Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jenda_s 31. 1. 2022 08:10

udělal jsem to stejně, jen jsem ještě odvedl 350T do creditas za 3,6%
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 31. 1. 2022 09:56

Já budu muset přesunout 200.000 Kč do Hello a zbytek do Creditas. Expobank bohužel nepřipadá v úvahu.

Navíc očekávám, že i když Trinity zvýší úrok už 3.2., prakticky použitelné to bude až v pondělí 7.2. nebo úterý 8.2. Nehodlám totiž zakládat další účet, ale budu chtít ty vynulované převést. Posledně to taky bylo (aspoň u mne) až v pondělí.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 31. 1. 2022 10:49

Proč EXPOBANK nepřipadá v úvahu?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod DRSG 31. 1. 2022 11:16

regin píše:Na základě dřívějších událostí by mělo stačit 2.2., ale 1.2. je jistější a navíc je to takové pěkné "kulaté" datum. ;-)

Abyste se všichni nedivili, až TB přijde s nějakou sofistikovanější (pro ni výhodnější) oje*ávkou :-)
DRSG
Návštěvník

Odeslat příspěvekod regin 31. 1. 2022 11:51

PULPANM píše:Proč EXPOBANK nepřipadá v úvahu?
Neexistuje přijatelný způsob, jak bych si založil účet. Celodenní "výlet" busem nebo vlakem na pobočku do Práglu není rozhodně přijatelná možnost.
Naposledy upravil regin dne 31. 1. 2022 12:56, celkově upraveno 1
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mimonik 31. 1. 2022 12:50

Jak neexistuje, teď jsem zakládal, pár kliknutí online, druhý den aktivní účet, za 4 dny karta v poště.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 31. 1. 2022 12:56

Nemám řidičák, nemám pas.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod ladik1983 31. 1. 2022 13:48

A na co máš teda tolik peněz :-D
ladik1983
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 31. 1. 2022 14:13

:?:
Jako že peníze smí spořit jen ten, kdo má pas? :-)
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 31. 1. 2022 14:14

Pro založení účtu 2 doklady totožnosti...
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 1. 2022 14:25

Patrně to bylo myšleno spíš jako k čemu tolik peněz, když nemáš neřídíš a necestuješ :-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 31. 1. 2022 14:28

Pravý Tomáš Marný píše:Pro založení účtu 2 doklady totožnosti...
Jo, ale Expobank chce jako druhý doklad řidičák nebo pas. U takových bank mám smůlu. Jiné banky si vystačí třeba s rodným listem nebo i kartičkou zdravotní pojišťovny.

wit.cz píše:Patrně to bylo myšleno spíš jako k čemu tolik peněz, když nemáš neřídíš a necestuješ :-)
To trochu postrádá logiku. Pokud bych třeba hodně cestoval a utrácel, tak bych neměl z čeho spořit. Na druhou stranu, pokud mi zůstávají peníze na spoření, tak je přece nebudu zahazovat. :-D
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zdenk2 31. 1. 2022 14:49

Uvažuji o založení účtu u EXPOBANK, ale po shlédnutí úrokových sazeb začínám váhat. NEO účet má sice 3,01 %, ale ostatní spořící účty mají 0 %. Není to jen dočasná nabídka pro nalákání nových klientů?
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenk2 31. 1. 2022 15:06

Sice chápu, že sazby se mění, ale že se změní až na 0 (Expo spořicí a Expo Premium spořicí), to zase tak obvyklé není.
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2022 15:13

Banka chce asi navýšit počet běžných účtů, potažmo klientů. Proto aktuálně jako spořící účet nabízí NEO účet, což je vlastně běžný účet se sazbou spořícího účtu. A proto také u starých spořících účtů snížila sazby na 0%, aby motivovala k zakládání NEO účtu.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka