mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tmx643 24. 4. 2025 17:53

No jde o to, že mbank má pro různé karty různé kurzy, přičemž přirážka 0,4 % (úplně na začátku asi rok to bylo 0,2 %) ke kurzu asociace není nikde zesmluvněná. Od začátku je u mkarty svět odkaz na stránku s kurzy, a tak kdykoliv jakkoliv můžou kurz zhoršit. Takže fakt, že jí budou nadále převydávat, nijak negarantuje jaký kurz bude používat. To se může změnit za den, za rok, nebo nikdy.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 4. 2025 20:23

dr._lukas píše:Já se jenom obávám, že ty výhody budou zase jenom na chvilku, tak jak je v mBank zvykem..mKarta svět měla ze začátku taky ty kurzy fajn a po nějaké době se objevila přirážka ke kurzu Mastercard..

To mas fuk, pokud nekde cestujes nemas cas to hlidat, takze ti neco banka X zmeni, tak ani o tom nevis.
9 dnu klidne neni signal, takze kdyz dana banka uvede ze to meni, tak to ani netusis.
Staci jen vedet, ze to neni nejdrazsi produkt a ze funguje.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kecinzer 28. 4. 2025 11:18

Zeptám se ohledně akce doporuč a získej. V podmínkách nikde nevidím min. výši platby. Stačí tedy i korunová platba k získání té 100 Kč odměny?
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 28. 4. 2025 11:46

kecinzer píše:Zeptám se ohledně akce doporuč a získej. V podmínkách nikde nevidím min. výši platby. Stačí tedy i korunová platba k získání té 100 Kč odměny?

Korunová platba klidně stačí. Musí být ale provedena prostřednictvím mobilu, hodinek, prstenu nebo náramku.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DrholecR 28. 4. 2025 18:02

Potvrzení za 250 korun

Přestože banky hlásají udržitelnost, ochranu životního prostředí a digitalizaci, například v mBank není možné získat pouze elektronické potvrzení o splacení úvěru či kreditní karty. Klient ho dostane do e-mailu jen zároveň s papírovým potvrzením do poštovní schránky, za což si ovšem banka účtuje 250 korun.

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... h-40518552
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 28. 4. 2025 18:58

Nechci se nijak zastávat mBank, ale kolik asi tak klientů potřebuje takové potvrzení? Potřebuje ho běžný klient, který má úvěr či kreditku a pravidelně a řádně vše splácí?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 28. 4. 2025 19:44

Tak dokumenty od mBank jsou leckdy zvláštní, ale potvrzení o zrušení kreditky mi přišlo mailem automaticky ... ale jen text v e-mailu, žádná pěkná forma.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 4. 2025 11:44

Potřebuješ to Miloši k refinancování do jiné banky, takže mBank se tím poplatkem velmi pravděpodobně snaží klientům stížit (hezky osolit) přechod ke konkurenci, ať už u hypoték, nebo běžných spotřebitelských úvěrů.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Mrusnok 29. 4. 2025 14:18

Máte pravdu. Refinancoval jsem SÚ z mBank do České spořitelny a mBank mi to osolila poplatkem 250 Kč za potvrzení o splacení úvěru, které si vyžádala refinancující banka.
Podstatné není dluhy splatit, ale spíš to je být schopen splácet.
Mrusnok
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldadol 5. 5. 2025 11:21

Nastoupil jsem do metra v Singapuru a použil kartu Svět. Na výstupu mě to nepustilo a musel jsem uprosit dozor. Zároveň mě upozornili, že moje banka asi blokuje MHD. Řešil už to někdo?
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tulum 5. 5. 2025 11:44

@Aldadol, mrkni se do nastavení karty v apce, určitě musíš mít něco zakázané/omezené.
Já shodou okolností Světkou v únoru rovněž platil hojně takto jejich místní metro a komplet bez problémů = přiložil jsem na vstupu a přiložil jsem na turniket při výstupu.
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldadol 5. 5. 2025 15:26

Mám povolené úplně všechno, včetně DCC a platby proužkem. Jako rezervu mám Revolut, takže to není urgentní.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 5. 5. 2025 16:48

A platíš fyzickou kartou nebo přes telefon?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod pavlis42 6. 5. 2025 10:19

Aldadol píše:Nastoupil jsem do metra v Singapuru a použil kartu Svět. Na výstupu mě to nepustilo a musel jsem uprosit dozor. Zároveň mě upozornili, že moje banka asi blokuje MHD. Řešil už to někdo?

mam stejnou zkusenost, uz se mi to stalo xkrat v ruznych zemich naposled take MHD v Parizi. Xkrat reseno s mbankou bez vysledku - nic nevidi, pry problem terminalu, coz je divne kdyz jine karty KB,Revolut atd ihned pak bez problemu. U me vzdy jen platba bezkontaktne pres telefon, karty nenosim...
pavlis42
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka