Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Zedna1 7. 10. 2022 19:50

wit.cz píše:šlo by vedle odrážek přidat např. ↑ nebo ↓ tam, kde došlo ke změně?

@wit.cz
Zajimavy namet, zkousel jsem jak to vypada a slo by to, ale uzitna hodnota by podle mne byla minimalni, protoze celkovy trend je az na naproste vyjimky (viz. nyni klesajici terminaky UCB) prakticky u vsech bank stejny. Ty sipky nejsou dost vyrazne na to, aby bylo hned na prvni pohled zrejme, ktera jedna banka klesa mezi vsemi ostatnimi stoupajicimi.

RomannX píše:Ono by bylo lepší ten přehled účtů dát do samostatného vlákna, aby, když to chci vidět, to hned našel a nepletlo se to tady mezi ostatní diskusi.

@RomannX
Pouzij muj "Trvaly odkaz" zmineny na konci meho prehledu, uloz si ho treba do zalozek prohlizece.
Naposledy upravil Zedna1 dne 7. 10. 2022 20:04, celkově upraveno 1
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DoubleSix 7. 10. 2022 19:55

Z hlediska pojištění vkladů do výše 100k€ jsou Creditas a MaxBanka dvě odlišné banky nebo se vklady u těchto bank počítají dohromady (jako Rajfka a Equa)?
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 7. 10. 2022 20:00

Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wit.cz 7. 10. 2022 20:32

Pro mě by to mělo smysl v tom, pokud jak píšu by to bylo jen tam, kde naposledy došlo ke změně, že to rychle očima projedu a zjistím jakým směrem. Detaily typu kolik bylo posledně u které banky, jsou pro mě v tu chvíli nepodstatné.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 7. 10. 2022 20:41

Zedna1 píše:Ty sipky nejsou dost vyrazne na to, aby bylo hned na prvni pohled zrejme, ktera jedna banka klesa mezi vsemi ostatnimi stoupajicimi.
A co tyhle "šipky"? ▲ ▼
Nebo je obarvit?
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod area52 7. 10. 2022 21:04

Dobrá zpráva je, že banky zvyšují úrokové sazby bez ohledu na to, co si o jejich zvyšování myslí v ČNB. :tleskani :tleskani :tleskani
area52
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 8. 10. 2022 13:04

curvecardik3 píše:
Mufinmufi píše:Zrovna zítra se mi má prodlužovat automaticky 1M TV u UCB. Doufám tedy, že to nebude s 5%. To by mne opravdu naštvalo.

Samozřejmě, že se ti sníží. Volal jsem bankéřce, mně končí 1-mesíční termínovaný vklad příští týden, a potvrdila mě, že musím na pobočku zrušit revolving, jinak naskočí úrok platný v okamžiku nové fixace. Tak jsem šel hned na pobočku to zrušit.

Já mám nyní 5,8 % s ředitelským bonusem a vše pošlu do MaxBank, abych neměl v UCB jen 5%.

Bohužel jsem si té informace o snížení ze strany UCB všiml až zde a to v pátek později odpoledne. Na pobočku bych se už nedostal. Poslal jsem email a zprávu přes IB a vyjádřil nesouhlas s prodloužením, ale očekávám, že to budou ignorovat a tvářit se, že to "nestačí". Někdo ve vláknu o UCB zmínil, že stačilo zavolat bankéřce. Já prozatím bohužel narazil jen na lidi typu vše je problém a vše musíte řešit na pobočce.

Naštěstí jsem stihl díky okamžitým platbám včera vylifrovat alespoň obsah ex-TV u J&T a v pondělí většina z toho poputuje do Creditas.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 11. 10. 2022 10:26

Inflace vzrostla ze 17.2% na 18%.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DrholecR 11. 10. 2022 11:06

Tak to se dalo čekat. Předchozí srpnový meziroční pokles byl jenom shodou okolností. Inflace ještě poroste k 20 %.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 11. 10. 2022 12:24

Zedna1 píše:Inflace vzrostla ze 17.2% na 18%.

S Michlem to však nehne, pokud tady někdo doufá, že to povede ke zvyšování sazeb. Jediné, co by s nimi mohlo hnout je růst mezd výrazně vyšší než 6%, to by překlopilo k Morovi a Holubovi zcela určitě Zamrazilovou a patrně i Fraita.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 11. 10. 2022 21:50

Ve skutečnosti je meziměsíční inflace (tedy změna za samotné září) druhá nejmenší v tomto roce (+0,8) aneb u statistiky jde hlavně o to, jak ji interpretovat :-)
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 11. 10. 2022 21:54

Souhlas - já koukám do úplně primitivních tabulek na webu ČSÚ: https://www.czso.cz/csu/czso/mira_inflace
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod drummond 11. 10. 2022 22:59

Tak hlavně ve své nové prognóze má Michlova CNB na zari uvedeno 20%, takže mohou konstatovat, ze oznámená míra inflace (18%) je hluboko pod odhadem CNB a tedy je vše cajk a není důvod zprisnovat politiku.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod area52 11. 10. 2022 23:10

Banky už naštěstí názor ČNB nezajímá. :tleskani :idea:
area52
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 12. 10. 2022 06:31

DrholecR píše:Tak to se dalo čekat. Předchozí srpnový meziroční pokles byl jenom shodou okolností. Inflace ještě poroste k 20 %.

To je jasne, musis sledovat mesicni a ne rocni.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka