Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 30. 7. 2024 12:46

Přímo na té stránce https://www.cyrrus.cz/uroceni mají ale odkaz na červnové podmínky :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Tatar77 30. 7. 2024 13:22

Naposledy upravil Tatar77 dne 30. 7. 2024 13:30, celkově upraveno 1
airalo.com - appka na eSIMky po celým světě (data) - zaregistruj se a získáš 3$. Promo kód je JAKUB1888
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 7. 2024 13:30

Volal jsem tam, akce stále ještě platí, sazba je 8% mínus poplatek 0,4%. Partnerský účet mají v ČSOB. Když se online smlouva založí teď, tak se založení smlouvy i převod peněz stihne do konce července a od srpna se budou peníze úročit sazbou 8%. Jinak by se peníze úročily až od září (od prvního dne následujícího měsíce po splnění podmínek). Žádného jiného zakopaného psa jsem v tom neobjevil.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 30. 7. 2024 13:54

Uroky budou pripisovat zdanene nebo nezdanene?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod karel304 30. 7. 2024 13:57

Cyrrus nemá zrovna nejlepší recenze, smlouvu lze uzavřít pouze přes telefon s makléřem, nemají webovou ani mobilní platformu vše se zadává telefonicky, vysoké poplatky. Snad tedy jedině na ten vklad, ale je vůbec pojištěn jako v bance? https://investplus.cz/recenze/cyrrus/
karel304
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 7. 2024 14:20

aaaa píše:Uroky budou pripisovat zdanene nebo nezdanene?

Na infolince mi řekli, že úroky připisují zdaněné.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod lukas1107 30. 7. 2024 14:25

https://www.penize.cz/investice/433022- ... -pojistene

to pojištění je takové nejasné, ale vyjádření ČNB a fondů mi ukazuje, že tu nejasnost pokoušet nebudu.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 30. 7. 2024 14:45

karel304 píše:Cyrrus nemá zrovna nejlepší recenze, smlouvu lze uzavřít pouze přes telefon s makléřem, nemají webovou ani mobilní platformu vše se zadává telefonicky, vysoké poplatky. Snad tedy jedině na ten vklad, ale je vůbec pojištěn jako v bance? https://investplus.cz/recenze/cyrrus/

Smlouvu lze uzavřít online, pokyny k výběru peněz se prozatím zadávají telefonicky, poplatky za vklad ani výběr nejsou. Peníze jsou uloženy v ČSOB a Cyrrus tvrdí, že se na ně vztahuje pojištění do 100.000EUR. Pozor si tedy musí dát ten, kdo už má v ČSOB nějaký jiný větší obnos peněz. Nicméně když Cyrrus ty peníze z ČSOB vybere a zpronevěří, tak má klient asi smůlu a bude se uplatňovat jen pojištění do 20.000EUR.

-- 30. 7. 2024 16:24 --

Za necelou hodinu po online založení smlouvy mi přišly přístupové údaje do VIP sekce, kde lze vidět stav portfolia včetně transakcí. Zítra jim pošlu 500tisíc a následně možná i víc. Přívklady jsou prý možné a úročí se hned, jelikož podmínka získání úroku 8% byla splněna prvním vkladem. Za mě zatím dobrý :-)
Přílohy
Cyrrus-VIP sekce-Portfolio.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Roman1989 30. 7. 2024 15:42

Milos píše:Volal jsem tam, akce stále ještě platí, sazba je 8% mínus poplatek 0,4%. Partnerský účet mají v ČSOB. Když se online smlouva založí teď, tak se založení smlouvy i převod peněz stihne do konce července a od srpna se budou peníze úročit sazbou 8%. Jinak by se peníze úročily až od září (od prvního dne následujícího měsíce po splnění podmínek). Žádného jiného zakopaného psa jsem v tom neobjevil.

díky za update,
já těmto navolávačům teda moc nevěřím, ale když to máš ty, tak to u mě zvyšuje kredibilitu. Ale i tak se zeptám, evidentně to nedají úročit přes noc k ČNB, protože 7,6% by tam nedosáhly. Kam to teda dávají? Protože risk free 7,6% prostě nikde není. To to doplácí ze svého a berou to jako náklady marketingu a doufají, že nějaké spořicí pak nalákají k sobě na ty jejich certifikáty?

Přemýšlím, že bych to taky prubl s 0,5mil., ale to už teda nestíhám, a tak až kdyžtak koncem srpna.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 30. 7. 2024 15:57

Zalozili ti tedy pouze ten samotny Financni ucet? Nevnucovali jine produkty?

Cyrrus tu ma sve tema, melo by se diskutovat radeji tam.

http://superforum.zive.cz/viewtopic.php?p=13217899#p13217899
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 30. 7. 2024 16:08

Ano, online mi založili jen Finanční účet. Nikdo mi přitom nevolal a nic dalšího nevnucoval :-)

To téma Cyrrus je v Investování, zde se diskutuje o jakoby spořicím účtu, což patří do Platebního styku. Ideální by tedy asi bylo, kdyby zde administrátor založil nové téma (třeba "CYRRUS bonusový úrok na Finančním účtu") a tyto příspěvky tam přesunul.

Roman1989 píše:
Milos píše:Volal jsem tam, akce stále ještě platí, sazba je 8% mínus poplatek 0,4%. Partnerský účet mají v ČSOB. Když se online smlouva založí teď, tak se založení smlouvy i převod peněz stihne do konce července a od srpna se budou peníze úročit sazbou 8%. Jinak by se peníze úročily až od září (od prvního dne následujícího měsíce po splnění podmínek). Žádného jiného zakopaného psa jsem v tom neobjevil.

díky za update,
já těmto navolávačům teda moc nevěřím, ale když to máš ty, tak to u mě zvyšuje kredibilitu. Ale i tak se zeptám, evidentně to nedají úročit přes noc k ČNB, protože 7,6% by tam nedosáhly. Kam to teda dávají? Protože risk free 7,6% prostě nikde není. To to doplácí ze svého a berou to jako náklady marketingu a doufají, že nějaké spořicí pak nalákají k sobě na ty jejich certifikáty?

Přemýšlím, že bych to taky prubl s 0,5mil., ale to už teda nestíhám, a tak až kdyžtak koncem srpna.

Ten úrok 7,6% úplně bez risku není, s ohledem na rozdílné názory na to pojištění. Když Cyrrus zkrachuje a peníze zpronevěří, klidně tedy můžeš přijít o 10% úspor při vkladu do 20.000EUR :pozor

Jakým způsobem vydělají peníze na pokrytí toho bonusového úroku 5,2% (5,6% - 0,4%) nevím. Když peníze uloží jen tak do ČSOB, tak získají pouze základní úrok 2,4%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 30. 7. 2024 19:06

Mě zaujalo toto:
"Za připsání úroku je účtován poplatek dle ceníku CYRRUS dostupného na našich webových stránkách. Momentálně je výše poplatku 0,4 % p. a. z aktuálního zůstatku na vašem Finančním účtu. Nezapomeňte také, že na úročení se dle české legislativy vztahuje srážková daň."
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod lightblackfox 30. 7. 2024 19:10

Tak to by ještě mohli úroky připisovat každý den. Ideální byznys plán. :D
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 30. 7. 2024 21:05

Rekl bych, ze u Cyrrusu to bude budto max. 20k EUR ( kdy vzdy prijdes o 10 % ) anebo 0 EUR. Si vyber :D
CSOB pri krachu vyplati samozrejme 100 %, ale Cyrrusu a jeste otazka, kolik Cyrrus CSOBecku z Tvych penez posle :D

Lakave, ale za me uz risk. Ackoliv hodnoceni nemaji spatne.
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EmPí 31. 7. 2024 06:26

Asi Cyrrus nesežene nikde jinde levněji než za 5,2% ...
Všechny volné peníze z těhle úložek jistě jen "neleží" u ČSOB na účtu, to ale ani u jiných, jsou to jen "čísla" a v těch velkých to prostě musí vycházet ;-)
S ohledem na výklad ČNB je to jen o tom, co plánuje Cyrrus se svou značkou dál.
Teď je to dva roky, co to na už odkazovaném článku na penize.cz řešili, akci neustále prodlužují, tak budeme sledovat vývoj :-)
EmPí
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka