Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Chercheur 20. 3. 2022 11:26

Osobně mám obojí, abych mohl podle potřeby přehazovat a přihazovat.
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dave_no 20. 3. 2022 11:29

Mám taky obojí, u Creditasu je výhoda okamžitých plateb.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 20. 3. 2022 14:12

jirka mz píše:Tak nějak furt přemýšlím nad tím jestli Creditas, nebo Trinity. Teď si lámu hlavu :-), ta časově omezená nabídka Creditasu, která se zatím pořád prodlužuje, je na tom jak? Je to tak, že to bude platit jen pro účty založené do toho data, a bude to pro ně platit i potom (než to někdy sníží) a nebo to je tak, že pro nově založené účty do toho data, a pak pokud to neprodlouží, tak po tom datu ten bonus už pro ně nebude?
Ten dotaz jsem nějak nepochopil. Chtělo by to upřesnit, co znamená "to datum". Jsou totiž 2 data. První je začátek akce (16.01.2022), od kdy se počítá nový vklad a pak je konec akce (aktuálně 30.04.2022), do kdy ten úrok platí. Pokud nedají 5 dnů před konce vědět, že akce končí, prodlužuje se o další měsíc.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 20. 3. 2022 14:25

To automatické prodlužování akce, pokud nedají 5 dnů před koncem akce vědět, už od dubna nubude platit. Vyhlásili konec původních pravidel k 31.3.2022 a od 1.4.2022 budou platit nová pravidla s ohlášeným pevným koncem 30.4.2022 bez prodlužování. Poté budou muset jedině vyhlásit novou akci nebo nová pravidla, pokud budou chtít nabídku bonusového úroku prodloužit. Jinak ten dotaz od @jirky mz jsem také nepochopil.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jirka mz 20. 3. 2022 14:57

Samozřejmě jsem myslel to datum "do", tudíž teď 30.4. :-)
A myslel jsem to tak, jestli když si do 30.4. založím účet tak ten bonusový úrok budu mít i dál?
Na stránkách to mají tak zvláštně napsaný...
jirka mz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 20. 3. 2022 15:22

Trvání akce s bonusovým úrokem je jasně dané do 30.4.2022, pak už bonusový úrok nebude, pokud nevyhlásí novou akci.
Naposledy upravil Milos dne 20. 3. 2022 16:07, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 20. 3. 2022 15:44

Aha, toho jsem si nevšiml, že zrušili prodlužování a dali pevný konec. Ale aspoň zvedli (zvednou) základní sazbu z 2,8 na 3,1 %. Navíc od 31.3. (nebo během dubna) by mohly aspoň trochu zvednout sazby jiné banky, takže se uvidí.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod jirka mz 20. 3. 2022 16:17

Tak jsem to taky pochopil. Oni to mají zbytečně překombinovaný a pak to člověka mate... :-)

Trinity to teď má do konce března s tím že to budou automaticky o měsíc prodlužovat pokud to nezmění. Musí ale dát 5 dní předem vědět, tam je to jasný.
jirka mz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drummond 23. 3. 2022 11:30

Viceguvernér Mora, který je navíc pravděpodobnou volbou Zemana na příštího guvernéra, se projevil dokonce ještě více v jestřábím duchu než tradiční jestřáb Benda, který se vyjádřil pro hike alespoň 0,5%, tj. na rovných 5%. Dle Mory však sazby budou muset jít "výrazně" nad 5%.

Umím si představit, že by to mohli zvednout o 0,75 na 5,25% a pak v květnu "dolaďovat" již jen o 0,25 na 5,5% a tam chvíli zůstaneme.

V takovém případě bych si uměl představit, že novým standardem na spořících účtech by se mohly stát 4% (taková ta klasika 4,08 Trinity, 4,01 Expobank apod.)

Příští čtvrtek bude zajímavý, i když chápu, že hypotekáři těsně před koncem fixu asi radost mít nebudou.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod iglooo 23. 3. 2022 13:50

V nadpisu nemá být "varuje", ale "slibuje"!
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 23. 3. 2022 17:16

Tak to by si mohli banky zase trochu polepšit.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 23. 3. 2022 18:55

Takže zas 30.3. převést vše z TB.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mate59 23. 3. 2022 19:12

I když úrok zvednou, tak asi ne na celý vklad,ale zas na 400 klacků,nebo podobnou jinou specialitku.Když se jiné banky drží při zdi,proč by rozhazovali.V TB to nechám tak.Plošně by to mohla udělat Expobank a JTbank.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod jjrr 23. 3. 2022 19:24

Jediný kdo zvedne, bude zas TB, a jen pro nové vklady.
jjrr
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka