Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 26. 10. 2021 16:06

Jak píše noi2, nahoře v IB máš ikonku kontaktu, kde jim napíšeš zprávu a oni ti pošlou částečně předepsanou smlouvu, kde je info o té 1.58 % akci a přechodu na ní. Tam jen napíšeš datum a podpis a pošleš zpět. :-)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 28. 10. 2021 14:46

Shrnuti aktualni situace u sporicich uctu BEZ PODMINEK (obrat/platby):

Trinity 1.58% neomezene - jen na nove vklady od konce zari
Moneta 1.5% do 1m (nad 1m 0.5%)
Expobank 1.4% neomezene
Creditas 1.3% do 350t (nad 350t 0.7%)
Hello 1% do 200t (nad 200t 0%)
---
RB 1% do 300t (akce na 1 rok pro klienty ING) - nebudou zvysovat

EDIT:
Pozn: Trinity,Expobank,Hello nemaji okamzite platby
Naposledy upravil Zedna1 dne 29. 10. 2021 14:04, celkově upraveno 2
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod yndezit 28. 10. 2021 18:03

U Monety bez podmínek? Na webu sice píšou bez podmínek, ale ve Smartbance, když ho chci založit, tak chtějí obrat 20000 a 5 plateb měsíčně.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 28. 10. 2021 18:20

@yndezit
Podivej se do vlakna Monety, je tam i odkaz na presne podminky te "akce".
Plati to teprve od vcerejska, takze je mozne, ze nekde to jeste nestihli aktualizovat (Smartbanka)...
https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... 102021.pdf
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod yndezit 28. 10. 2021 19:06

Ok dík
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 31. 10. 2021 15:23

Tak jsem zvědav v čtvrtek na ČNB, jestli půjdou se sazbami nahoru o 0,5% či opět dokonce o 0,75%, čímž by celková sazba stoupla na 2,0 resp. 2,25%. Menší banky na to velmi pravděpodobně rychle zareagují. Počítám, že by některé mohly v úročení svých spořících účtů jít buď na 2% či lehounce přes (takovéto u Trinity 2,08% apod.).

Takový 2/3 letý termínovaný vklad u JT s bonusem při obnově právě končícícho (0,2%), by se ze současných 2,3, resp. 2,4% už mohl podívat ke 3%. Nevím, co udělá inflace za 2-3 roky, ale na současných vysokých hodnotách pravděpodobně nebude, když pro nic jiného, tak proto, že se následující roky bude srovnávat s aktuálním vysokým základem. Takový 2-3 letý termínovaný vklad u JT může být pak lepší než protiinflační dluhopis.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 10. 2021 17:09

Ještě se dluhy nespálily. Období nízkých sazeb také nikdo nečekal na tak dlouho, tak bych byl velmi opatrný s predikcí krátké inflace. Dost možná jsme jenom na začátku jízdy.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod iglooo 31. 10. 2021 17:17

drummond píše:Tak jsem zvědav v čtvrtek na ČNB, jestli půjdou se sazbami nahoru o 0,5% či opět dokonce o 0,75%

Zcela jistě 0,75 %. :potichu
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 31. 10. 2021 18:00

Mimochodem zajimavost - i pres zvyseni sazeb oslabila koruna proti euru (mimo kratke doby po oznameni sazeb).
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod ppppppp 31. 10. 2021 18:44

To je jasné, když máme prezidenta na JIPce a vypadá na umření.
ppppppp
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 10. 2021 19:40

No ono spíš ani za ten úrok tu korunu nikdo nechce a radši bude platit za uložení eura. Ale hlavně, že na ni budeme hrdí.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod muf2muf 1. 11. 2021 19:54

Já jsem víc zvědavej, kdy se rozhoupe mBank. Aktuálně 0,4% není nic moc. Mamku jsem na jaře dokopal k tomu, aby si mBanku založila právě kvůli úroku (jinak měla za nulu u Spořky) a dneska je mB pomalu na chvostu tabulek. Jestli ani po čtvrtku mB nezareaguje, asi mamce propůjčím svůj účet u Expobank, ten mám aktuálně prázdnej. K další bance už jí asi nedonutím, navíc ona není turista. Chce mít hlavně svůj klid.
Tak pojď, mBanko, ukaž se! :-D
muf2muf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 1. 11. 2021 20:07

No taky sem zvědavý která banka se po čtvrtku trochu předvede vzhledem k předpokladu že se to dostane na 2% nebo více. U mBank mám trochu obavy že oni to nebudou, doba kdy lákaly nové klienty na úročení mspoření je dávno pryč, dneska lákají na 2tis za založení účtu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod ppppppp 1. 11. 2021 20:23

mBank přestala být úrokově zajímavá už před více než 10 lety. To nebyl moc dobrý nápad to zakládat. Zato Moneta, ta jede.
:tleskani
ppppppp
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod A1rh- 1. 11. 2021 21:52

muf2muf: přesouvat za matku můžeš sám, v době kdy to jde většinou online. Ona se s tím vůbec stresovat nemusí, mluvím z vlastní zkušenosti. A když už ty účty jednou jsou založené je jednoduché podle situace přesouvat kde zrovna dají víc.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka