mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2024 11:30

Přesně tak, ten kdo čerpal jen řádné odměny z reálných online plateb a reálných plateb hodinkami, pro něj se nic nemění.

Do teď nebyla ve výlukách Curve, díky které se z normálních plateb dělaly online platby. Revolut částečně ve výlukách byl, nicméně díky jinému MCC kódu za něj odměny byly. Zde je kdyžtak dosavadní znění bodu 2.9 z OP:

2.9 Z odměn jsou vyloučeny následující typy transakcí:
• platby prostřednictvím České pošty,
• dobíjení předplacených karet a elektronických peněženek, platby do jiných finančních institucí a na virtuální účty (transakce s MCC kódem 6012),
• platby provedené u sázkových společností, v kasinech a podobné transakce (transakce s MCC kódem 7995).
Naposledy upravil Milos dne 31. 7. 2024 12:37, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 7. 2024 11:38

No škoda, tak to budu moci Curve a výhledově i mBank eShop, pokud na ni nenajdu jiné uplatnění, zrušit :( (na běžné net transakce mám stále RB Mall kreditku s odměnou 2%, kterou nevyužiju odměnami naplno, takže by byla hloupost část běžných net plateb dělat v mBank, jak jsem doteď dělal).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod tulum 31. 7. 2024 11:44

Hmm, asi se to dalo čekat, jen jim to trošku déle trvalo..
Mimochodem, mělo by to stále být funkční na platby měsíčního vyúčtování (záměrně nebudu zmiňovat přesné názvy produktů) úvěrových produktů nebo se pletu?
tulum
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 7. 2024 11:47

@tulum:
Problém je, že tam teď v tom PDF (výluky bod 2.9) vůbec neuvádějí konkrétní MCC kódy transakcí jako v minulosti (asi proto, že u Revolutu po změně MCC na to doplatili a transakce nově museli odměňovat :D ), takže teď to asi budou filtrovat "poloručně" s průběžně doplňovaným blacklistem obchodníků, protože třeba jen těch obchodníků s cennými papíry a kryptoměnami co berou karty je mraky a určitě nemají všichni stejný MCC, totéž ty "elektronické peněženky", "jiné finanční a platební instituce" (kam spadají i tebou nastíněné instituce s odloženou platbou), sázky, kasina a podobně.
mBank si tímto zněním podmínek odměn (širokým popisem bez specifikace MCC, jak uvádím výše) zkrátka otevírá vrata, aby tam kdykoliv dalšího obchodníka, který do toho spadá, z odměn vyřadila i bez nutnosti podmínky zase měnit.
Naposledy upravil minarjo dne 31. 7. 2024 11:58, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2024 11:56

minarjo píše:No škoda, tak to budu moci Curve a výhledově i mBank eShop, pokud na ni nenajdu jiné uplatnění, zrušit :( (na běžné net transakce mám stále RB Mall kreditku s odměnou 2%, kterou nevyužiju odměnami naplno, takže by byla hloupost část běžných net plateb dělat v mBank, jak jsem doteď dělal).

I když nebudou odměny, pořád ještě můžeš vydělávat na úrocích, když "vytáhneš" peníze z kreditky a uložíš na SÚ 8-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 7. 2024 11:59

Kdepak, u všech kreditek mám malé rámce 10 nebo 15 tisíc (jediná RB Mall 20 tisíc, online méně nešlo). Dělal jsem to tak v minulosti schválně, aby to nemělo v registrech BRKI/NRKI takový vliv na schvalování případných dalších kreditek, nebo na úrok při refixu mé hypotéky.
Naposledy upravil minarjo dne 31. 7. 2024 12:01, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod __Pavel 31. 7. 2024 12:01

Přes RVT jsem je dojil od 10/2021, to je slušné.
__Pavel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 7. 2024 12:05

Ale dát tu novinku o odměnách klientům vědět jen den před platností (třeba mně dnes notifikací v appce kolem 10h), to je celkem prasárna, nemyslíte? :(
A také by mě zajímalo, jistě nejsem sám, když dokument platí od 1.8., tak zda odměny za červenec, ale počítané a vyplácené až kolem 16.8. (tedy už v době platnosti nové verze), budou už dle nových pravidel. Pokud ano, byla by ta prasárna dvojitá :(.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2024 12:12

Já věřím, že odměny za platby provedené v červenci dle starých podmínek, nám 16.8. normálně dorazí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Finmxpert 31. 7. 2024 12:22

Dorazí
Finmxpert
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod glock69 31. 7. 2024 17:26

Dobití karty Benzina (sleva na palivo) na Orlenu padá taky do výjimek nebo je to běžná platba na pumpě? Mají pro to různé kódy?
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 31. 7. 2024 17:47

Milos píše:Já věřím, že odměny za platby provedené v červenci dle starých podmínek, nám 16.8. normálně dorazí.

A co platba provedena dnes 31.7. jeste dle starych podminek, zauctovana ale az v srpnu, kdy uz budou platit nove podminky, dorazi 16.9. odmena?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2024 18:09

Odměny se počítají ze zaúčtovaných plateb, tudíž na tu tvoji dnešní platbu se už budou vztahovat nové podmínky, takže jestli nově spadá do výjimek, tak bude bez odměny.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 31. 7. 2024 18:33

No uvidime, evidentne to rozlisovali automaticky a systemove podle MCC kodu, ten je transakci pridelen patrne hned pri provedeni a ne az po zauctovani.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod octaviampi 31. 7. 2024 19:07

minarjo píše:Ale dát tu novinku o odměnách klientům vědět jen den před platností (třeba mně dnes notifikací v appce kolem 10h), to je celkem prasárna, nemyslíte? :(

Evidentne jsi si toho vsimnul dobre a vcas. Takze to ucel splnilo. Ze nekdo doji penize, prosim. Vyuziva moznosti. Ale ze jeste drzkuje, to uz je docela dost za hranici drzosti.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka