mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bodyczech 25. 7. 2022 11:15

Platil jsem o vikendu v PL a kurz 5,26. MC mel v tu dobu 5,24. Rozdíl 0,38%. Za mne spokojenost a pokud klapne i ona letni vratka 10%, bude to parada a nafta za 36... :-))
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tatatoooo 25. 7. 2022 12:02

Zatím jen datum operace. Zaúčtování by mělo být pravděpodobně zítra..
Tatatoooo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 25. 7. 2022 12:14

Po zaúčtování se tam ukáže i kurz, takže pak už není nutno přepočitávat.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 27. 7. 2022 09:08

Mám platby v PLN v pondělí a ještě dnes nevidím kurz po zaúčtování.
Má mBank nejdřív jen blokaci v předběžném kurz\u, nebo ta částka v Kč, kterou vidím hned po transakci, je už konečná?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 27. 7. 2022 12:19

Nevím jestli je to pravidlo, ale poslední nákupy v Polsku bylo zaúčtováno stejným kurzem, jako blokováno.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 27. 7. 2022 12:23

@Lafayette16, dr.lukas: ano, mám to pokaždé také tak.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tatatoooo 27. 7. 2022 16:38

Tatatoooo píše:Dnes jsem platil v Rakousku přes mobil mkartou svět 104€. Museli SME se sice soupnout o pár km dal, protože u nás brali jen cash,ale nakonec se zadařilo..
Zauctovano 2569kc - z toho mi vychází kurz cca 24,702. Na kurzycz byl kurz v tu chvíli 24,5. Není to úplně nejhorší.

Zaúčtování s kursem přesně 24,702, za mě spokojenost a dalších 14dni karta přesunuta na pozici číslo jedna �.
Teď ještě ať klapne i vratka v prosinci �.
Tatatoooo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zivan 28. 7. 2022 14:47

Zakladani noveho uctu v rodine:
- instalace aplikace, vyplneni zadosti o novy ucet, vse OK, je potreba zaplatit z jineho uctu
- z jineho uctu odeslana 1Kc, bohuzel bez zpravy pro prijemce, stane se urcite spouste lidem
- po nejake dobe druha platba i se zpravou pro prijemce
- druhy den se ta prvni platba vratila a prisel email, ze ucet nemohl byt zalozen z duvodu "momentalne neni mozne ucet otevrit"
- telefonat na mLinku a tam po overeni pomoci rodneho cisla, obcanky sdeleno, ze ucet je videt normalne funkcni
- dorazil aktivacni balicek, jeste nevyzkousen
- telefonat od nekoho "z mBank", ze kdyz tedy ta zadost neprosla, tak se chteji domluvit na kuryra, po sdeleni informace, ze podle mLinky je ucet aktivni a prisel i aktivacni balicek nasledovala informace, ze ten stejne urcite nebude fungovat

... jako pekny zacatek pro noveho klienta
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Schwarzie 28. 7. 2022 15:52

dr._lukas píše:Nevím jestli je to pravidlo, ale poslední nákupy v Polsku bylo zaúčtováno stejným kurzem, jako blokováno.

Platil jsem ted v cizine mKartou svet mnohokrat a kurz zustal stejny, jak pri blokaci tak po zauctovani.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 28. 7. 2022 17:23

elfin píše:Účty u mBank již několik let nepoužívám, poradíte jak je nejsnadněji zrušit?

V IB v horní liště kliknout na INFO -> pak kliknout na Zadat jinou žádost -> vybrat možnost Kategorie -> pak vybrat kategorii Účty -> následně zvolit Žádost o zrušení nebo vypovězení produktu
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 30. 7. 2022 07:03

mBank už připsala úroky. Nějak brzo?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod P1x3lo 30. 7. 2022 07:10

Moneta včera taky, předpokládám že to připisují před víkendem, jelikož konec měsíce je v neděli. Ale bacha na přesun z účtu pryč. Myslím že počítají i ty 2 dny co to posílají dopředu a pokud jsem to naposledy přesunul dřív tak mi pak z účtu odečítali rozdíl. :-D

Jinak dá se nastavit notifikace na ten SÚ? Taky mám úroky u mBank připsané, ale notifikace žádná. :-(
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 30. 7. 2022 08:27

Taky koukám, že jsou u mSpoření už připsané úroky, ale ve staženém výpisu je uvedeno
Kód: Vybrat vše
#Datum uskutečnění transakce   #Datum zaúčtování transakce
01-08-2022                     29-07-2022
Odsun úroků bych proto raději nechal až na pondělí 1.8.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 30. 7. 2022 08:51

P1x3lo píše:Moneta ... Myslím že počítají i ty 2 dny co to posílají dopředu a pokud jsem to naposledy přesunul dřív tak mi pak z účtu odečítali rozdíl. :-D

Jo, tak to je.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod zoul 30. 7. 2022 09:11

WTF Mbank? Jak v aplikaci, tak na webu vidím na všechny cíle připsané úroky. Ale jsou tam už jenom ty úroky, protože jsem tento týden peníze přesunul jinam. Tak tedy chci ty úroky taky přesunout ale ono to nejde.
V aplikaci to dokonce vidí peníze i když jsem už v tom převodním okně ale pak to řekne:
"Nedostatečný zůstatek na účtu".
Na webu to vidí peníze jen v přehledu všech cílů, pak když dám z jednoho převod, tak už to na něm ukazuje nulu?
Co to je? To budou peníze uvolněné až 1.8.2022 nebo co?
Jenda
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, HP ZBook Firefly 16, Nikon D3100
zoul
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka