mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 16. 1. 2025 19:14

Bonusy obou typů kreditek také už dnes.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod culti 17. 1. 2025 14:42

Lenka_2 píše:Nešlo by ten vyhodnocovač podezřelých plateb doprogramovat tak, aby se v případě shody jména odesílatele i příjemce platba vždy vyhodnotila jako bezpečná? Stejné jméno znamená, že to posílám buď sobě, nebo někomu z rodiny.
Co na to Finmexpert? Nemohl by to někam vzkázat?

Stejné jméno nemusí vždy znamenat, že to posíláš sobě nebo někomu z rodiny. Pan Novák by mohl vyprávět :-)
Nehledě na to, že tam můžeš napsat co chceš a nemusí to vůbec souhlasit s realitou.

Nechápu, proč vůbec některé banky vyžadují při odchozí platbě vyplňovat jméno příjemce a některé to nepotřebují a stačí jen číslo účtu. Povinnost ze strany regulačních orgánů to zřejmě nebude, i když si dovedu představit, že to někteří na to budou svádět.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 17. 1. 2025 16:30

Něco je „kultura“ z USA, kde lhaní bance je trestný čin sám o sobě. Takže je snaha, aby toho klient napsal co nejvíc.

Něco je to, že to zkrátka usnadňuje AML kontroly: Pokud tam klient napíše „Jan Novák za šroubky“ a jde to sankcionovanému prodejci zbraní, tak je možné, že platba neprojde, a při pozdějším vyšetřování by bylo víceméně jasné, že odesílatel platby v tom jede taky.
Naposledy upravil fc70 dne 17. 1. 2025 22:52, celkově upraveno 1
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rop 17. 1. 2025 18:05

Podívejte se do zákona 300/2016 Sb. a zjistíte:
a) máme centrální evidenci (bankovních) účtů,
b) banky do ní vkládají data,
c) žádná z povinných osob dle AML zákona do ní nemá přístup.

Kdyby banky měly do této evidence přístup:
a) tak nebudou prověřovat platby mezi vlastními účty,
b) budete nadávat, že ČS ví, že máte účet v ČSOB a v KB (a ve FIO, Partners ..... ).

Každá mince má dvě strany.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod meme1255 26. 1. 2025 14:23

Rop píše:Je to podnikatelský účet, bonusy z podnikatelského účtu jsou příjmy z podnikání. Nedovedu si to představit jinak. A dokonce bych řekl, že na to bude jen 40% výdajový paušál.

Jen tak ze zvědavosti, jaký to název činnosti dle číselníku ČSÚ? „Ostatní finanční činnosti"?
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 26. 1. 2025 18:41

74.90.9 Jiné profesní, vědecké a technické činnosti j. n.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod kecinzer 4. 2. 2025 09:05

Snažím se žádat o mKreditku E-shop, ale už mi byla po 2. odmítnuta. Přitom na 2. pokus jsem se dostal dále :-D.
Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli by pomohla návštěva pobočky? Mám mKredtku Plus a docela vysoký limit, klidně bych si kus toho limitu "ukousl" na tu druhou kreditku.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 4. 2. 2025 09:16

Mě mBank taky nechtěla schválit druhou kreditku, nicméně zafungovala cesta převedení jiné kreditky do mBank https://www.mbank.cz/osobni/karty/kredi ... -do-mbank/. Tímto způsobem mi druhou kreditku schválili bez problémů a ještě navýšili kreditní rámec o 5% oproti rámci, který měla ta původní kreditka.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 4. 2. 2025 09:48

Hmm, akorát je problém, že se žádné jiné kreditky nechci zbavit. Využívám výhody všech.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Briko 7. 2. 2025 21:34

Ahoj. Když chci pracovat s mSpořícím účtem vyskočí jiné okno než běžně a ještě v polštině.
Je to teď standard anebo je pouze u mě?
Briko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 2. 2025 05:05

kecinzer píše:Hmm, akorát je problém, že se žádné jiné kreditky nechci zbavit. Využívám výhody všech.

Tak si zaloz novou a tu pak prevedes.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Žulda 8. 2. 2025 07:53

Briko píše:Ahoj. Když chci pracovat s mSpořícím účtem vyskočí jiné okno než běžně a ještě v polštině.
Je to teď standard anebo je pouze u mě?

U mě také, navíc lze převádět jen na mKonto, ne na jiné mSpoření.
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chrudimi 13. 2. 2025 13:07

Přišlo mailem: Odměna za přízeň: platební prsten za 1 Kč už po 3 platbách. Pravidla akce: https://www.mbank.cz/informace-k-produktum/dokumenty-ke-stazeni/dokumenty/akce/odmena-za-prizen-prsten_pravidla-unor2025.pdf
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 2. 2025 13:21

Takže individuální nabídka pro oslovené. Jak moc účet a kartu mBank používáš či nepoužíváš? Jsi spíš aktivní nebo neaktivní klient?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod chrudimi 13. 2. 2025 13:36

Před mnoha roky můj hlavní účet, spolumajitel s manželkou, teď už jen občas mspoření podle situace s úroky a finanční rezerva do zahraničí s VISA svět. Takže téměř neaktivní.
chrudimi
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka