Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod myšpulín 7. 5. 2024 12:24

Možná v den změny dají vědět. :D
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomáš81 7. 5. 2024 12:32

Takže podpultovka Extra od Monety bude ve druhé polovině května a v celém červnu čelit extrémnímu nárůstu vkladů. Děkuji zdejší komunitě, že spořák Extra mám :)
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 7. 5. 2024 12:46

Presne tak, uz mam v kalendari zakrouzkovano 13.5. > Max Novy sporak - / MMB Extra + :D
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 5. 2024 14:31

Docela bych chtěl vidět grafy bank s jejich denními zůstatky, jak se mění v závislosti na změnách úrokových sazeb u jednotlivých bank. Jestli jsou na těch grafem výrazné výkyvy nebo ne 8-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Zdenk2 7. 5. 2024 14:36

Spíše ne. Těch maniaků, co online sledují všechny změny úrokových sazeb, bude zanedbatelná menšina. :-)
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drabeczek 7. 5. 2024 14:51

Menšina, pravda, ale kdyby ta většina kolikrát tušila, o jaké peníze tím nezájmem přichází, asi by pěkně hleděla :)
drabeczek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pivinecek 7. 5. 2024 18:09

Moneta Sporak Extra za 5,5% ma nejaky maximalni limit vkladu?
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod karel304 7. 5. 2024 18:10

Pravý Tomáš Marný píše:Hm, akorát že mně to při pokusu o založení toho termínovaného vkladu u Creditas na PC napíše "Nemáte oprávnění ke spuštění zvolené operace"...

Napřed je nutno založit běžný účet - z něj bude převedena jistina a pak na něj jistina + úrok.
karel304
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 7. 5. 2024 18:35

pivinecek píše:Moneta Sporak Extra za 5,5% ma nejaky maximalni limit vkladu?

Úroková sazba 5,5% platí bez omezení výše vkladu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 7. 5. 2024 19:06

karel304 píše:Napřed je nutno založit běžný účet - z něj bude převedena jistina a pak na něj jistina + úrok.

Ten pochopitelně mám. Měl jsem před časem i termínovaný vklad a zrušil jsem ho, tak jsem nejdřív měl za to, že kvůli tomu nemůžu založit nový, ale asi po čtvrt hodině se to nějak vzpamatovalo a založit šel.
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 7. 5. 2024 20:09

Před pár týdny jsme zrušili delší dobu nepoužívané SÚ v Creditasu s 5,2% do 500 tis. Jdou asi přes IB založit znovu ..., ale nechci v bance zatím dělat šaška. Neprosákla z Creditasu nějaká informace, co výhledově mají v plánu s úroky na SÚ?
PS: Poučení z krizového vývoje - nikdy u SÚ neříkej nikdy. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod 123123123 7. 5. 2024 20:14

Všichni budou snižovat, všichni. Možná ČS ne, protože vysoký úrok na spořících produktech nikdy neměla.
:D
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod LaNov 7. 5. 2024 21:25

Spořitelnu bych do toho netahal, ale banky, které mají zájem o vklady, se podle očekávání hezky srovnaly kolem 5 %. Další měnové zasedání ČNB je až koncem června
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 7. 5. 2024 22:30

vpe píše:Muzes mit 8x <=105000 v mB :mrgreen: takze to bere 8 x 5000 navic

Jak tohle funguje? Žil jsem v domnění, že tam mohu mít maximálně cca 99600, aby to i s připsaným úrokem neskočilo nad 100 tisíc. Je možné tam mít víc? Omlouvám se, jestli to tu bylo již diskutováno, mBank jsem měl několik let ve spícím módu a teď díky jejich 5,5% do konce června pochopitelně oživil, tak nejsem úplně up-to-date stran vyychytávek, jak maximalizovat vklady v této bance. Díky.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 7. 5. 2024 22:51

Podle všeho je tam ve skutečnosti nějaká rezerva, aby to klienti nevyužili nadoraz a pak neremcali, že dostali 0,01 %. Je to tu už rozvedené / zanalyzované dost podrobně.

Samozřejmě dopad je, že tady to začnou někteří využívat nadoraz. A pak dostanou 0,01 %. A pak budou remcat.
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka