Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Já Osobně píše:1. A když ti vysvětlím tu obrovskou záhadu, omluvíš se mBank za svůj "zlatý hřeb"? Před rokem když se měl strhnout poplatek za výběr jsi neměl na účtu dost peněz na strhnutí celého poplatku. mBank ti strhla co bylo na účtu a zbytek (15,96 Kč) čekal až ti tam příjdou nějaké peníze. Podívej se do historie operací na poslední transakci před rokem, taky tam je "nesmyslný" poplatek za výběr z bankomatu, viď? (2,04 Kč, 11,04 Kč nebo 19,04 Kč) Pochopen smysl výše poplatku?
2. Ten jednokorunový poplatek je fakt likvidační, zvláště když se mu nejspíše účtovalo za kontokorent jenom 19 Kč místo 29 Kč. S tím byla právě spojena ta chyba s poplatkem 1Kč za inkaso. Tohle aspoň někdo psal na fóru mBank. Jestli mu chybný poplatek nevrátili, tak to má reklamovat.
Část poplatku ti vynuluje účetní zůstatek a zbytek poplatku je v disponibilním mínusu, až dorazí peníze, srovná se i disponibilní zůstatek Na výpise vidíš jenom to, co se děje s účetním zůstatkem.Franklin píše:Tvoje vysvětlení vůbec nesedí, budeš si muset vymyslet jiné:
1. V mBank jsem nikdy neudělal placený výběr z bankomatu a na mKontu jsem vždycky měl provozní rezervu ve výši aspoň pár stovek. Také mám ověřeno (ale není to můj případ), že při nedostatečném zůstatku si mBank naúčtuje poplatek celý a účet přejde do debetu.
Takových "nikdy, opakuji nikdy" a "vždycky, opakuji vždycky" už bylo... Raději si projdi ty staré výpisy. Jestli zavoláš, tak si tě operátor dá k snídani Buď jsi ten výběr udělal ty, nebo tvůj disponentFranklin píše:luk.zah: Důležitá je jediná věc. Proč se mi na účtu objevil poplatek za výběr z bankomatu, když jsem nikdy, opakuji nikdy, neudělal placený výběr z bankomatu kartou mBank a neplacený výběr naposledy někdy během roku 2011. Tohle hodně smr*dí. Zítra budu volat na mLinku a snad se něco dozvím.
Škoda, kdyby měl kontokorent o korunu vyšší, mohl na tom erroru vydělatFranklin píše:2. S tím kontokorentem nevím, nikdy jsem ho v mBank neměl, a tak jsem poslal dotaz kolegovi. On tvrdí, že normálně platí jenom 19 Kč, protože si vzal kontokorent 25 000 Kč. V září a listopadu mu prý naúčtovali správně těch 19 Kč plus navíc další 1 Kč vymyšlený poplatek. On to prý nereklamoval, protože telefonát by byl dražší a protože na mFóru slíbili vrácení všem i bez reklamace. To se ale nestalo.
Výraz bankovní žumpa je přesný.
Franklin píše:luk.zah: Důležitá je jediná věc. Proč se mi na účtu objevil poplatek za výběr z bankomatu, když jsem nikdy, opakuji nikdy, neudělal placený výběr z bankomatu kartou mBank a neplacený výběr naposledy někdy během roku 2011. Tohle hodně smr*dí. Zítra budu volat na mLinku a snad se něco dozvím.
Franklin píše:Informace z mLinky - došlo k technickým problémům a omylem mi byl naúčtován poplatek jiného klienta. Byla zadána reklamace a peníze by měly být vráceny během tohoto týdne.
Já Osobně: mažu si tě ze seznamu odborníků
Tak to je něco jiného. Záleží ale také jestli těch volných minut máš k dispozici dost a nebylo to na úkor jiných hovorů na které ti už nyní možná ty volné minuty nezbudou.Franklin píše:jsem využil telefonního čísla 246017777 a šlo to z volných minut.
Reklamovat něco co není v pořádku a je to reklamovatelné je v pořádku. Lidi by se asi neměli jen tak vzdávat práva na reklamaci pokud si jsou jisti, že něco je skutečně reklamovatelné. Je ale otázkou zda v některých případech má smysl do té reklamace jít když náklady na to reklamování můžou převýšit cenu toho co se reklamuje.Franklin píše:Zdá se mi, že je lepší na mLinku zavolat a zadat reklamaci, protože kolega čeká na vrácení neoprávněného poplatku 1 Kč už od září. To se mi zdá neuvěřitelné.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků