Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 6. 3. 2024 22:45

S vklady do 100tisíc EUR vůbec nic neriskuješ. Pokud tedy v případě krachu banky nepotřebuješ mít ty uložené peníze okamžitě k dispozici a vydržíš na jejich vyplacení pár dnů/týdnů počkat.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 7. 3. 2024 06:48

Mirku, nemám tam úplně všechny. Navíc bych asi v případě problémů uvolnil "hotovost" odjinud. Mám ale pocit, že už systém pojištění (a akci ČNB) vyladili natolik, že už nehrozí taková prodleva jako u MSD, takže by se fakt mělo jednat o pár dnů.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod trimos- 7. 3. 2024 07:09

drkarel píše:Mirku, nemám tam úplně všechny. Navíc bych asi v případě problémů uvolnil "hotovost" odjinud. Mám ale pocit, že už systém pojištění (a akci ČNB) vyladili natolik, že už nehrozí taková prodleva jako u MSD, takže by se fakt mělo jednat o pár dnů.

Vyladěný to možná je, ale na příkladu státem zrušené Sberbank je vidět, že ne vše musí jít v tomto státě hladce.
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 7. 3. 2024 07:25

A co bylo u Sberbank? Nesledoval jsem to, protože jsem tam nic neměl, ale přišlo mi, že do limitu bylo vyplaceno vše v řádu pár dnů a problém byl s nadlimitem, což je jasné, tam může být každý rád, že něco dostal.

-- 7. 3. 2024 06:35 --

Co koukám do vlákna Sberbank, první problémy začaly 25. 2. 2022 (v ten den ještě někteří vybrali) a výplata z garančního fondu začala 9. 3. 2022, což je pár dnů.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 7. 3. 2024 14:01

Partners vynucuje pro založení návštěvu pobočky. Bylo mi ale řečeno, že teoreticky může bankéř dojet i domů. Teď čekám co nastane dříve, protože nemám momentálně cestu přes město, kde mají pobočku.

U Trinity pozor - je to zdá se pro nový vklad. Netuším co budou dělat pokud tato podmínka nebude splněna. Taky mám v plánu založit.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod trimos- 7. 3. 2024 15:29

drkarel píše:A co bylo u Sberbank? Nesledoval jsem to, protože jsem tam nic neměl, ale přišlo mi, že do limitu bylo vyplaceno vše v řádu pár dnů a problém byl s nadlimitem, což je jasné, tam může být každý rád, že něco dostal.

-- 7. 3. 2024 06:35 --

Co koukám do vlákna Sberbank, první problémy začaly 25. 2. 2022 (v ten den ještě někteří vybrali) a výplata z garančního fondu začala 9. 3. 2022, což je pár dnů.

Věřitelé Sberbank se dočkají svých peněz. Výplaty začnou v březnu
27. února 2024 13:52, aktualizováno 16:14

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/sberbank-cz-vyplata-pohledavky-veritele.A240227_132954_ekonomika_rie
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ninaa 7. 3. 2024 15:53

@trimos- Vyplácet začali 9.3.2022
"Nejvíce klientů si chodilo pro náhradu vkladů v prvních dnech po zahájení výplat, uvedla výkonná ředitelka Garančního systému Renáta Kadlecová.
„Hned ve středu 9. března to bylo 13 348 klientů, následující den 7971, v pátek 11. března 6301 klientů. Během března si pro náhradu vkladů přišly na pobočky Komerční banky zhruba dvě třetiny klientů banky. Od konce března se pak počty za den pohybovaly v rámci středních a nižších stovek,“
je to citace z článku na odkazu
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/g ... omika_vank
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 7. 3. 2024 16:27

trimos-: Možná bys měl i něco napsat, ne jen kopírovat titulky a odkazy, takhle nepoznám, co tím myslíš, a jen se dohaduji, že jsi poněkud mimo, protože jen dokládáš to, co jsem psal výše.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod trimos- 7. 3. 2024 20:04

drkarel:
chtěl sem jenom poukázat na to, že ne všechno jde vždycky hladce. nic víc, nic míň
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 7. 3. 2024 20:22

Abych Vaše OT ukončil.

Výplata z garančního fondu - tedy vklady do ekvivalentu 100 000 EUR začaly za 12 dnů od prvních problémů banky.

Vklady nad tento ekvivalent začnou cca 2 roky a 1 měsíc od prvních problémů banky - ale o vkladech nad cca 2,5 mil. Kč tu drkarel vůbec nepsal.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Zedna1 8. 3. 2024 15:33

Dalsi aktualni prehled sporaku na serveru penize.cz:

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou
https://www.penize.cz/sporici-ucty/4506 ... ners-banka
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zedna1 11. 3. 2024 01:40

8.3.2024
Srovnání spoření v březnu 2024. Podrobný přehled nabídek (mesec.cz)
https://www.mesec.cz/clanky/srovnani-sp ... d-nabidek/
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod anonymni 12. 3. 2024 17:06

mBank 5,5%, klasika na cíle, max 8x100tis
anonymni

Odeslat příspěvekod DrumSession 23. 3. 2024 08:49

MMB prodlužuje platnost úrokové garance s.ú. do 1.5. (esli to tu ještě nebylo)
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dr.Feelgood 28. 3. 2024 15:59

Tak dnes prisel e-mail od AirBank, ze 6% bon. sazba bude platit jeste do 11.4., potom ji snizi na 5%, bude platit az do 2.5. a potom uplne skonci.
Dr.Feelgood
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka