Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Havers 23. 12. 2009 18:50

Vidím taky (Patrikův odkaz) 1,60 % - 2. Spořící účty Fiokonto. Platí od 28.12.2009.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 12. 2009 18:52

Asi chyba google chrome.
Když na to kliknu, dostanu se na tabulku
http://docs.google.com/viewer?url=http: ... _sazby.pdf

kde jsou staré sazby. Když dám uložit mám pdfko s novými sazbami :-o
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Czulibrk 25. 12. 2009 11:19

Existuje někde na internetu aktualizovaný xls soubor se všemi nabídkami spořících účtů nebo něco na ten způsob?

Nejsem si totiž jistý, jestli jsou přehledy na penize.cz nebo mesec.cz aktualizované. Dík.
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 12. 2009 11:24

Obávám se že aktuálnější přehled než zde na fóru nenajdeš. Na trhu je aktuálně (sazba nad 2 %)
MSD - 4 % (pouze Praha a Brno, nemají IB, slibují)
Unibon - 3,1 % (pobočky Praha a Ostrava, lze ale založit a ovládat korespondenčně - příkazy zasílanými poštou, IB slibují, ale už asi rok)
ING - 2,5 % (mají IB, lze ovládat i přes telefon a to přes linku 800 ...)
LBBW - 2,5 % (ovšem s nějakými poplatky)
mBank (eMax+) - 2,1 %

pak je tu ještě GE, ale tu ignoruji, urazila mě (odmítli mi zřídit účet bez druhého dokladu). Je to tam navíc složitější, jiná sazba je pro ty co u ní mají i běžný účet
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod khonsun 25. 12. 2009 12:34

Asi jeste MPU, zatim od 4,3 na rok a pul; IB.....min.100000.-
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 12. 2009 12:43

Bavíme se o spořících účtech (bez výpovědní lhůty), ne termínovaných vkladech. To teda fakt raději 4 % u MSD bez výpovědní lhůty než o 0,3 procentního bodu víc za 1,5 letý termíňák.
Když na rok a půl tak je tu Unibon s 5,2 % p. a. (tedy 7,8 % za rok a půl, když bych převzal rétoriku RB :) ).
Z bank pak není špatná J&T se 4 % p. a. u ročního termíňáku, 4,5 % u dvouletého a 5 % u pětiletého vkladu.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Czulibrk 25. 12. 2009 12:46

myslel jsem samozřejmě klasické spořící účty bez výpovědní doby... GE má pro nové zákazníky stejně jen 2 %. Dokonce i v případě založení nového podúčtu u spořícího účtu se starými 2,6 % nabídne 2 %... Kde jsou ty časy, kdy měl eMax 3,5... v takové světle ani 2,2 % u stavebního spoření nevypadá tak zle :)
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod khonsun 25. 12. 2009 13:23

PatrikChrz: 0k; moje starecka zbrklost; nicmene nekdy v cervenci MPU snizili napr. u 6 mesicniho urok z 4,3 na 3,9. To by snad u vkladoveho nemeli a meli by drzet po celou dobu onech 4,3. Je tak, ci se pletu, ci je tam jina klicka?
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalamancharo 25. 12. 2009 14:44

Rád bych Vás informoval, s ohledem na dotaz o zdroji informací o spořících účtech, že s kamarádem dáváme informační web o spoření, kde byste do budoucna měli najít aktuální info kolem spoření všeobecně - články, přehled o produktech atd.

Momentálně se na webu pracuje, zatím je to hodně nezralá verze, ale pomalu to budeme aktualizovat. Zatím jsou tam přebrané informace(přehledy), avšak každým dnem to bude aktuální.

S případnými radami, tipy, chybami atd. pište prosím sem nebo do soukromé zprávy. Děkuji předem.

web: http://osporeni.com
kalamancharo

Odeslat příspěvekod khonsun 25. 12. 2009 18:54

Stranky 0k; primlouvam se za slovnicek pojmu; napr. sporici ucet, vkladovy ucet, terminovany vklad....... Dekuji.
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 12. 2009 19:05

khonsun píše:PatrikChrz: 0k; moje starecka zbrklost; nicmene nekdy v cervenci MPU snizili napr. u 6 mesicniho urok z 4,3 na 3,9. To by snad u vkladoveho nemeli a meli by drzet po celou dobu onech 4,3. Je tak, ci se pletu, ci je tam jina klicka?

Banka musí uvést, zda jde o sazbu pevnou (ta může být jen u termínovaného vkladu) nebo vyhlašovanou (ta může být jak u termínovaného vkladu tak vkladu s výpovědní lhůtou).
Vyhlašovanou může kdykoliv změnit.
Vyhlašovaná má dvě základní formy - buď je vázána na nějakou jinou sazbu (teoreticky na PRIBOR, ale v praxi většinou na nějakou referenční sazbu banky, bude se jmenovat nějak jako "základní sazba" a u daného vkladu pak bude definována jako základní sazba +/- x %), nebo si celou sazbu banka určuje sama.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod khonsun 25. 12. 2009 20:01

PatrikChrz: Dekuji za vysvetleni a preji hezke svatky. To je namet na obohaceni stranek http://osporeni.com/.
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalamancharo 25. 12. 2009 22:15

Ano, počítáme s tím. Část už je napsaná a v nejbližších dnech je vložíme do příslušných sekcí.

Děkuji za reakci.
kalamancharo

Odeslat příspěvekod mikedub 26. 12. 2009 18:51

Ktera instituce je podle objemu vkladu vetsi JTbank ci WPB???
mikedub
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filip893 26. 12. 2009 20:00

mikedub:
Jednoznačně J&T, která má bilanční sumu okolo 35 mld. Kč, kdežto WPB jen zhruba 2 mld. Kč.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka