Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tomsln 10. 11. 2021 12:12

DPH - VAT píše:K Expobank z archivu:
https://www.penize.cz/ekonomika/422652- ... ta-licence

Článek popisuje 3 roky staré skutečnosti. Nemá někdo bližší informace o aktuálním stavu Expobank?
tomsln
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Klient ps 10. 11. 2021 12:20

Nevim, jak to aktuálně vypadá v Expo bank. Ale obecně. V momentální ekonomické situaci může do bank typu Expo, Trinity nebo Creditas vložit větší částku peněz jen zcela finančně negramotný člověk. Je to hra s ohněm.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod čulibrk 10. 11. 2021 12:21

.. a proč ne, když to je pojištěné do 100.000 EUR? :!:
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomsln 10. 11. 2021 12:23

Klient ps píše:Nevim, jak to aktuálně vypadá v Expo bank. Ale obecně. V momentální ekonomické situaci může do bank typu Expo, Trinity nebo Creditas vložit větší částku peněz jen zcela finančně negramotný člověk. Je to hra s ohněm.

Hra s ohněm? Proč?
tomsln
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Klient ps 10. 11. 2021 12:29

čulibrk píše:.. a proč ne, když to je pojištěné do 100.000 EUR? :!:

Jo, než ČNB ukončí konkurz Trinity může uběhnout několik let, zatímco inflace bude 10%, v jiných bankách bude uročení 5,6%, a tobě se budou prachy úročit v konkurzu krasnými 2,08.
Bože, lidi. Najděte si vlákna o kampeličkách typu unibon.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 10. 11. 2021 12:34

drummond píše:Mohu potvrdit Pullmanova slova, právě jsem rozhazel prostředky z Trinity a Monety v JT na 1D vklad (2,0%), 33D vklad (2,25%) a 3M vklad (2,5%). Zbytek z Trinity dam v pondělí do Expobank na 2,01%. Něco málo mám i v CREDITAS na 2%. Všechno mám na 2% či více a nesmyslná pravidla Trinity nemusím vůbec řešit, jestli nový vklad na 2,08 se počítá tak nebo onak. Hotovostní část mého portfolia je v průměru na cca 2,2%, takže Trinity vůbec řešit nemusím. Doporučuji všem, aby Trinity dostala trochu za uši a tyto opicarny přestala dělat.

-- 10. 11. 2021 10:49 --

zeim píše:opravdu mate osobni zkusenost, ze J&T navysuje dobrovolne sazby u produktu 33dnu/3m, kdyz zvysuje CNB? to zni velmi dobre

Ano, jsem u nich hodně dlouho, je to tak a aniž bych jim chtěl dělat reklamu, když se snižují sazby, dávají to vědět včas dopředu, takže mas sanci s tím něco dělat, třeba založit termínovaný vklad za starou sazbu, tj ještě nesnizenou.
Edit: jediný problém může být, že JT je jen pro větší částky, nevím přesně, ale minimum je buď 500 tisíc nebo dokonce 1 milion. Mě toto naopak vyhovuje, takové ty podmínky u Hello do 200tis., u Creditas do 350tis. apod., jsou limitující, proto mám rád přístup Expobank nebo JT, kde se jednalo vždy o celé zůstatky, staré i nové bez rozdílu.

skvělé, takto to přesně právě provídím
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod zeim 10. 11. 2021 12:38

Nemusi se cekat na soud o upadku, staci Oznámení ČNB o neschopnosti dostát závazkům vůči oprávněným osobám za zákonných a smluvních podmínek. Je otazka jak rychle toto je CNB schopna generovat.
Zdroj: https://finex.cz/pojisteni-vkladu-jak-f ... -ktere-ne/
zeim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Klient ps 10. 11. 2021 12:45

abys nebyl nepříjemně překvapen. Blbečci v Bohemia energy také před 2 měsici netušili co se může stát. Vzdyť měli "zafixováno".
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 10. 11. 2021 12:54

to je fakt
Nějak se to vše hrotí
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Klient ps 10. 11. 2021 13:02

Dále kdo viděl reklamu na Trinity s Kovandou. Ty vole, takhle vypadá profi reklama? Ta je snad točená na telefon střední třídy. Trinity nemá prachy ani na marketing.
Proč Trinity v roce 2021 stále nemá platební karty, které navic nepřetržitě slibuje? Neni to náhodou tím, že se karetní asociace bojí, že Trinity nebude schopná vypořádávat karetní transakce?

Jinak si myslím, že komik Lapčík dotuje Trinity ze svého jiného byznysu. Do zvýšení úrokových sazeb ČNB neměla Trinity na čem vydělávat. Teď teda zřejmě minimální zisk tvoří, ale pouze tim, ze ukládá klienty vložené prostředky do CNB. Ale to není rozhodně na uživení se.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 10. 11. 2021 13:13

https://youtu.be/dawzC26orsY až bude dávat peníze na marketink, klienty ostrouhá?
Teda v Trinity nic nemam ani ucet, ale Kovanda je tam o poznani dele nez Stroukal vydrzel v Creditas (par mesicu?)
Naposledy upravil vpe dne 10. 11. 2021 13:15, celkově upraveno 1
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Klient ps 10. 11. 2021 13:15

já říkám, že banka nemá prachy ani na reklamu.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 11. 2021 13:18

Je fakt, že když jsem ji poprvé zachytil v TV, taky jsem si pomyslel něco o amatérismu, ale díky tomu amatérismu vlastně přitáhla moji pozornost, což je účelem reklamy, takže to může být docela dobře i záměr.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 10. 11. 2021 13:25

Evidentně má, když má za 5 dnů skoro 500 000 (evidentně zaplacených) shlédnutí ;-)

Tady https://youtu.be/coRnGN2VOy0 jim zpívá Dasha a po 3 měsících to má jen 166 shlédnutí
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlkoslav 10. 11. 2021 14:36

drummond píše:
zeim píše:opravdu mate osobni zkusenost, ze J&T navysuje dobrovolne sazby u produktu 33dnu/3m, kdyz zvysuje CNB? to zni velmi dobre

Ano, jsem u nich hodně dlouho, je to tak a aniž bych jim chtěl dělat reklamu, když se snižují sazby, dávají to vědět včas dopředu, takže mas sanci s tím něco dělat, třeba založit termínovaný vklad za starou sazbu, tj ještě nesnizenou.

Ale prd. Jsou to šmejdi, jako každý druhý. Koncem roku 2020 mi snížili úrok u čerstvě založeného vkladu s 3 měsíční výpovědní lhůtou asi po měsíci o 0,2%. Docela dost peněz jsem tam měl. U třiatřicetidenního vkladu to tenkrát bylo v pořádku. Takže by mě moc překvapilo, kdyby tady to bylo jiné.
Každopádně jsem se zařekl, že už jim nepůjčím ani kačku.
vlkoslav
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka