Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 11. 2021 15:28

Ovšem ze zdejších ohlasů bych řekl, že v praxi to stačí.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 4. 11. 2021 15:29

A jsou tam nějaké divné příklady o navýšení zůstatku „jen“ o 100 tisíc, ale podmínka 100 tisíc tam přitom žádná není (to bylo u předchozí akce Narozeninový bonus).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod myšpulín 4. 11. 2021 15:32

Tak minule stačilo poslat tu 1 Kč u jiného účtu a pak už bylo možné peníze přelít ze starého účtu na nový. O tu korunu byl zůstatek vyšší - podmínka byla splněna. Teď je to nějaké zmatečné.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 4. 11. 2021 15:35

@fc70: Tomu vzorovému příkladu, že navýšení vkladu jen o 100.000Kč nesplňuje podmínky akce, také nějak nerozumím.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kubika1 4. 11. 2021 15:37

Podmínky jsou jedna věc a realita je věc druhá. Možnost je taky vše zrušit a založit jen nový účet jako nový klient...

Pochybuji, že ty jejich systémy myslí na všechny varianty a nejde to nijak obejít... jsme přeci Češi... :)
Kubika1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bbrother 4. 11. 2021 15:37

drkarel píše:Ovšem ze zdejších ohlasů bych řekl, že v praxi to stačí.

Jestli to někdo může potvrdit, tak by bylo fajn. Pak ale nechápu, proč vůbec takovou pakárnu vymýšlejí.
bbrother
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 11. 2021 15:38

fc70 píše:A jsou tam nějaké divné příklady o navýšení zůstatku „jen“ o 100 tisíc, ale podmínka 100 tisíc tam přitom žádná není (to bylo u předchozí akce Narozeninový bonus).

Jsem rád, že z těch příkladů nejsem zmaten sám. Ten druhý příklad se týká situace, kdy odjinud převedu jen 100k a se 200k provedu akci jinam a zpět. Třetí je zřejmě přesun z BÚ u Trinity.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod drummond 4. 11. 2021 15:41

bbrother píše:
drkarel píše:Ovšem ze zdejších ohlasů bych řekl, že v praxi to stačí.

Jestli to někdo může potvrdit, tak by bylo fajn. Pak ale nechápu, proč vůbec takovou pakárnu vymýšlejí.

Jasně že to tak v praxi funguje, opakovaně jsem to takto provedl
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 11. 2021 15:42

A ještě jsem dostal na infolince výklad, že mám být za 1,58% rád, že to nikdo jiný nemá :-D..a že jim chci nově své peníze půjčit za novou sazbu se nesetkalo s pochopením..ještě motala nějaké nesmysly, že dostávají od ČNB pokuty, když by dali nové sazby všem :-D..
Nejjednodušší založit úplně nového klienta a převést prachy na to výhodnější, ne? Tam doufám neplatí, že na nový vklad nemůžou přijít z Trinity, pokud jde o jinou osobu.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 11. 2021 15:46

Tak počítám, že zareaguje ještě někdo další a sazbou se dostane mezi těch 1,78 a 2,08. Pak bych to nejradši převedl pryč a komplet zrušil, už mně tahle praxe leze krkem. Mmch by mě zajímalo, jak budou vypadat předvánoční nabídky stavebních spořitelen.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Kubika1 4. 11. 2021 15:47

Některým se už ty spořící účty nabalují na sebe. Byli by tu pak už tací, kteří mají i 3 spořící účty. Pak první by byl s nějakým 1% (nebo kolik bylo), pak další účet s 1,58% a teď další s 2,08%. To už by bylo extrémně nepřehledné...
Kubika1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 4. 11. 2021 15:47

Tak je to klasika Trinity, vše je šito horkou jehlou. Nechal bych tomu do pondělka.
Stávající Dobrý klient by měl být mezitím úročen 1,78% (edit. už mi to svítí v IB s 1,78% úrokem). Trinity vychytá u nové nabídky mouchy a zároveň zareagují i ostatní banky a pak udělám kvalifikované rozhodnutí. Založit si nového (2,08tního) Dobrého klienta je pak otázka jedné minuty, resp. jednoho mailu, aby převedli nějaký ze starých účtů.
Naposledy upravil drummond dne 4. 11. 2021 15:50, celkově upraveno 1
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 4. 11. 2021 15:49

Já se vůbec divím, že jde u Trinity založit více účtů. To zakládáte na stejné tel. číslo, email, občanku..? Nebo se prostě v IB stávajícího účtu objeví i nový účet?
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 4. 11. 2021 15:53

Taká už 1,78%
Naposledy upravil bufalobil1 dne 4. 11. 2021 15:55, celkově upraveno 1
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 4. 11. 2021 15:54

Ty příklady maj divný. Podle podmínek stačí, že se na nový účet pošle nový vklad odjinud bez předchozího odčerpání z Trinity, a pak by se měl 2,08 % úročit celý vklad na novém účtu (čili třeba přelít tam následně z jiného Trinity účtu). Podle mě příklad 2 taky splňuje podmínky.
hopo.hopo
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka