali mi poplatek za výběr z bankomatu v nesmyslné výši, přestože jsem kartu mBank nepoužil už rok.

Franklin: Tento bod mi zaujal - to je přímo někde v podmínkách. Docela by mi to zajímalo a celkem bych rád věděl i tu částku..
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Franklin 17. 2. 2013 00:30

mBank mi naúčtovala poplatek 15,96 Kč za výběr z bankomatu. Platební karta mi leží v šuplíku, více než rok jsem ji nepoužil. Čili už samotná přítomnost poplatku v mé transakční historii svědčí o naprostém chaosu v mBank. Dále: výše poplatku 15,96 Kč je nesmyslná a pro mě nepochopitelná. Ale zasloužil jsem si to. Už od loňska se neustále směju kolegovi za to, že mu mBank dvakrát naúčtovala neexistující poplatek za SIPO a že mu ho dodnes nevrátila. Zasloužený trest za mou škodolibost mě neminul.

Jak je možné, že tyto garážové praktiky nikdo nezarazí? To tu nefunguje bankovní dozor? Proč jim ČNB nevezme licenci?
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod joachym1 17. 2. 2013 00:56

To prece neni zadny zakonny duvod k odebrani bankovni licence. Navic tu licenci v CR vydanu nema, ma ji v PL.
joachym1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Já Osobně 17. 2. 2013 04:50

Franklin píše:Ale v případě mBank doporučuji extrémní obezřetnost vzhledem k obrovskému bordelu v bance.
Spíše by sis měl zamést před vlastním prahem, viz níže :-))
Franklin píše:Jak jsem už psal, na webu byly uvedeny staré výhodnější sazby, zatímco v bankovním systému už byly nastaveny sazby nové. Bude banka nahrazovat škodu těm klientům, kteří si mVklad uzavřeli v dobré víře v platnost starých sazeb?
Ještě před založením vkladu se ti zobrazí informace o vkladu včetně úrokové sazby, tak sem nepleť dobrou víru. Spíš bych to nazval slepou vírou :D To, že byl chvíli nesoulad mezi internetovým bankovnictvím (které se asi přehodilo automaticky po půlnoci) a webem (který asi přehazoval člověk ručně) je druhá věc. Podstatné jsou úroky platné ke dni založení vkladu, a ještě ten samý den se web zesouladil se systémem. Já bych to za tragédii neoznačoval :-|
Franklin píše:Další kauzou je to, že v době platnosti sazby 3% si mBank ve svém systému omylem nastavila sazbu 2%, a i když na to klienti rychle přišli, pracovníci banky tomu z počátku nevěřili. Z toho plyne závěr, že veškerá čísla si klienti mBank musí neustále přepočítávat, aby je banka neokradla.
U ročního vkladu nezměnili sazbu při předčasné výpovědi vkladu z 1% na 1,5%. Za to mlžení potom by někoho měli vykopnout, a ty haléřové škody by měl nahradit ze své kapsy :!:
Franklin píše:mBank mi naúčtovala poplatek 15,96 Kč za výběr z bankomatu. Platební karta mi leží v šuplíku, více než rok jsem ji nepoužil. Čili už samotná přítomnost poplatku v mé transakční historii svědčí o naprostém chaosu v mBank. Dále: výše poplatku 15,96 Kč je nesmyslná a pro mě nepochopitelná.
A když ti vysvětlím tu obrovskou záhadu, omluvíš se mBank za svůj "zlatý hřeb"? :idea: Před rokem když se měl strhnout poplatek za výběr jsi neměl na účtu dost peněz na strhnutí celého poplatku. mBank ti strhla co bylo na účtu a zbytek (15,96 Kč) čekal až ti tam příjdou nějaké peníze. Podívej se do historie operací na poslední transakci před rokem, taky tam je "nesmyslný" poplatek za výběr z bankomatu, viď? :lol: (2,04 Kč, 11,04 Kč nebo 19,04 Kč) Pochopen smysl výše poplatku?
Franklin píše:Ale zasloužil jsem si to. Už od loňska se neustále směju kolegovi za to, že mu mBank dvakrát naúčtovala neexistující poplatek za SIPO a že mu ho dodnes nevrátila. Zasloužený trest za mou škodolibost mě neminul.
Ten jednokorunový poplatek je fakt likvidační, zvláště když se mu nejspíše účtovalo za kontokorent jenom 19 Kč místo 29 Kč. S tím byla právě spojena ta chyba s poplatkem 1Kč za inkaso. Tohle aspoň někdo psal na fóru mBank. Jestli mu chybný poplatek nevrátili, tak to má reklamovat.
Franklin píše:Jak je možné, že tyto garážové praktiky nikdo nezarazí? To tu nefunguje bankovní dozor? Proč jim ČNB nevezme licenci?
Pobavils :tleskani

Já Osobně 8-)
Já Osobně
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 17. 2. 2013 08:37

dobry vycet :-)

ja taky nechapu co je to za breceni s tim mVkladem :-) .. ac mam aktualne 2,7% p.a. u Air Bank,tak jsem necekal na zazrak a 2/3 nasporenych financi za ty 3% na rok zafixoval..2,7% bude totiz od 1/3 2,3% a myslim si,ze na konci prosince i u AB nad 1,6% nepujdeme..tedy pokud zase neco neposerou,jak maji ve zvyku a nebudou davat 0,2% na mesic jako omluvne :-)
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka