Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xtonda 7. 11. 2013 14:26

xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 7. 11. 2013 17:17

Docela by mě zajímalo, jak se tohleto znehodnocení koruny promítne do výše úroků nebo do cen nemovitostí. Protože v současné situaci se zdá dost riskantní držet větší hotovost, investice do nemovitostí vypadá logicky a tudíž by ceny mohly stoupat.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod TnT2 7. 11. 2013 18:33

gekkon píše:Panove a damy, prave jsme prisli o 4% uspor...

Proč bychom přišli o 4 % úspor? CZK vůči EUR sice o cca 4 % oslabila, ale pokud má někdo úspory nebo investice v EUR nebo USD tak si naopak pomůže.
Úspory užírá inflace. Oslabení koruny ji sice zvýší zdražením dováženého zboží, ale ne o 4 p. b. Inflační cíl ČNB je 2 %.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gekkon 7. 11. 2013 21:08

Ano, inflacni cil je 2%... cili kdyz CZK oslabi o 4%, zdrazi se zahranicni zbozi jen o to 1% o ktere CNB chce zvysit inflaci? ;-) predpokladam, ze asi ne...
gekkon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TnT2 7. 11. 2013 21:23

Kupujete jen zahraniční zboží? Předpokládám, že asi ne... ;-) Navíc se kurz může časem zase vrátit na původní hodnotu.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lobogoj 8. 11. 2013 06:09

Hmm, prestanem nakupovat z ebaye a zacnem opet kupovat na vietnamskych trznicich.
lobogoj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 8. 11. 2013 08:15

jsou to čuráci.. co nejdříve příjmout euro (ačkoliv jsem byl vůči němu ještě donedávna skeptický) a zrušit ČNB ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod miho 8. 11. 2013 10:08

Osobne vidim nejvetsi problem v nestabilite. Kdo by chtel v takovem prostredi podnikat? Forwardy neskutecne zdrazi pac ted si nemuze byt nikdo jisty, jakou hovadinu jeste CNB udela.
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod gekkon 8. 11. 2013 10:31

Cilem CNB je, a guverner Singer to i rikal v rozhovorech (napr. v Reflexu), aby lide zacali utracet uspory, a rizene zvyseni inflace je prostredek k tomu aby se lidem nevyplatilo sporit. Jenze spousta lidi pocita s usporami na zajisteni stari nebo treba odlozene koupe neceho vetsiho apod., coz je problem.. ovsem nikoli problem CNB, ze? :-( Pro klasicke sporice na sporicich uctech a terminacich v tuto chvili neexistuje alternativa, ktera by zachovala kupni hodnotu jejich penez. Sporilci budou muset vykrocit do drive obavanych vod a zkusit treba akcie - KO, PM apod. to je skoro jako spořák ;-)
gekkon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TnT2 8. 11. 2013 11:21

Na nejlepších termíňácích se pořád dá získat úroková sazba 3–4 % p. a. Pokud bude inflace opravdu jen okolo 2 %, tyto termíňáky ji čistým výnosem pořád ještě překonají.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod x-bat 8. 11. 2013 12:49

Ten plan CNB nejak nehraje s recmi, ze si lidi nespori na stari - vsak proc taky, kdyz se dela vse pro to, aby se zvedla inflace, ktera pozere uspory. Doba vubec nepreje drzet vetsinu penez v konzervativnich produktech.
Navic inflaci o 2% jsem prestal verit v dobe, kdy jsem studoval na stredni skole ekonomiku.
x-bat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lobogoj 8. 11. 2013 12:50

A pak ze je stavebni sporeni po kalouskove zasahu nevyhodne, :D ja si ho asi znovu zalozim.
lobogoj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bufalobil 8. 11. 2013 13:36

On tě humor přejde až se za rok po dalších předčasný volbách vrátí Mirek ke korytu. Příspěvek sníží na hodnotu blízkou nule zavede konečně prokázání účelovosti. Stavební spořitelna zvedne poplatek za roční vedení na kvalitní hodnotu aby mohl popkrýt jejich kvalitní služby. No na závěr rok před koncem fixace ti oznamí že do půl roku ti všechny prostředky ze stavebního spoření převedou na tvůj důchodový účet

-- 8. 11. 2013 13:42 --

Včerejší další okradení zodpovědné části občanů po snížení úrokových sazeb na nulu je pro mě dalším důkazem že státu a dalším institucím navázaných na stát se nedá věřit vůbec nic stejně jako jejich produktům. Stát je můj největší nepřítel. Devalvací koruny z nás dělá stále větší větší žebráky.
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 8. 11. 2013 14:24

Doufám, že Okamura některý zákon ze svého programu ve sněmovně protlačí, protože už je mě zle, jak novodobá rádoby demokracie dělá to stejné co bolševik :grr:
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 8. 11. 2013 15:44

dr._lukas: svatá pravda...mam stejnej názor. :-)
marvy
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka