Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hyper9 8. 2. 2024 15:15

DrholecR píše:Nepočítám ještě J&T, kde je min. vklad 1 mil. Kč.

V J&T diskuzi je to lépe zdokumentované, ale ten úvodní vklad 1 milión Kč stačí mít na spořícím účtu 1 den, pak to vypovědět. Poté se zpřístupní možnost zakladát TV na minimální částku 100 000 Kč, což už je celkem fajn.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 8. 2. 2024 15:35

CNB snizila sazbu o 0,5% na 6,25%, plati od 9.2.2024.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fc70 13. 2. 2024 04:47

Creditas ode dneška snižuje sazby TV na 1–12m, většinou o 0,3–0,4 %. Např. 1m 5,7 %, 12m 4 %.

A sazby už těch nenabízených vladů s výpovědní lhůtou rovnou o 0,5 %.

(Krom toho v posledních pár dnech snížily sazby ČS a RB, ani jedna předtím nebyla špičková.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Taki 13. 2. 2024 12:00

VÚB 5,8% od 26. 2.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod hamilton13 15. 2. 2024 16:31

MaxBanka snižuje ze 6,01 % na 5,7 %, od 19. 2.
hamilton13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ladik1983 15. 2. 2024 18:32

Nemá náhodou povinnost oznámit 2 měsíce předem? Pokud vím tak žádnou bonusovou sazbu nemají.
ladik1983
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 15. 2. 2024 18:36

Viz téma MaxBank
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 2. 2024 18:44

Z této povinnosti už se dávno snad všechny banky vyvlékly úpravou svých VOP (typické navázání možnosti změn sazeb na změny u ČNB), takže tato dvouměsíční stále zde omílaná mantra fakt už neplatí a platit nebude, zapomeňte na ní. SÚ je prostě produkt dynamický, kde narozdíl od TV žádné "fixace" neexistují.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 15. 2. 2024 20:20

A je to tak dobře.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 16. 2. 2024 08:33

Teoreticky to, že můžou rychle snížit sazbu, by mohlo vést k tomu, že se nebudou tolik bát sazbu kdykoliv zvedat. Ale jen teoreticky. Z kopce to jde vždycky rychleji než do kopce. ;-)
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 16. 2. 2024 08:51

„Navázané“ je to, co má Air bank. To, co tu provozují malé banky, je mírná šmejdština a indikace pochybné pověsti (pokud myslíte, že na banky by měl být spoleh, že dodržují zákony) a/nebo efektivní neposlušnost nesmyslnému zákonu (pokud myslíte, že nařizovat minimálně dvouměsíční lhůtu pro změnu podstatných náležitostí smlouvy je hloupost).

Jsem si téměř jistý tím, že pokud banky nedostanou rozum samy, jednou vydá ČNB jako regulátor rozhodnutí, stejně jako to udělala u „oprávněných nákladů“ u hypoték. Ale v tomto případě bude mít evidentně pravdu. Teď jen kolik to bude měsíců nebo let…
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod regin 16. 2. 2024 09:20

Pokud bych si měl vybrat mezi bankou, která dodržuje dvouměsíční dobu pro snížení úroku a kvůli tomu drží pro jistotu úroky níž a bankou, která sníží úrok během několika dnů, ale díky tomu má vyšší úrok, tak jsem jednoznačně pro tu druhou.

Naopak mi to rychlejší snížení přijde (aspoň pro mne) lepší, protože pokud bych si to někam nezapsal, tak za 2 měsíce si už nebudu pamatovat, že k nějakému snížení má dojít.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 16. 2. 2024 09:27

Problematické to vidím akorát tam kde je výpovědní lhůta, jako třeba u spořících vkladů 1M u Creditas.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 16. 2. 2024 10:07

fc70 píše:„Navázané“ je to, co má Air bank. To, co tu provozují malé banky, je mírná šmejdština a indikace pochybné pověsti (pokud myslíte, že na banky by měl být spoleh, že dodržují zákony) a/nebo efektivní neposlušnost nesmyslnému zákonu (pokud myslíte, že nařizovat minimálně dvouměsíční lhůtu pro změnu podstatných náležitostí smlouvy je hloupost).

Jsem si téměř jistý tím, že pokud banky nedostanou rozum samy, jednou vydá ČNB jako regulátor rozhodnutí, stejně jako to udělala u „oprávněných nákladů“ u hypoték. Ale v tomto případě bude mít evidentně pravdu. Teď jen kolik to bude měsíců nebo let…

Je spíš otázka, jestli si to klienti nechají líbit nebo ne. Pokud na tuhle hru přistoupíme, tak se zřejmě nic nebude dít. Za mne by bylo potřeba ČNB na toto upozornit.
culti
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka