Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod melolontha 12. 11. 2013 08:29

saabik: to víš, jsem ze staré školy. Střet zákonů termodynamiky a makroekonomiky mne pobaví vždy.
melolontha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod luboal 12. 11. 2013 09:02

Kapitalova primerenost AKCENTY lehce stoupla,na 8,91%.
Uroky ZATIM drzi.Jak dlouho.....?ARTESA jde od 1.12.dolu o cca 0,3%.
luboal
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TTT666 12. 11. 2013 12:38

saabik píše:Proč tě pobavil? Žádný perpetuum mobile. Pouze roste rozvaha banky. K žádnýmu znehodnocení peněz nedošlo. Pokud nejsi schopen pochopit proč, zkus se smát před zrcadlem tomu v zrcadle:)

a/ Pokud se EURa koupi za virtualni penize, tak to problem je. Neb nekdo za EURa ziskal ty virtualni penize a jednou se jich bude chtit zbavit.

b/ To co se zalepilo je tu http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-b ... ni-1037141
TTT666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 14. 11. 2013 00:48

ad a) přece ten co měl dřív eura, má stejný peníze. Akorát v měně CZK. Ten kdo má případně něco navíc, je ČNB. Ale ta může třeba za rok koupit koruny zpět a zase je "zrušit". Do té doby bude mít na straně aktiv a pasiv o tyto peníze vyšší sumu. Pokud to nechápeš, nevadí. Mně je to jedno.

Podobně emitujou peníze nebo naopak stahujou u FEDu pomocí např. TOMO operací.

-- 13. 11. 2013 23:53 --

melolontha píše:saabik: to víš, jsem ze staré školy. Střet zákonů termodynamiky a makroekonomiky mne pobaví vždy.

V tom případě tě asi pobaví tento článek:
http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2490 ... -doby.html

Každopádně trvám na tom zrcadle :-P
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod melolontha 14. 11. 2013 11:54

saabik: podle slov členů bankovní rady ČNB bude intervence delší než rok a je dost dobře možné, že budou zasahovat ještě několikrát. O zpětném stahování koruny mluvili velmi opatrně taky a prý by měla probíhat postupně...no uvidíme.

Díky za radu se zrcadlem a teď jedna pro tebe: dej si studenou sprchu, smyj přebytečný testosteron a zkus ve svých příspěvcích odbourat těch 95%, které jsou o tom, že jsou ti ostatní idioti. A hned z tebe bude velkej kluk. :)
melolontha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brzdil987 14. 11. 2013 13:06

Me intervence momentalne vadi ze mi zdrazila dovolenou a to o dost nebot budu cestovat po evropske unii a celkove budu menit nekolik set euro, ktere tam necham. Tudiz prijdu o 1000-1500 korun !
Samozrejme jsem s tim nepocital a je to zasah do rozpoctu.

ING ma akci pro nove zakazniky sporiciho uctu - 2procenra na tri mesice...
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 14. 11. 2013 13:38

brzdil987 píše: ING ma akci pro nove zakazniky sporiciho uctu - 2procenra na tri mesice...

Nemáš nějaké podrobnější informace? odkaz ... Nějak se mi nepodařilo nic najít.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 14. 11. 2013 20:14

melolontha: Nejdřív jsi se smála Tomšíkovi, potažmo celé ČNB. Když se máš smát sobě, nějak ti to nejde. To nebude mým testosteronem:). No nic, nikoho jsem idiotem nenazval, pouze jsou úsměvné reakce lidí. To, že je drtivá většina diskusního národa naštvaná ještě neznamená, že má pravdu ;-)
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod brzdil987 14. 11. 2013 23:00

Drkarel: videl jsem inzerci v casopise a jedna se o pobocku v oc olympia plzen
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 11. 2013 15:58

Díky. Do Plzně bych nejel, ale dneska jsem zjistil, že ta akce je zřejmě ve všech kioscích a na centrále ING bank, takže na ty 3 měsíce to využiji.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil 17. 11. 2013 22:38

Tak dneska další šokující informace v OVM. Renegát z ČNB Singer potvrdil, že v případě že devalvace na 27 kč nepomůže bude pokračovat další. Snad už lidi pochopili že čím dřív přijmeme euro tím lépe.Bohužel se obávám že budeme přijímat na hodnotě kolem 30 kč. Když už žebráci tak alespoň pořádně. Singer pořádně oslavil 24 let budování kapitalismu. V podstatě tím potvrdil že situace čr je blízko krachu. Naše nesmírně levná pracovní síla musí být ještě levnější abychom uspěli ve světové konkurenci. Zajímalo by mě kde udělali buržousti z čr chybu? Opravdu by mě zajímalo kdo si bude spořit na ten důchod?
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 18. 11. 2013 01:54

Dokud se lid opet neprobudi a necha si **** od par stovek ***** na hlavu, tak z nas vsichni ti zebraci brzy budou..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod sniper76 18. 11. 2013 09:47

Bohužel si soudruzi v ČNB neuvědomují, že opět šlapou vedle, nepoučili se z chyb.
Soudruh Tošovský už si asi bude pamatovat, že striktní trvání na učebnicových poučkách o výši úrokových sazeb není nejlepší nápad. Uvidíme, s jakým ponaučením bude odcházet z ČNB soudruh Singer.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod outlier 18. 11. 2013 10:57

No, je docela zajímavé, že kurz se neustálil na 27kč/1eur, ale klesl I pod tu hranici. Tj. investoři se bojí, že může klesnout ještě víc...
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod saabik 19. 11. 2013 01:05

Je příjemné vědět, že účastníci na diskusních forech mají více informací než zástupci ČNB s jejich analytickým zázemím. A je také hezké sledovat, že prakticky každý druhý diskutující z tohoto fora by mohl jít z fleku dělat guvernéra ČNB. Hlaste se Zemanovi. Pro dobro našeho státu! :mrgreen:
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka