Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mate59 5. 11. 2021 22:00

Dr.D píše:Máte někdo tušení, jestli jde u Creditas využít obojí? Tedy 350 na spořicí účet a 350 na spořicí vklad 1M?

Ano.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod DRSG 5. 11. 2021 22:52

Spořka, AirBank, ČSOB, Raiffka, Equa - všichni 1,5% v rozmezí 24 hodin, jasný kartel. Pokutu všem! :-D
DRSG
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 6. 11. 2021 02:07

Spořka tu někdo psal pouze pro plus účet a erste klienty.

Airbank a Equa zase s nějakýma trapnýma platbama kartou (na to mám hello bank kreditky a přepínat se mi to nechce).

Raiffka nízký limit a nutnost posílat peníze.

U Trinity čekám jestli mne překlopí jeden ze stávajících účtů. Moc se mi nechce pořád vytvářet nové. Problém ale bude s podmínkama akce - zafixovali si zůstatek k určitému datu (tuším 3.11), takže převod ven a zpět ničemu nepomůže a nesplnil bych podmínky.

Creditas snad spořící účet + bez nutnosti dělat šaškárny (mám 2).

Nevíte někdo jak je na tom ta ČSOB jestli to bude u stávajícího spořáku a bez limitu?

Snad se ostatní banky "pochlapí" trochu lépe.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod L - Core 6. 11. 2021 11:59

Creditas bez šaškáren, SÚ překlopí automaticky na 2%, ověřoval jsem si to na jejich call centru.
L - Core
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 6. 11. 2021 12:42

Mohli by jich nechat založit víc jak 2. Mám 3, ale jeden starší verze, co se úročí méně.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zdenk2 6. 11. 2021 20:45

Je možné uzavřít smlouvu na Spořicí vklad 1M bez návštěvy pobočky?
V IB jsem takovou možnost nenašel, ale v Podmínkách je uvedeno:
Smlouva o SV1M je uzavírána:
a) prostřednictvím Pobočky;
b) prostřednictvím Internetové bankovnictví, platformy Richee nebo na základě Žádosti na dálku (tj. Distančním způsobem
v souladu s VOP), pokud to v rámci této Finanční služby Banka umožňuje;
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 6. 11. 2021 21:45

@Zdenk2
Dle webovych stranek JEN OSOBNE:
https://www.creditas.cz/sporici-vklad-1m/#jak-zalozit
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zdenk2 7. 11. 2021 08:46

Zedna1: Dík za potvrzení. Také jsem to tam našel, jen jsem nevěděl, jestli věřit informaci na webu nebo v obchodních podmínkách.

-- 7. 11. 2021 08:03 --

Jen pro ilustraci, jak inteligentní a slušní lidé zde také diskutují. Toto mi přišlo jako SZ:
milanBrno píše:Nenasel jsi ji, protoze tam neni...
Kdyz je moznost zrizeni az od 10.11. a dnes je 6., tak je naprosto jasne, ze tam dnes tu moznost nemas...
Jak muze byt nekdo tak blbej...

Dotyčnému zřejmě uniklo, že produkt lze zřídit už dávno. Citované "OBCHODNÍ PODMÍNKY BANKY CREDITAS a.s. PRO SPOŘICÍ VKLAD 1M" jsou z roku 2020 a jsou stále platné...
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Schwarzie 7. 11. 2021 10:00

No tak Milan to je klasika :-(
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 7. 11. 2021 11:31

Přitom na pracovišti se se chová velmi slušně a uctivě ...
Nejsem Dr. Chocholoušek, ale Milane netrpíš rozdvojenou osobností?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Havers 7. 11. 2021 12:03

Zdenk2 píše:Zedna1: Dík za potvrzení. Také jsem to tam našel, jen jsem nevěděl, jestli věřit informaci na webu nebo v obchodních podmínkách.

Mají to ale oboje v souladu (jak web, tak obchodní podmínky) -> "pokud to v rámci této Finanční služby Banka umožňuje". A banka to u tohoto produktu ("Finanční služby") zatím neumožňuje. :-)
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 7. 11. 2021 13:41

Taky ho chci založit a musím na pobočku.Když jsem kdysi zakládal 3- měsíční,taky jsem musel na pobočku,ten zatím úročí jen 0,6%.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod milanBrno 7. 11. 2021 14:44

Zdenk2 píše:Jsou i blbější lidi, jak vidím. Jako třeba ty.
Citované obchodní podmínky jsou účinné od 15.5.2020, tak sis mohl nechat ty debilní poznámky, chytráku.

V tomto pripade jsem skutecne blbec ja...(podminky jsem necetl - coz me samozrejme neomlouva)
A timto se verejne dotycnemu omlouvam.

(na rozdil od jinych nemam problem chybu priznat - i verejne)
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod miropiro 7. 11. 2021 19:37

Myslíte, že úrok zvedne i Fio? Je fakt, že tu nadáváme na velké banky, jak svorně daly úrok 1,5 % (včetně Equy, která dříve byla jedna z těch, která dávala vyšší úroky), ale že Fio nezvedá sazbu, asi nevadí...Ale asi Fio nepotřebuje půjčit peníze od klientů.
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
miropiro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 11. 2021 20:11

@miropiro:
Pochybuji, Fio je dle některých zákulisních informací (z prostředí jejich IT) zralá spíš na prodej, než na držení kroku s konkurencí. A to nejen proto, že nové služby nevyvíjí, ale naopak postupně ruší některé stávající. Například eBroker: z něj postupně zmizela burza maďarská a polská, zůstala už jen ta česká, německá a USA. Další produkty (jako třeba právě i to spořicí Fio konto) nechávají už měsíce až léta "vyhnít" bez zásahů, konkurenční boj už dávno vzdali. Přitom ve své době byli pokrokoví, pro obchodování s akciemi jediní nejen cenově rozumní, bezpoplatkový účet mezi prvními atd... Ale tato výhoda už dávno padla.
Takže možná se dočkáme další fúze, že by opět pod aktivního žraloka Raiffeisenbank, jako u několika jiných? :D
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka