Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pulmann 5. 4. 2022 19:21

A to nejen o vánocích.

iglooo píše:Měl jsem v noci sen, že nás Trinity do konce týdne překvapí, zřejmě ve čtvrtek. A sny se mají plnit...

-- 5. 4. 2022 20:23 --

Mně se zdál strašný sen.
Musel jsem se vzbudit, nafackovat si a rozdejchat to.

O Mynářovi.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LaNov 5. 4. 2022 19:50

farang píše: Navíc by to byla i výchovná lekce pro "totálně nezávislou" ČNB - musela by dotisknout fyzické peníze, kterých je v oběhu méně než elektronických peněz.

Prý "méně" :D Ten poměr je hotovost 1/6, bezhotovost 5/6 (viz bilance ČNB). Ale víc hotovosti chtějí jen staromilci, které by to rychle přešlo, kdyby měli jezdit platit každou firemní fakturu přes půl republiky v hotovosti ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tomsln 5. 4. 2022 20:36

tomasvlasak píše:očekávám, že brzo zvýší J&T, mělo by to být velmi zajímavé vzhledem k ostatním, kde se moc zvedat nechce

JT si ale jeden vlastní ligu. Kvůli nutnosti mít 1M na první vklad jsou jejich produkty pro drtivou většinu šetřílků nedostupný...
tomsln
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mimous 5. 4. 2022 21:13

Stačí 100k v investicích a vklad může být od koruny. To už celkem dosažitelné je.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 5. 4. 2022 21:24

J&T zvedá od 7.4 a spořící účet (1 den vklad) bude za 4%

zvedají se i termínované vklady a všem, kteří udělali vklad od 24.3. a později, tak nastaví dodatečně vyšší sazbu, např 1 rok za 4,5%
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Havers 5. 4. 2022 21:37

slavo963 píše:
Havers píše:Míra inflace únor/březen 2022 (Evropa).

muzes dat zdroj pls?

Zde :arrow: https://tradingeconomics.com/country-li ... ent=europe
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 5. 4. 2022 21:45

tomasvlasak píše:J&T zvedá od 7.4 a spořící účet (1 den vklad) bude za 4% zvedají se i termínované vklady a všem, kteří udělali vklad od 24.3. a později, tak nastaví dodatečně vyšší sazbu, např 1 rok za 4,5%

Jsem zvědavý na reakci Kovandy :-D

-- 5. 4. 2022 22:48 --

tomasvlasak píše:J&T zvedá od 7.4 a spořící účet (1 den vklad) bude za 4%

zvedají se i termínované vklady a všem, kteří udělali vklad od 24.3. a později, tak nastaví dodatečně vyšší sazbu, např 1 rok za 4,5%

Hoď odkaz, dík
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 5. 4. 2022 21:55

na webu to zatím ještě nemají, ale mělo by to tak být
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod obbr 5. 4. 2022 21:56

farang píše:
obbr píše:
Mirovamise píše:Tohle vlákno postrádá smysl při současné reálné inflaci nejméně kolem 15% (dvojnásobné vůči všem okolním státům) a výsměšných zlomkových úrocích cizáckých zprivatizovaných bank v česko. Při takových arogantně výsměšných bankovních úrocích vkladů je irelevantní se bavit jestli dává nějaká banka 3,5% nebo 4%, protože je to pořád ŘÁDOVĚ arogatně málo vůči inflaci a i centrální úrokové sazbě.
Doplnění: Nikdy nebyl rozdíl v inflaci a průměrné úrokové sazbě bank 5ti násobný ! ! !

Také se mi to nelíbí, ale pokud se na to podíváš z opačné strany, tedy, že bys byl v pozici majitele banky, tak se zřejmě budeš chovat úplně stejně. Banky nejsou charita, ale dělají tvrdý byznys. A čím déle a více udrží rozpětí sazeb mezi nabídkou klientům a vyhlášenou sazbou ČNB, tak pro ně lepší situace.

Proto by mělo smysl, aby si všichni střadatelé vybrali veškeré své vklady ze všech bank a to cash. Banky by pak měli "najednou" důvod "upravit" tržní sazby na depozitech. Navíc by to byla i výchovná lekce pro "totálně nezávislou" ČNB - musela by dotisknout fyzické peníze, kterých je v oběhu méně než elektronických peněz. Neboli nemám rád, když mně ve prospěch dlužníků někdo vychovává dlouhodobě nízkými sazbami.

To je samozřejmě nereálné a ani technicky neproveditelné z důvodu, který uvádíš - není dostatek hotovosti. Nehledě na to, že nedávno jsme viděli v přímém přenosu, jak to dopadlo s bankou, když se pokusilo pár klientů vybrat své vklady. Ale rozumím ti - ten systém není dokonalý.
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomsln 5. 4. 2022 22:00

tomasvlasak píše:na webu to zatím ještě nemají, ale mělo by to tak být

Nemáš info, jaká bude sazba u těch dalších vkladů s výpovědní lhůtou? Tedy 33D a 3M?
tomsln
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 5. 4. 2022 23:43

Pokud to je s J&T pravda, tak to je skvělé. Zrovna dnes jsem zakládal a zítra mám v plánu založit další spořící vklad. Třeba se přidají na základě toho i další banky. Jestli ale udělá Trinity s odstupem času po ČNB teď šaškárnu, tak už mě vážně naštvou.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomsln 5. 4. 2022 23:55

Nedivil bych se. Pro jistotu tam mám vynulováno :)
tomsln
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 6. 4. 2022 05:35

tomsln píše:
tomasvlasak píše:na webu to zatím ještě nemají, ale mělo by to tak být

Nemáš info, jaká bude sazba u těch dalších vkladů s výpovědní lhůtou? Tedy 33D a 3M?

zase není třeba prozradit naprosto všechno, chvilka napětí neuškodí
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 6. 4. 2022 07:24

Chvilka napětí neuškodí pokud to zvednou i těm stávajícím :-).
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod iglooo 6. 4. 2022 13:11

iglooo píše:Měl jsem v noci sen, že nás Trinity do konce týdne překvapí, zřejmě ve čtvrtek. A sny se mají plnit...

4,08 %

Cajk :-)
iglooo
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka