Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Audit.cz 19. 5. 2025 21:24

Někdo s radou kde umístit nejlépe peníze z fondu bytového družstva?
Děkuji
Audit.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirekM. 19. 5. 2025 21:51

To DrumSession: Co bude trvat u Ext3 do 30. 6. 2025? Mně u Ext3 svití Aktuální úrok garantován do 1. 6. 2025 (3,5 %).
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod DrumSession 19. 5. 2025 22:36

Abu Simbel píše:
DrumSession píše:
DrumSession píše:Mé aktuální pořadí
4% RB
3,5% FIO, MMB a ČSOB

OT jinak tedy na >4% už se dají uzamykat tituly s divi nebo pořizovat růstovky a k tomu přičíst předpokládaný sl.ú. Takže vyprášeno a cvachy šly do fachy. Neb se ty s.ú. už zdají jaksi zkrátka docela dost málo a jsou jen na malou tuti reday fresh "záložku"... :nenapadne

Ja nerozumet reci tveho kmene ��

Moneta 7,3 % (6,2 %) což je výnos dividendy, co letos poskytovala Moneta 10 Kč (x0,85)/ 137 Kč k závěru před rozhodným dnem. Kdo nakupoval hned po novém roku, mohl dosáhnout vyššího zhodnocení. Zatím. Další kousek letošní divi asi, možná, snad (??!) bude vyplacen na podzim. Ale nerad bych kohokoli "poňoukal" do investování. Zkrátka jedná se jen o jednu z příležitostí. ALE samozřejmě se nejdná o s.ú. Viz. vlákon o MONETA Money Bank - příspěvek č.1. Píši jen pro to, aby vkladatelé na s.ú. měli k bance doplňující INFO.

-- 19. 5. 2025 22:43 --

MirekM. píše:To DrumSession: Co bude trvat u Ext3 do 30. 6. 2025? Mně u Ext3 svití Aktuální úrok garantován do 1. 6. 2025 (3,5 %).

JJ, chybka, uročení trvá jen do 1.6.2025
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 21. 5. 2025 00:27

Audit.cz píše:Někdo s radou kde umístit nejlépe peníze z fondu bytového družstva?
Děkuji

Logicky to zásadně záleží na tom kolik a na jak dlouho (kdy budou potřeba).
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 21. 5. 2025 07:44

Osobně je dávám teďkom na měsíční TV v RB, kde máme nově účet..předtím to bylo FIO, ale to je ke zrušení..úroky jsou totožné..Moneta nám zaslala nabídku s úrokem 3,4% p.a. do konce roku..nicméně další banku zakládat nebudu..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod LaNov 21. 5. 2025 08:25

Moneta neustále rozesílá letáky všem SVJ, které znám. Bohužel mají nedořešené podmínky: zdarma mají pouze 100 transakcí měsíčně a pak až skok na 250 Kč měsíčně za účet. Pro běžné panelákové SVJ se 100 byty a cca 120 transakcemi měsíčně blbě použitelné ...

-- 21. 5. 2025 08:30 --

Mmch Rajfka mě překvapila: v mém přehledu má úplně nejnižší úrok na TV ze všech bank, co sleduju: 1,75 % na roční TV, méně než Spořka. Z mého pohledu soutěží s Unicreditem o nejdivnější obchodní podmínky (občas něco výhodné, jinak děs).
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 21. 5. 2025 08:32

Jak donutit Monetu na TV s 3,4%?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 21. 5. 2025 09:04

:D Dost těžko :D 3,4 % je nabídka na Spořící účet pro SVJ s tímto úrokem pro nové klienty s garancí sazby https://www.moneta.cz/sporeni-a-investi ... stva-a-svj
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod peter23p 21. 5. 2025 14:26

Možná kdyby přestali tisknout a rozesílat ty letáky tak by byly peníze na větší úroky pro všechny. Na adresu SVJ to chodí již několik let pravidelně tak 4krát v roce. Už to ani neotvírám jak vidím obálku Moneta a adresát SVJ je mi jasný co v tom bude.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod panPeněženka 22. 5. 2025 08:16

Fio konto bude od zítra jen 3,25 %, už také snižují...
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 5. 2025 14:38

Mufinmufi píše:Z Trinity se mi dnes ozvali a nabídli mi při luxování účtu neomezené úročení 3,28% bez pásma, tak tam posílám vše z Partners. Úroky zřejmě ale půjdou i jinde dolů.

Po změně na neomezené úročení se změnila i tabulka pásmového úročení v IB?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 23. 5. 2025 14:56

Myslím že ano a že už tam žádná není.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 23. 5. 2025 16:46

PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 5. 2025 20:12

Mufinmufi píše:Myslím že ano a že už tam žádná není.

Prosím Tě podívej se, psal jsem bankéři žádost o zvýšení hranice 400 k 3,28 %, zavolal mně že změnil hranici ze 400 k na bez omezení, ale stále v IB vidím tabulku pásmového úročení 400 k. Na dotaz proč je tabulka pásmového úročení stále v IB u účtu mně již neodpověděl.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 24. 5. 2025 11:38

Nemám tam vůbec záložku s pásmovým úročením. Ani na přehledu není vidět "pásmové úročení". U ostatních účtů je. Podle mě ti to blbě převedl, nebo se to projeví až později.
Mufinmufi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka