Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod culti 23. 12. 2021 18:01

To neznáš Trinity - tam jsou procesy zakládání účtů na dlouho. Teď do toho ještě Vánoce. Měli to dobře spočítaný.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stepano 23. 12. 2021 21:49

y2key píše:Myslím, že jsi jim dal zbytečně dlouhou lhůtu. Bych to omezil na 27.12.

Bych řekl, že spousta lidí co tam naládovalo za 2,58% a nedosáhnou na 3,08% bude 27.12 převádět do Creditas a pak následně 10.1. do Expo.. mezitím očekávám, že se ještě chytí J&T a mohla by představit něco solidního.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 24. 12. 2021 01:14

Trinity sice "bylo první", ale zatím nový účet není aktivní a kdo ví kdy bude. Creditas už nicméně svítí 2,80% p.a., takže posláno odjinud okamžitou platbou tam už dnes :)
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod noi2 24. 12. 2021 11:46

A u Creditas to svítí u více mých spořáků, takže by to mělo zas úročit 2.8% i pro X*350k.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 28. 12. 2021 00:30

Trochu smutné, ze na předvánoční razantní hike ČNB v období svátku většina bank kašle a hodlá reagovat asi až po svátcích. No vzhledem k tomu, ze nás 3.2. čeká další hike ze strany ČNB, je to trochu trapné. Všichni se asi shodneme, ze akce se stále novými úcty Trinity je zoufalství, nicméně je třeba ocenit, ze banka reaguje. Kromě Creditas a Expobank (i když ta až od 10.1.) nereagoval nikdo. Fakt běs. Kdyby to bylo obráceně a sazby šly o 1% dolu, vsadim se, ze by ve většině bank byl dnes čilý pracovní den….
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod jjrr 28. 12. 2021 05:14

Banky reagují na zvyšování úroků, až když aktivní chytří klienti přesouvají peníze pryč. Když mají hodně hloupých pasivních klientů, nemusí reagovat nijak.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod y2key 28. 12. 2021 10:05

Je to tak. Možná až 90% lidí vůbec takové věci jako přesouvání peněz za výhodnějším úrokem neřeší. Nechtějí měnit banku, nemají rádi změny. Proto ta situace s úr. sazbami je taková jaká je. Kdyby to všichni řešili, tak bychom tu měli sazby úplně někde jinde, protože banky by se musely snažit.
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 28. 12. 2021 10:11

Me lidi rekli ze nejvyhodnejsi je Sporitelna protoze je to po babicce a je to :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 28. 12. 2021 13:33

Tak jsem ten druhý účet u Trinity založil... Pro operativní zůstatek, který není uložený v lepších nástrojích, jsou teď opravdu nejlepší.

Postup: 23. prosince žádost, 25. prosince převod ověřovací desetikoruny, 27. prosince hotovo a dnes jsem tam poslal, co jsem potřeboval.

Ale větší opruz při přihlašování do internetového bankovnictví jsem u českých bank neviděl. Kromě přihlašovacího jména chtějí datum narození (měsíc navíc nelze vybrat stisknutím čísla, musí se zdlouhavě do roletky), potom jen na jedné straně heslo s kódem z SMS (takže nejde jednoduše použít správce hesel, který by stránku rovnou potvrdil). Kdyby aspoň měli mobilní aplikaci...
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Zdenk2 28. 12. 2021 17:20

Tak pro mne byl největší opruz zadávání captcha kódu a ještě dost špatně čitelného. Tuším, že to kdysi měla AXA...
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 28. 12. 2021 18:27

Přesně! Tomu, kdo tohle vymyslel, bych uložil trest tisíce přihlášení do IB. Axu jsem nezažil a tohle je u mě suverénně to nejhorší, co jsem viděl.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod TheSubways 28. 12. 2021 19:51

Doporučuju nainstalovat do prohlížeče rozšíření "Buster: Captcha Solver for Humans", které captcha automaticky vyplňuje.
TheSubways
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 28. 12. 2021 23:21

Tak zadnej ucet nezmeni ani na vyssi uroceni a je nutne fakt zalozit dalsi ucet.
Napsal jsem do Trinity ze chci tedy nove uroceni na tom a tom uctu + cislo samozrejme a primo to napsal svoji osobni bankerce. Chtel jsem tedy vedet kdy asi budu mit jako klient ten slibeny urok 3,08%.
Odpoved, jak z podvodne firmy :(
Takze takova banka, tam fakt jednou neco resit, preji zdejsim hodne stesti :shock:
Aneb bych cekal ano budete to mit dle otazek treba za tyden a nebo nemate narok.
Ne odpoved tohodle typu.

děkujeme Vám, že využíváte služeb TRINITY BANK a.s. a taktéž nám dovolte poděkovat za Váš e-mail.

Dovolujeme si Vám sdělit, že dne 22.12.2021 došlo ke změně podmínek marketingové akce Dobrý klient. Rozhodnutí Trinity Bank týkající se těchto podmínek bylo všem klientům zasláno emailem. Stejně jako v minulosti můžete i nadále získat nejvýhodnější zhodnocení při realizaci tzv. nového vkladu. Více informací k uvedeným podmínkám naleznete na https://www.trinitybank.cz/ke-stazeni/#produkty-sluzby .

Věřím, že výše uvedené informace jsou pro Vás dostačující, nicméně v případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kdykoliv kontaktovat na uvedených kontaktech.

S pozdravem a přáním příjemného dne

Kristýna Nemcsoková

-- 28. 12. 2021 23:47 --

stepano píše:Bych řekl, že spousta lidí co tam naládovalo za 2,58% a nedosáhnou na 3,08% bude 27.12 převádět do Creditas a pak následně 10.1. do Expo.. mezitím očekávám, že se ještě chytí J&T a mohla by představit něco solidního.

Ne nikoliv, pokud je to bude prudit zrusi to a zablokuji telefon od banky abyse jim nedovolala :D

Priklad jen pro pobaveni:
kamarad 1: hele proc me porad ta Moneta telefonuje? Ze mam prej na beznem uctu 300tisic a co jako? Videj ze mam penize, tak proc mi nabizi pujcku a kraviny? Jsem je zablokoval a je uz klid.

kamarad 2: jo na beznem uctu ve Sporce, vecne letacek kdyz jsem tam sel, volali me. Takze jsem vzal ty penize a poslal to tehdy na ing konto (mozna to ma ted v RB) a je klid.
Vic nic nezajem, tecka i kdyby tam davali 000,1% uroceni :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Zdenk2 29. 12. 2021 09:22

Převáděl jste někdo z Monety do Creditas okamžitou platbou? Platba odešla z Monety před hodinou a v Creditas pořád nic. Divný výklad slova "okamžitá"...
Naposledy upravil Zdenk2 dne 29. 12. 2021 10:09, celkově upraveno 1
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 12. 2021 09:38

Tak možná neodešla, nebo neodešla jako okamžitá. Ale přesně tohle se mi stalo, jen jsem odesílal v noci (ve 2?) a došla až někdy během dopoledne. Osobně bych tipoval, že to vázlo v Creditas, protože v Monetě se to tvářilo jako odeslaná okamžitá platba a jiné platby provedené současně do jiných bank dorazily hned.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka