mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DoubleSix 1. 8. 2024 15:55

Dá se nějak zobrazit PIN, co mám na kartě? Našel jsem jenom možnost si změnit PIN, ale ne zobrazit stávající.
Díky
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 1. 8. 2024 17:51

V aplikaci ano
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 1. 8. 2024 17:56

Kde?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 1. 8. 2024 18:26

Taky zobrazení PINu v appce nikde nevidím...
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Perrund 1. 8. 2024 18:50

Myslím, že zobrazenie PINu v aplikácii nie je. A v tom je ten trik. PIN je taký, aký si človek nastaví. A keď ho zabudne, tak si ho nastaví znovu. Starý nepotrebuje vedieť. Pokojne aj pred pokladňou alebo bankomatom.
Perrund
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hyper9 1. 8. 2024 23:12

Jsou banky, které PIN dokáží v aplikaci normálně zobrazit. Takže za mě nejde o trik, spíš o to, že se mBank rozhodla jít jinou cestou. Totéž se dá říct o koncepci celého bankovnictví (aplikace, IB), je to jiný přístup než je obvyklé. Mně to nevyhovuje, ale někomu se to líbit může.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 1. 8. 2024 23:18

Beru zpet, mBank ho neumi zobrazit, ale umi ho na libovolny prepsat. Tedy pokud si ho nepamatuju, nastavim jaky chci.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 2. 8. 2024 20:19

1. Je možné transakce zadané v IB nebo přes 3DSecure potvrzovat otiskem prstu? Já se při těchto transakcích přihlásím do SB otiskem prstu, dám "potvrdit" a pak zadávám PIN pro SB.

2. Účet pro dítě 8+ let. Jaké jsou rozdíly oproti dospělému účtu (nejde mi o ovládání, ale o produkty). Koukal jsem, že je jiná karta, tudíž budou horší kurzy než na kartě SVĚT. Ještě něco?
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 2. 8. 2024 23:55

Ja klasicke platby (tusim ne vsechny, nekdy to chce pin) a 3DS bezne (tady naopak vzdycky) pres biometrii potvrzuju - iOS
Naposledy upravil octaviampi dne 3. 8. 2024 12:43, celkově upraveno 1
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 8. 2024 01:01

@Rop:
V mobilní appce na hlavní stránce (domů) použij vpravo nahoře ozubené kolečko pro nastavení, pak vyber Přihlášení a autorizace a tam si ten otisk zapni pro obojí (povol všechny 4 možnosti), evidentně ho máš zapnutý jen pro přihlašování a ne už pro potvrzování.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 3. 8. 2024 08:20

minarjo: to mám samozřejmě zapnuté.
octaviampi: zřejmě nepoužíváme stejné kódování češtiny.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 3. 8. 2024 12:27

Mám to taky všechno zapnuté, ale přesto občas některé operace biometrií nepotvrdím ... například zobrazení detailu karty ... jak vocas vyťukávám pořád pin. Naši ajťáci ve firmě maj univerzální hlášku ... to není chyba, to je vlastnost 8-P , která je na mBank obzvláště použitelná :D
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 3. 8. 2024 12:44

Rop píše:octaviampi: zřejmě nepoužíváme stejné kódování češtiny.

Zkus to ted
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 3. 8. 2024 13:00

Alfréd z hor píše:Mám to taky všechno zapnuté, ale přesto občas některé operace biometrií nepotvrdím ... například zobrazení detailu karty ... jak vocas vyťukávám pořád pin. Naši ajťáci ve firmě maj univerzální hlášku ... to není chyba, to je vlastnost 8-P , která je na mBank obzvláště použitelná :D

Tutu "vlastnost" vykazuje bankovnictví i jiných bank. Například u RB také musím občas použít pin, i když ve většině případů vše potvrzuji pomocí otisku prstu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 8. 2024 19:55

@Alfréd z hor, Rop:
U takových na bezpečnost citlivých operací, jako zobrazení údajů karty či větší platby (třeba nad 10 tisíc Kč, hranici má každá banka svou), tam skutečně nemůže otisk stačit a je třeba PIN. Ano, tak to má více bank, kvůli bezpečnosti.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka