Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod culti 1. 9. 2023 13:36

Přijde mi, že se tady zapomíná na Oberbank, která nedávno zvýšila sazbu na spořáku až na 6,5%, což je jedna z nejlepších sazeb, co je možné získat. Chápu, je komplikovanější zakládání(musí se osobně), některé věci jsou tam odlišné od "běžných bank", ale i tak si myslím, že pomyslné místo v žebříčku by si zasloužila.

Ne, nejsem placenej za jejich propagaci. Jen by mi zajímalo proč se s ní zkrátka tady nepočítá. Že nejsou v záři reflektorů a tedy místní osazenstvo by ji neznalo se mi nechce věřit.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 9. 2023 13:56

Problém u Oberbank je její nekomunikace, ostatně i proto kdysi skončila jako poslední v anketě Vstřícná banka, čemuž se nakonec bránila soudně, aby ji z této ankety vyřadili.

Pamatuji před mnoha lety, kdy klesaly úrokové sazby, jak nejdříve odstranili info o úrokové sazbě na hlavní stránce a nakonec úplně ze všech materiálů s tím, že je k doptání osobně na pobočce.

I teď na jejich stránkách vidím pouze sazbu 4 %. Možná mají nějaký speciální produkt, ale podmínky k němu není možné získat jinak, než osobně na pobočce. A když úrokovou sazbu změní, opět se to nedozvíš jinak, než se se přijdeš na pobočku zeptat...
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 1. 9. 2023 15:10

Je někde k dispozici ta informace o 6,5% u SÚ Oberbank? Je to podmíněno něčím dalším? Pobočky mají zdá se rozšířené, tak bych to příp. vyzkoušel a zašel si založit účet.

Na webu nabízí taky konzultaci online. Lze založit SÚ také na dálku, nebo by mě stejně tahali na pobočku?

Jak je to u UCB s jejich 1M 6,2% TV. Lze se nějak vnutit do toho, abych byl mezi oslovenými?
Naposledy upravil Mufinmufi dne 1. 9. 2023 15:13, celkově upraveno 1
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 1. 9. 2023 15:13

PatrikChrz píše:Problém u Oberbank je její nekomunikace

Ale to se mýlíš. Oberbank komunikuje perfektně. Stačí se jen objednat na pobočku a každý se dozví svojí individuální nabídku :mrgreen:

Pobočky mají své pravomoci i na úrokové sazby, Oberbank je těžké retro. Online, e-mailem toho moc nezjistíš, někdy zabere telefon, ale nejvíce jen a pouze osobně.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milos 1. 9. 2023 15:35

Mufinmufi píše:Jak je to u UCB s jejich 1M 6,2% TV. Lze se nějak vnutit do toho, abych byl mezi oslovenými?

No zatím se to asi nikomu nepodařilo, vynutit si potřebné oslovení.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod culti 1. 9. 2023 16:16

OB si hodně zakládá na osobním individuálním přístupu. Na druhou stranu mají normálně IB, dokonce i appku. Takže zřejmě stačí projít nepohodlným založením a pak už je to podobné jako v jiné bance. Je potřeba říct, že těch 6,5% je až. Tedy mohou nabídnout i méně klidně o procento a víc. Obecně je to tak, že čím vyšší částku dáš do placu, tak tím bude vyšší sazba. Alespoň takhle jsem to z toho pochopil, když jsem s nimi kdysi jednal.
Říkal jsem si, jak jim tento byznys model může fungovat, ale evidentně asi nějak jo - jinak by je trh musel dávno smést.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod filas81 1. 9. 2023 18:57

Milos píše:
Mufinmufi píše:Jak je to u UCB s jejich 1M 6,2% TV. Lze se nějak vnutit do toho, abych byl mezi oslovenými?

No zatím se to asi nikomu nepodařilo, vynutit si potřebné oslovení.

Asi tak, zkusil jsem a nepovedlo se.
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod zivan 8. 9. 2023 12:46

Koukam, ze KB ma od zari 6% do konce roku do 200 000Kc pri pravidelnem posilani minimalne 100Kc z bezneho uctu:
https://www.kb.cz/cs/obcane/sporeni/sporici-ucet

Nic extra, ale zas je to pro vsechny klienty, nejen oslovene nebo nove.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 8. 9. 2023 12:53

Tak potvrzuji, že UCB mi nabízela nějakou šíleně nízkou úrokovou sazbu a vynutit pozvání se nepodařilo.

Z Oberbank se ani nikdo neobtěžoval ozvat, takže počítám, že nové zákazníky nepotřebují.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod dave_no 8. 9. 2023 22:18

Česká národní banka ukončí příští měsíc úročení vkladů, které k ní musí ukládat banky jako povinné minimální rezervy.

Očekáváte, že sazby na SÚ poletí dolů? Nebo má na úročení volných peněz u ČNB vliv jiná sazba a nezmění se nic?
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 8. 9. 2023 22:28

Do konce roku se žádné velké snižování úroků neočekává.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 8. 9. 2023 22:33

Poláci snížili sazby na PLN, tak ten tlak na mírný pokles CZK tady bude také, odhaduji.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod fc70 8. 9. 2023 23:45

dave_no píše:Očekáváte, že sazby na SÚ poletí dolů? Nebo má na úročení volných peněz u ČNB vliv jiná sazba a nezmění se nic?
Teď tu nemám relevantní knihy, ale jestli si dobře pamatuji, pro banku to efektivně znamená snížení úročení depozit, pokud je ukládá u ČNB, o 2 %, tj. řekněme z 7 % na 6,86 % (pokud je relevantní 2t repo).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod drummond 9. 9. 2023 00:10

dave_no píše:Česká národní banka ukončí příští měsíc úročení vkladů, které k ní musí ukládat banky jako povinné minimální rezervy.

Očekáváte, že sazby na SÚ poletí dolů? Nebo má na úročení volných peněz u ČNB vliv jiná sazba a nezmění se nic?

Třeba KB tvrdí, ze přijde o 120M měsíčně, Moneta cca 40M měsíčně apod. To jsou velké penize a celkem pochopitelně si je banky budou hledat jinde. Redukce úročení vkladu bude jedním ze zdrojů. Nepochybně.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 9. 9. 2023 00:30

To se jen z čísla nepozná. Kdyby se hypoteticky na banku uvalila daň fixních 100M bez ohledu na to, kolik má vkladů, a vklady by se pořád u ČNB úročily 7 %, tak banka nemá důvod měnit úrokovou sazbu, optimální hodnota je pořád stejná.
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka