Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod panPeněženka 7. 2. 2024 11:48

Určitě, čas termíňáků je podle mě "za pět minut dvanáct" - zítra J&T mění sazby, takže poslední šance je dnes, jinde už 6 % fix nenajdete. Zítra to v ČNB pošlou určitě dolů o 0,5 %, já tipuju, že Trinity už má připravenou grafiku a sníží ještě ten večer! :-D

MaxBanka by nám měla dát vědět nějakou dobu dopředu, ne? 2 měsíce? Nemá totiž nic jako bonusový úrok.
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 2. 2024 11:55

Creditas taky nemá bonusový úrok a sazbu změnili ze dne na den :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Drejkou 7. 2. 2024 14:08

panPeněženka píše:Určitě, čas termíňáků je podle mě "za pět minut dvanáct" - zítra J&T mění sazby, takže poslední šance je dnes, jinde už 6 % fix nenajdete. Zítra to v ČNB pošlou určitě dolů o 0,5 %, já tipuju, že Trinity už má připravenou grafiku a sníží ještě ten večer! :-D

MaxBanka by nám měla dát vědět nějakou dobu dopředu, ne? 2 měsíce? Nemá totiž nic jako bonusový úrok.

A na kolik tipuješ že ten spořák u MAX spadne ve druhé polovině roku?
Drejkou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ladik1983 7. 2. 2024 14:12

Budem rádi za 4%
ladik1983
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod panPeněženka 7. 2. 2024 14:21

Přesně, konec roku podle mě budeme rádi za 4 %. S tou Creditas to je pravda, nechápu, že to můžou udělat, myslel jsem, že tam je nějaká povinná informační lhůta.
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TheSubways 7. 2. 2024 22:13

Zvolili byste nyní raději 5,4 % TV na 6 měsíců nebo 4,5 % TV na 1 rok? Děkuji za názor.
TheSubways
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 7. 2. 2024 23:03

Zvolil bych rok protože za těch půl roku už můžou být úroky TV tak dole že se další půlroční vklad nevyplatí.
Promo kód pro získání odměny 1000Kč v mBank, odkaz v profilu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod lightblackfox 8. 2. 2024 00:03

Kdo nuloval v Trinity? Přiznejte se. :-) Protože jestli zítra Trinity přijde s novým účtem Skvělý klinet Plus Extra Bonus Super, určitě to bude jen na nové vklady. Co si budem. :mrgreen:
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 8. 2. 2024 00:13

lightblackfox píše:Kdo nuloval v Trinity? Přiznejte se. :-) Protože jestli zítra Trinity přijde s novým účtem Skvělý klinet Plus Extra Bonus Super, určitě to bude jen na nové vklady. Co si budem. :mrgreen:

:D Napadlo me to, ale nenuloval. Tak snad to nebyla osudova chyba :D
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 8. 2. 2024 02:30

Kdyz snizuje CNB sazby, tak TB nic lepsiho nenabidne.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod trimos- 8. 2. 2024 07:52

lightblackfox píše:Kdo nuloval v Trinity? Přiznejte se. :-) Protože jestli zítra Trinity přijde s novým účtem Skvělý klinet Plus Extra Bonus Super, určitě to bude jen na nové vklady. Co si budem. :mrgreen:

Pokud TnT něco udělá, pak srovná buď na 6.08% nebo 6.28% neomezeně. nicméně na jejich místě bych nedělal vůbec nic a jen bych se díval, jak ostatní při poklesu o 0,25% sníží o 1%.
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 8. 2. 2024 10:26

Zrovna dnes jsem ještě viděl reilamu na Trinity 6,28. A teď, znamená to, že na poslední chvíli lákají klienty na vysokou sazbu a zítra to sníží, nebo to znamená, že potřebují peníze a snižovat neplánují?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod trimos- 8. 2. 2024 12:33

Zrovna dnes jsem ještě viděl reilamu na Trinity 6,28. A teď, znamená to, že na poslední chvíli lákají klienty na vysokou sazbu a zítra to sníží, nebo to znamená, že potřebují peníze a snižovat neplánují?

znamená to, že lákají klienty. pokud budou snižovat úrok, oznámí to nejpozděj 5 pracovních dnů před koncem měsíce. takže ti co založí dnes a zítra pošlou peníze, mají cca 3 týdny jistotu úročení za 6,28 na vkladu do 250k
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DrholecR 8. 2. 2024 12:37

Dnes jsem si dělal srovnání ročních termínovaných vkladů a kromě CREDITAS s Max bankou, kde je 4,5 % jsou všechny ostatní velké banky na 4 % (kromě RB s 3,7 %). Tomu říkám slušná "kartelová" dohoda. Nepočítám ještě J&T, kde je min. vklad 1 mil. Kč.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 8. 2. 2024 12:45

Neřekl bych, že je to kartelová dohoda, prostě analytici konkrétních bank nepředpokládají, že po dobu jednoho roku bude úroková sazba tak vysoká. To, že bychom už v prosinci mohli vidět sazby pod 4 % taky není žádné tajemství. Je tedy logické, že několik měsíců by museli banky dotovat "ze svého" :-) Nikdy nemůžou dát stejnou sazbu, jako je ČNB, mají s tím i další náklady, reálně aby něco vydělali musí být aspoň o půl bodu dole.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka