Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peliculiar 29. 4. 2025 20:39

regin píše:ČSOB je o chloupek výhodnější. I když má číselně úrok 3,5 %, tak odpovídá úroku 3,549 % u Monety (nebo Fio). Takže u mne je pořadí RB, ČSOB, Fio, Moneta.

Můj SÚ u ČSOB měl dlouhodobě zhodnocení 0 %, takže jsem ČSOB koncem roku zrušil, přesto mi do teď chodí nějaké avíza světa výhod a podobné voloviny ... SÚ u Air bank je taktéž 0 % a to dělám počínaje březnem 5 plateb kartou za měsíc, abych měl v Unity slevu na vyúčtování služeb od O2. Naštěstí jsem od nich neměl účty z důvodu výhodných spořících účtů. :-)
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 29. 4. 2025 22:02

Jestli jsi v březnu provedl pět plateb Airbank kartou, tak pro tento měsíc (duben) bys měl mít na SÚ úrokovou sazbu 2,5%. Pokud máš 0%, tak je u tebe něco špatně.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 2. 5. 2025 12:39

Mé aktuální pořadí
4% RB
3,5% FIO, MMB a ČSOB
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 4. 5. 2025 23:23

DrumSession píše:Mé aktuální pořadí
4% RB
3,5% FIO, MMB a ČSOB

OT jinak tedy na >4% už se dají uzamykat tituly s divi nebo pořizovat růstovky a k tomu přičíst předpokládaný sl.ú. Takže vyprášeno a cvachy šly do fachy. Neb se ty s.ú. už zdají jaksi zkrátka docela dost málo a jsou jen na malou tuti reday fresh "záložku"... :nenapadne
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 5. 5. 2025 18:47

DrumSession píše:
DrumSession píše:Mé aktuální pořadí
4% RB
3,5% FIO, MMB a ČSOB

OT jinak tedy na >4% už se dají uzamykat tituly s divi nebo pořizovat růstovky a k tomu přičíst předpokládaný sl.ú. Takže vyprášeno a cvachy šly do fachy. Neb se ty s.ú. už zdají jaksi zkrátka docela dost málo a jsou jen na malou tuti reday fresh "záložku"... :nenapadne

Ja nerozumet reci tveho kmene ��
Abu Simbel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DrumSession 5. 5. 2025 23:20

Cvachy šly do fachy. A žádné povalování na s.ú.
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 6. 5. 2025 06:11

Buď piš normálně, nebo nepiš vůbec. :roll:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod LaNov 6. 5. 2025 08:16

Ať si píše, jak chce, ale ne kraviny. Pro rozhodnutí spořit versus investovat nejde o to sledovat jedno číslo, ale je potřeba se rozhodnout na zakladě úplně jiných faktorů! Jinak člověk dopadne jak jeden známý v nejmenované moravské bance, který nerozlišuje vklad, podřízený vklad a akcie, jen sleduje "ta procenta" a je s ním dost těžká domluva (v bance je samozřejmě VIP klient, kterého si předcházejí :D )
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Audit.cz 6. 5. 2025 21:12

Nečekané, inflace v Česku je nejnižší za více než 7 let, poprvé od dubna 2018 je pod inflačním cílem ČNB

https://1url.cz/HJu7H
Audit.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirekM. 6. 5. 2025 21:55

Pokud do toho započítali i ceny lokomotiv, budu tomu věřit. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod LaNov 6. 5. 2025 23:32

Audit.cz píše:Nečekané, inflace v Česku je nejnižší za více než 7 let, poprvé od dubna 2018 je pod inflačním cílem ČNB

https://1url.cz/HJu7H

Ale houbec: 1) Kovandovy titulky (ani články) nemá smysl číst a 2) je to předběžný odhad https://csu.gov.cz/rychle-informace/pre ... duben-2025 - zítra totiž zasedá BR ČNB. A 3) překvapivé to není pro nikoho, kdo poslední dobou jel nebo aspoň šel kolem čerpací stanice PHM: https://www.irozhlas.cz/ekonomika/ceny- ... 270825_jkd
Případně pro zájemce serióznější rozbor: https://www.patria.cz/zpravodajstvi/639 ... flace.html
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aloisov 7. 5. 2025 09:47

Nejnižší nárust. Už to dělá cca 40% ztráty hodnoty, resp. úspor...!
Aloisov
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jouda.III 7. 5. 2025 10:59

Jak se takové číslo spočítá?
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 7. 5. 2025 11:28

Audit.cz píše:Nečekané, inflace v Česku je nejnižší za více než 7 let, poprvé od dubna 2018 je pod inflačním cílem ČNB

Jj, asi proto mně poslala UNIQA minulý týden dopis, že vzhledem k růstu cen náhradních dílů a servisních prací zvyšují pojištění na auto o 16%...
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrholecR 7. 5. 2025 12:00

Pojišťovny hlavně u aut zdražují pravidelně každý rok a jenom se vymlouvají na inflaci. Doporučuju přes nějaký online srovnávač porovnat znovu, možná to bude vycházet i levnější jak před rokem... Ale to už jsme mimo téma.
DrholecR
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka