Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peter23p 2. 11. 2021 11:00

ppppppp píše:mBank přestala být úrokově zajímavá už před více než 10 lety. To nebyl moc dobrý nápad to zakládat. Zato Moneta, ta jede.
:tleskani

mBank byla úrokově zajímavá ještě předloni kdy vzniklo mSpoření, to nabízely slušný úrok v porovnání s konkurencí aby nalákali na nový produkt
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 3. 11. 2021 08:10

drummond píše:Tak jsem zvědav v čtvrtek na ČNB, jestli půjdou se sazbami nahoru o 0,5% či opět dokonce o 0,75%, čímž by celková sazba stoupla na 2,0 resp. 2,25%. Menší banky na to velmi pravděpodobně rychle zareagují. Počítám, že by některé mohly v úročení svých spořících účtů jít buď na 2% či lehounce přes (takovéto u Trinity 2,08% apod.).

Proč by to Trinity zvyšovala, když už teď je leader na trhu? Souhlasím s tím, že menší banky asi zareagují, každá miliarda od lidí "zadarmo" (0,1 % apod. na spořácích) uložená do ČNB za REPO dělá měsíčně přes 1,5 mil. zisku. Ve velkých bankách jsou to drobné, tam spíš řeší, jak ošetřit kurz a dostat sem peníze ze zahraničních matek a uložit je tak výhodně u ČNB. To by jim musely odejít desítky miliard. Takže pro lidi klienty jasná zpráva: peníze převést z ČSOB a spol. pryč ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 3. 11. 2021 16:21

Že by zítra dalších 0.75%?

Mezitím v Polsku: Polská centrální banka navýšila úrokové sazby z 0,50 % na 1,25 %, což výrazně předčilo očekávání analytiků. Třináct analytiků očekávalo zvýšení sazeb pouze na 0,75 % a třináct analytiků na 1,00 %. Zvýšení na 1,25 % nepředpokládal žádný z analytiků.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvy 3. 11. 2021 16:26

chlapi chci se Vas prosim zeptat, mam sporak u trinity
nakej ten uz ani nevim,Vyhoda plus.
Muzu si zazadat o preklopeni na dobry klient sporak? Nejak se uz v tech jejich marketingovych akci ztracim. V soucasne dobe mam sporak na nule. Predpokladam ze nemam narok na typ uctu Dobry klient.diky
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod ggll 3. 11. 2021 16:32

Jo požádej o změnu SÚ.
ggll
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 3. 11. 2021 16:38

marvy píše:chlapi chci se Vas prosim zeptat, mam sporak u trinity
nakej ten uz ani nevim,Vyhoda plus.
Muzu si zazadat o preklopeni na dobry klient sporak? Nejak se uz v tech jejich marketingovych akci ztracim. V soucasne dobe mam sporak na nule. Predpokladam ze nemam narok na typ uctu Dobry klient.diky

Mrkni na poslední 2-3 strany této diskuze, řešilo to tady x lidí, stejně tak jsem tu psal návod, kde zažádat a jak to probíhá. ;-)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvy 3. 11. 2021 20:08

dik, budu muset ale na pobocku, neznam heslo uz.-))...dik
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 11. 2021 21:37

Povinnost platné občanky u zakládání účtu je dána ČNB nebo je to iniciativa Monety? Chtěl jsem založit spořící účet, občanku mám propadlou, protože jsem ji dosud k ničemu nepotřeboval. Pár dní zpátky jsem otevíral broker konto ve Fiu jen s pasem a bez problému.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 3. 11. 2021 23:44

Banka ma povinnost overit totoznost, takze neni neobvykle, ze nektere banky z duvodu opatrnosti neoteviraji nove produkty (ramcove smlouvy), kdyz detekuji propadly doklad, ktery maji evidovany (u dokladu jiste eviduji PLATNOST DO a take maji system napojeny na propadle doklady).

Pokud bance Moneta predlozis k zaevidovani platny pas, nemel by byt problem. Viz zakon o osobnich dokladech.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ggll 4. 11. 2021 00:14

U některých dokladů se platnost prodlužovala kvůli nouzovému stavu.
ggll
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evelista 4. 11. 2021 00:28

Sasakr píše:Povinnost platné občanky u zakládání účtu je dána ČNB nebo je to iniciativa Monety? Chtěl jsem založit spořící účet, občanku mám propadlou, protože jsem ji dosud k ničemu nepotřeboval. Pár dní zpátky jsem otevíral broker konto ve Fiu jen s pasem a bez problému.

proste pri zalozeni je tam kolize, moznosti, smazat tam op, nebo ji aktualizovat, kdyz mas pas
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 4. 11. 2021 08:22

Sasakr píše: občanku mám propadlou, protože jsem ji dosud k ničemu nepotřeboval.

Na propadlou občanku ti nedají na poště ani doporučený dopis a u volební komise bys s ní také neuspěl...
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 11. 2021 08:59

Nevím, moc nechápu překvapení, že něco, co má datem omezenou platnost, po tomto datu neplatí. :) Mě tedy překvapilo, že taková Trinity bank manželce účet neotevřela kvůli OP, který byl měsíc a půl před koncem platnosti.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 4. 11. 2021 09:41

Tak to uz je divny, to byla adi jen zaminka. Treba na ni maji slozku :-)

Ps: Kazdopadne banka nema povinnost uzavrit smlouvu s kazdym, kdyz klienta nechce, pisemne ji duvod asi nedali, tedy stezovat si nelze.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 11. 2021 10:15

Ne, bylo to skutečně v té občance, účet už má.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka